Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913199 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Ете ти ја грешката, празна ти била книшката :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Полека бе дечки....какви 100 евра..40 бода?

Прво, мене кога ме застана полиција со заборавен новчаник дома ( значи немав ни возачка ни ЛК ни книшка), откако проверија дека имам положено и се по ред,  ми рекоа дека казната е 1500 денари или некои 15 -20 бода..не се сеќавам.

Второ, ми рекоа дека возачката книшка е за сопствена евиденција и дека јас, ако не сакам, неморам да одам во станица да ми впишат казнени поени бидејќи МВР истата евиденција ја води компјутерски.

Така и беше...

И се слагам со Миле дека ако си ОК со нив можеш да пројдеш полесно.
Вакви, такви..луѓе се и они..а љубезно однесување никогаш не наштетило никому.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Зарем фер е тоа да го прават селективно тогаш? Ако ти лижат гз пушти ги, ако нешто ти се прават паметни рокај ги со казни за секакви глупости?
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Зарем фер е тоа да го прават селективно тогаш? Ако ти лижат гз пушти ги, ако нешто ти се прават паметни рокај ги со казни за секакви глупости?
Да... јебига

Отсутен Stratro

• Легенда
Прави разлика од лижење г`з и љубезност како одраз на домашна култура и воспитување кога разговараш со некој кој највероватно има помалку интелект од тебе..

До сега само еднаш се имам прописно расправано со џандари до таа мера да јас им барам и број на кола и идентификација и кој им е претпоставен и све по ред. Се закануваа дека не само дека казна ќе ми пишат , туку и дека ќе ме пријават за злоупотреба на службена должност, закана кон службено лице на МВР  и што ти све не...но никогаш не ги навредив лично, ниту ги пцуев.

Ништо не стигна.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Полека бе дечки....какви 100 евра..40 бода?

Прво, мене кога ме застана полиција со заборавен новчаник дома ( значи немав ни возачка ни ЛК ни книшка), откако проверија дека имам положено и се по ред,  ми рекоа дека казната е 1500 денари или некои 15 -20 бода..не се сеќавам.

Второ, ми рекоа дека возачката книшка е за сопствена евиденција и дека јас, ако не сакам, неморам да одам во станица да ми впишат казнени поени бидејќи МВР истата евиденција ја води компјутерски.

Така и беше...

И се слагам со Миле дека ако си ОК со нив можеш да пројдеш полесно.
Вакви, такви..луѓе се и они..а љубезно однесување никогаш не наштетило никому.

Страто јас имам еден другар кој од неотидено да му впишат поени, си доби казна за плаќање фул цена после една годидина.

Најдобро е ако се договориш поени одма одење во станица да ги впишат, остај нивното комјутерско водење

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Шефе, проблемот е што никаде ги нема кога треба да санкционираат тешки прекршоци кои ЖИВОТ значат, а го тупат за една возачка книшка ? Не заебавај...

Па ти нити си полицаец нити си редовен прекршител па да знаеш дека никаде ги нема за тешки прекршоци. Како можеш такво тврдење да истресеш?

Добро Џони, при очи соколови ти СЛЕП се правиш.  Не гинат луѓе секојдневно на патиштава од неносење возачки книшки. :) Да речеме дека имам доволно полицајци во окружување, другарчиња воа оноа, па знам што се случува. Не сум ненормален да ругам и пцујам ако добро си ја вршат работата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Добро Џони, при очи соколови ти СЛЕП се правиш.  Не гинат луѓе секојдневно на патиштава од неносење возачки книшки. :) Да речеме дека имам доволно полицајци во окружување, другарчиња воа оноа, па знам што се случува. Не сум ненормален да ругам и пцујам ако добро си ја вршат работата.

Сакаш да кажеш дека има полицајци кои стојат на улица со радар, мерат тешки пречекорување на брзини, сечење полни линии, проаѓање на црвено, сето тоа го гледаат и не го санкционираат, туку чекаат некој со магленки и рандом запираат за да прашуваат за возачки книшки?

Отсутен Klen

• Редовен
Тоа е проблемот, не стојат каде што треба на ризични места, само каде може да се скријат за да потполнат квота за денот со секакви глупави казни појас, магленки, позициони, книшки, сијалички не знам што. Во последно време цело време гледам коли како пичат на црвено, да ги казнуваа ќе им дојдеше памет.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
На излез од Гостивар застанале, кај што нема апсолутно никаков пешачки сообраќај, нема приклучни улички кои се фреквентни, нема апсолутно никаква опасност од побрзо возење (затоа и сите возат побрзо од 50 таму), тие мороните застанале со радар и мерат. Да им се серам!

А кога ретард од Чегране со BMW дрифта кругови на кружен тек во сред центар на Гостивар, или пак морон со Ауди паркира на сред булевар и ги блокира автобусите, со тоа и целиот сообраќај, тогаш полицијата никаде ја нема.

Дека не го бива начинот на казнување во државава, не го бива.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514

Сакаш да кажеш дека има полицајци кои стојат на улица со радар, мерат тешки пречекорување на брзини, сечење полни линии, проаѓање на црвено, сето тоа го гледаат и не го санкционираат, туку чекаат некој со магленки и рандом запираат за да прашуваат за возачки книшки?

Јас кажувам, ама ти не сакаш да разбереш. ;D :D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html

Да! прочитај погоре што сум напишал.. ете рандом ме застанал за магленки пошо тој со неисправното возило му бил братучед на африм од арачиново... сите се копилиња! до еден! само зависи колку време нема дупено... ако нема поодамна тебе ќе те јебе!

Отсутен Stratro

• Легенда
Покрај каубојците кои не знаат што е црвен семафор или пешачки премин:

- први кои би репнал со казни се оние без задни светла..поготово без стоп светло.
- втори се оние со ксенонките од Чаир.
- трети се оние кои возат со димен облак позади себе...
- четврти се запрежните коли, трактори, оние коли за дрва сечење...
- пети се оние кои на булевар блендаат да им се тргнеш...најчесто Аудија или Голф 4 ки.

Отсутен Klen

• Редовен
@Stratro како бе брат да бидам љубезен со говедо кога ми вика "Абе што се секираш татко ти ти купил бмв ќе ти ја плати и казната" Додека јас сум само коректен и формален со нив, а да ги молам или да им се објаснувам дека работам како скот за да возам бмв и дека татко ми од гроб нема да стане да ми ја плати казната можам само сам себе да се изнервирам и да пијам уште некоја казна плус. Затоа им викам прави што мислиш да правиш и остај ме да си терам по патот не ми го троши времето.

Отсутен Stratro

• Легенда
Ја би му понудил кругче да го повозам...;)