Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3295893 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #13875 на: 12 Јануари 2017, 17:13:33 pm »
Има причина, кретен е. Ништо на светов не е без причина само колку е оправдана.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #13876 на: 12 Јануари 2017, 17:16:40 pm »
на такви идиоти ја зимам му се лепам паралелно и давам знак да запре, он продолжува а ја по 5мин си викам боље што не запра после ќе треба да одговарам и плаќам за некој тотален идиот што ни ќе го научам нешто у животот ако му мавнам 2-3 заушки.. а може и јас да добија којзнае :)  ова ми се има десено бар 10 пати, а неколку ги имам бркано со кола. Сега се научив да бројам до 10.. си викам можеби човекот има причина да прави така :)
Јас се научив со среден прст да се помирувам, не вреди повеќе да се нервираш, а уште помалце да ги застануваш/бркаш само ќе си го укакаш расположението.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13877 на: 12 Јануари 2017, 17:19:29 pm »
Да, и можеш ќотек ко магаре да изедеш и инвалид да останеш.

Отсутен ford_mkd1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #13878 на: 12 Јануари 2017, 18:44:12 pm »
може не викам не. Последен пат се изнервирав добро пред некоја година кога излегував од паркингот кај тинекс-аеродром оној големиот на булевар 3-та македонска бригада, излегувајки од паркингот му го пресеков патот на дечко со комбе што идеше од кај улицата каде е авто-мобил оние што работат со амортизери. Уствари не му пресеков пат туку едноставно 2 секунди пред него излегов. Одма на семафорот јас идев право, а за мене беше црвено, а типот идеше десно и за него беше зелено, а улицата има само една лента. И така чекаме, и типот одма почнува да ми свири едно 4-5 пати онака нервозно, ја си велам кој му е крив од кај да знам дека сакал десно да иде, да знаев ќе почекав на раскрсницата. Не е прв пат да ми свират без причина бидејќи имам велешки таблици во Ск :). И иако бев прв на семафорот, типот решава да ме заобиколи, подзастанува паралено и пцуе нешто да ти е. велешкиот ово оно...  ме претица и тогаш решив и јас да го сменам правецот и да одам по него, и така го стасав по неко време ама зајкото веќе не беше така храбар,нејќеше да застане.. Тоа и ми беше муабетот, после 5мин си реков батали тие работи, а со тек на време човек учи дека не вреди да се замара со другите луѓе од таква сорта. Може човекот имал тежок ден, или има предрасуди итн. секој со своето..

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6295
Одг:
« Одговори #13879 на: 12 Јануари 2017, 18:54:14 pm »
I jas sum vo posledno na svirka,middle finger ili stvarno ako e car mu davam aplauz.

Sent from my GT-S5310 using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13880 на: 13 Јануари 2017, 15:18:59 pm »
може не викам не. Последен пат се изнервирав добро пред некоја година кога излегував од паркингот кај тинекс-аеродром оној големиот на булевар 3-та македонска бригада, излегувајки од паркингот му го пресеков патот на дечко со комбе што идеше од кај улицата каде е авто-мобил оние што работат со амортизери. Уствари не му пресеков пат туку едноставно 2 секунди пред него излегов. Одма на семафорот јас идев право, а за мене беше црвено, а типот идеше десно и за него беше зелено, а улицата има само една лента. И така чекаме, и типот одма почнува да ми свири едно 4-5 пати онака нервозно, ја си велам кој му е крив од кај да знам дека сакал десно да иде, да знаев ќе почекав на раскрсницата. Не е прв пат да ми свират без причина бидејќи имам велешки таблици во Ск :). И иако бев прв на семафорот, типот решава да ме заобиколи, подзастанува паралено и пцуе нешто да ти е. велешкиот ово оно...  ме претица и тогаш решив и јас да го сменам правецот и да одам по него, и така го стасав по неко време ама зајкото веќе не беше така храбар,нејќеше да застане.. Тоа и ми беше муабетот, после 5мин си реков батали тие работи, а со тек на време човек учи дека не вреди да се замара со другите луѓе од таква сорта. Може човекот имал тежок ден, или има предрасуди итн. секој со своето..

Да бе, ти свират зошто си велешки. Тука имаме член апла скопјанец вози кола од жена му на велешки таблици, како никој никогаш не му свири, а стално возиме заедно? Све некој друг им е крив на п , они најпаметни се и најдобро знаат да возат. Аха, да.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #13881 на: 13 Јануари 2017, 15:35:52 pm »
Вистина е, секогаш ми свират во скопјето и тоа на жолто.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #13882 на: 13 Јануари 2017, 16:00:01 pm »
Кај си застанал на семафор без launch control? :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #13883 на: 13 Јануари 2017, 20:47:06 pm »
Ние од провинција сме криви што им возиме по улиците на домородните Скопјани. Од се срце се извинуваме што не сме дораснати да возиме во вашата метропола!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг:
« Одговори #13884 на: 13 Јануари 2017, 21:51:52 pm »
Прееска излагам од паркинг под трговски со 5кмч. Проаѓа тип со 40кмч доле во подземниот. СР таблици.
Доаѓам пред сити мол врти ОХ таблици за во паркинг пола саат се мисли дур да влезе. Ај влеговме.
На втори спрат ОХ џип паркиран за две места, нормално.
Одам кај рекорд денес КУ табли голф 4 не му работат штопови мења лента право во мене. Поткочив си продужи.

Ова само денес.

Не викам ништо ама да не се правиме безгрешни. :) :)

Не сме безгрешни но сме истински.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #13885 на: 13 Јануари 2017, 22:30:35 pm »
Стојам кај џамбо во најдесна лента за право. Оставив простор да поминат коли. Застанал позади мене и се расвирел да се потргнам, а пред него поминаа 3 коли. Ингорирам коа некој свири како и да е. Го гледам искача од кола и по пат доаѓа се дере. Изгледа си помисли мала кола (Лупо) девојче го вози или нешто па паметен ќе се прави. Дојде до прозор се уште се дереше му реков да си се врати во кола и да не се кара за џабе. После тоа со цел памет ми отвори совозачката врата од колата ама после виде изгледа поубаво дека не сум баш мал :/. Му реков да одлучи дали сака да излезам од кола или полиција да викам. Се заќуте и си отиде. Јас скоро за ништо не се нервирам и никој не може да ме изнервира, ама ова копитово како ме изнервира не е можно. И тоа постар човек да не ти се верува. Нит му повишив тон нит му излегов од кола. Какви идиоти постојат не ми се верува.

Отсутен ford_mkd1

• Јуниор
  • **
« Одговори #13886 на: 13 Јануари 2017, 22:31:54 pm »
отиде муабетов во погрешна насока, работата е што сме една вреќа народ а се делиме по најглупи можни основи. Еве јас сум од Велес а ме нервира кога луѓе ( и џандари) малтретираат некој со Ск регистрации. Возев службена кола со Ск регистрација и ми имаат неколку пати свирено на жолто на едниствениот семафор во Велес :)

Отсутен ford_mkd1

• Јуниор
  • **
« Одговори #13887 на: 13 Јануари 2017, 22:33:40 pm »
Стојам кај џамбо во најдесна лента за право. Оставив простор да поминат коли. Застанал позади мене и се расвирел да се потргнам, а пред него поминаа 3 коли. Ингорирам коа некој свири како и да е. Го гледам искача од кола и по пат доаѓа се дере. Изгледа си помисли мала кола (Лупо) девојче го вози или нешто па паметен ќе се прави. Дојде до прозор се уште се дереше му реков да си се врати во кола и да не се кара за џабе. После тоа со цел памет ми отвори совозачката врата од колата ама после виде изгледа поубаво дека не сум баш мал :/. Му реков да одлучи дали сака да излезам од кола или полиција да викам. Се заќуте и си отиде. Јас скоро за ништо не се нервирам и никој не може да ме изнервира, ама ова копитово како ме изнервира не е можно. И тоа постар човек да не ти се верува.
а помина ли? :)

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #13888 на: 15 Јануари 2017, 19:53:37 pm »
Вртев од десна во лева лента да се паркрам зашто таму имаше место.И еден идиот со бмв кој беше на 100-120 метри од спротивната страна почна да блендира да свири и се засили као демек ќе ме удри.Застанав сред улица и му подизлегов со другаров шо беше в кола со мене.Пи*ка ли му матер негова ја стави во рикверц и избега,ама така ме изнервира шо ќе го тепав ко на ГТА :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #13889 на: 16 Јануари 2017, 10:04:27 am »
Секогаш ќе се најде Голф 3 кој мисли дека може побрзо да вози од другите по времево...
До толку е сигурен во себе што и на полна линија на кривина ке ја претица колоната од 5-6 коли..
Голф е тоа...
Тројка башка.