Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3295144 пати)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #13890 на: 16 Јануари 2017, 10:13:32 am »
А тие па со 4ките имам приметено грото од нив се со ептен тенка жичка. Тди брате није шала...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #13891 на: 16 Јануари 2017, 10:33:31 am »
Ја имам приметено на времево возачиве се доста поколегијални. Не дека нема јаксиња ...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #13892 на: 16 Јануари 2017, 11:21:45 am »
А тие па со 4ките имам приметено грото од нив се со ептен тенка жичка. Тди брате није шала...

ТДИ без задни штопови и пазар ксенон...то је то.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #13893 на: 16 Јануари 2017, 12:15:09 pm »
Вчера се возев на релација Гостивар - Св. Јован Бигорски (поточно ресторанот „Куќата на мијаците“ под манастирот).

За натаму, денски, не возеше никој друг и се беше безбедно, али за назад фатив rush hour кај 5 саат... Такви моронлуци, идиотизми и непромислености не сум видел одамна...

Голф 4ка без никаква задна сигнализација, втор Голф 4ка само сијаличка на таблица му работеше (една), гостиварски дебил со Мини влага во макази и претекнува колона од 4-5 возила на полна (го запре полиција), товарно комбе претицува колона, некој од колона излага во спротивна лента извиднички, да види дали има шанса да претица...

Јас навистина не можам да разберам каде се брзаат луѓево. Ако престигне 4 коли на подмрзнат коловоз во неидеални услови, побрзо може да стигне само до ковчег, не до замислена дестинација.

Бидејќи возачки созреав на патот Маврово - Гостивар, би сакал да порачам на сите што го користат патот особено за викенди, е да не се брзате никаде, не претекнувајте дури ни ако имате шанса, бидејќи се работи за 22-23 километри пат што ќе го поминете за 20 минути, и две-три претекнати возила ќе ви го скратат времето на патување до патарина за 2 минути - практично ништо. Не вреди ризикот, колку и да пазите вие, другите не пазат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13894 на: 16 Јануари 2017, 13:13:13 pm »
да не се брзате никаде, не претекнувајте дури ни ако имате шанса, бидејќи се работи за 22-23 километри пат што ќе го поминете за 20 минути, и две-три претекнати возила ќе ви го скратат времето на патување до патарина за 2 минути - практично ништо. Не вреди ризикот, колку и да пазите вие, другите не пазат.

Е да си жив и здрав. Ептен ќеф ми се прави кога ќе прочитам зрел муабет од тебе.
Тоа е исто ко на Тетово-Гостивар, си возам јас 100-ка таму. Покрај мене летаат со 140км/ч, и тоа ноќе, на пат кој е калдрма и по кој се движат и пешаци и животни.
И на крај ќе се случи стигнал дужбегот со аудито и стои на патарина 4 коли пред мене.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #13895 на: 16 Јануари 2017, 14:09:39 pm »
denes jas u faza na preticuenje na dve vozila prednoto dade zmigavec u levo i mi fleze, prikocuem prorabotue abs'ot motam u levo go izbegnav i potoa za da ne upadnam u kanal pak u desno smotav ne prolizgav nogu nogu blagodarenie na Mišelinkite... seto toa na vlazen snezen asfalt, so nekoja brzina od 60-70km/cas...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #13896 на: 16 Јануари 2017, 14:14:18 pm »
Вчера се возев на релација Гостивар - Св. Јован Бигорски (поточно ресторанот „Куќата на мијаците“ под манастирот).

За натаму, денски, не возеше никој друг и се беше безбедно, али за назад фатив rush hour кај 5 саат... Такви моронлуци, идиотизми и непромислености не сум видел одамна...

Голф 4ка без никаква задна сигнализација, втор Голф 4ка само сијаличка на таблица му работеше (една), гостиварски дебил со Мини влага во макази и претекнува колона од 4-5 возила на полна (го запре полиција), товарно комбе претицува колона, некој од колона излага во спротивна лента извиднички, да види дали има шанса да претица...

Јас навистина не можам да разберам каде се брзаат луѓево. Ако престигне 4 коли на подмрзнат коловоз во неидеални услови, побрзо може да стигне само до ковчег, не до замислена дестинација.

Бидејќи возачки созреав на патот Маврово - Гостивар, би сакал да порачам на сите што го користат патот особено за викенди, е да не се брзате никаде, не претекнувајте дури ни ако имате шанса, бидејќи се работи за 22-23 километри пат што ќе го поминете за 20 минути, и две-три претекнати возила ќе ви го скратат времето на патување до патарина за 2 минути - практично ништо. Не вреди ризикот, колку и да пазите вие, другите не пазат.
Највеќе се имам посрано во кола од една пегла без никакво осветлување позади пред неколку години на Гостивар-Тетово 10 час навечер, шибам јас 150-60 пеглава не ја гледам дека поминува автобус со 80 среќа успеав да закочам на време, многу лошо.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13897 на: 16 Јануари 2017, 14:30:54 pm »
Да да, многу правилно. Зошто си шибал таму 160 на дозволено 80? Што не си шибал 180 рецимо? Како не те застанала полиција па да преноќиш у тетовска станица една ноќ.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #13898 на: 16 Јануари 2017, 14:36:33 pm »
Во лентата за претркување дозволено е 100ка не 80 и е илегално да се вози кола без задно осветлување. На автопат се вози брзо со означени коли.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #13899 на: 16 Јануари 2017, 14:41:17 pm »
Во лентата за претркување дозволено е 100ка не 80

Од каде ова? Не сум забележал ништо што укажува на дозволена брзина 100 км/ч во лента за претекнување.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #13900 на: 16 Јануари 2017, 14:41:32 pm »
https://youtu.be/2BKdbxX1pDw?t=7m50s

П.С.

Тоа е исто ко на Тетово-Гостивар, си возам јас 100-ка таму. На пат кој е калдрма и по кој се движат и пешаци и животни.

Да да, многу правилно. Зошто си шибал таму 100 на дозволено 80? Што не си шибал 140 рецимо? Како не те застанала полиција па да преноќиш у тетовска станица една ноќ.
« Последно менување: 16 Јануари 2017, 14:47:16 pm Deni »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13901 на: 16 Јануари 2017, 14:53:14 pm »
100-ка е реална брзина за тој пат на местата каде е 80 неоправдано. Така возиш со 20км/ч разлика од остатокот од возилата кои би го почитувале знакот, и прикочувањето до 80 е многу брзо. Не сум шибал 140 рецимо зошто тоа е 60км/ч разлика, кочењето е многу потешко и поризично.

Но сигурен сум дека ти беше ова јасно.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2360
Одг:
« Одговори #13902 на: 16 Јануари 2017, 15:06:02 pm »
       Вчера вечерта ме инзервира кретен со ауди А3 залетан позади мене со ксенон и магленки ме осветлува, јас ништо да не можам да видам па и плус затенети сите стакла кај него да не можам да видам кој е дегенот зад волан.......
Му пуштам магленки јас и еднаш    brake check и ми блиндира од позади.
Добро му покажав среден прст и светло запалив в кола да види убаво и оп на наредна кривина се исклучи....
Па до толку да се немало здрав разум бе па преку кур ми е дојдено од дегените со ксенони.......Те заслепува и секогаш користам прилика да ги поздравам со долго светло или магленки таквите сељаци.......

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #13903 на: 16 Јануари 2017, 15:44:04 pm »
Да да, многу правилно. Зошто си шибал таму 160 на дозволено 80? Што не си шибал 180 рецимо? Како не те застанала полиција па да преноќиш у тетовска станица една ноќ.
Мое си е да го користам својот разум и искуство, да имам исправна и обележана кола на автопат и да се движам по него со брзина која ми ја дозволува колата, патот и сообраќајот, истото треба важи за лудаци кои возат навечер по автопат без задни штопови, за да ги видам на време и да ја прилагодам брзината, арбитрарни лимити на брзината на страна.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13904 на: 16 Јануари 2017, 16:02:06 pm »
Малку треба за трагедија кога ќе се сретнат лудак без штопови и лудак што вози +80 од дозволената брзина по пат што се рони и кине гуми ко од шала. Среќата да ги чува, само да не настрада некој невин.