Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2914063 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #13755 на: 22 Ноември 2016, 23:00:13 pm »
Мене не ми е зборот дека скопјаништа сељаци незнам што имам многу мили луѓе таму, инаку не би одел толку често. Ама стварно имам милион примери како Луки.
Него знам градот, не бев навикнат на толкава гужва плус не возам некој ѕвер кога ке го згазнам да ме залепи за седиште, па затоа им одев на и онака истрошените нерви на другите.
Жално е тоа што колку почесто возам во Скопје толку повеќе, несакајки, (едноставно ти се наметнува) го прифаќам тој начин на возење...
Прво мислев тоа е супер, стануваш по спретен по брз... Ама после сфаќаш дека не е баш така. Несвесно стануваш и ти помалку толерантен кон по-неискусни возачи или по спори возила, не држеш растојание, правиш опасни маневри, движења...
Тука веќе не се работи за "skills" туку за нетрпение и невнимателност.

Пи-ес мисам дека ја утнав темата малку... Требаше у дешавки. Како се најдов тука ни јас незнам :D како и да е...
« Последно менување: 22 Ноември 2016, 23:28:30 pm brm brm »

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13756 на: 22 Ноември 2016, 23:04:15 pm »
Несвесно стануваш и ти помалку толерантен кон по-неискусни возачи или по спори возила,

Пази сега тоа е интересна тема. Ако си неоткриен душ у душа ќе се откриеш себе се и ќе станеш конечно дужбег. Ако си интелигентна душа, толерантна, социјална и човекољубива ќе сфатиш кој каде греши и критички нема да станешѓ таков туку напротив, ќе направиш напор да го завршиш својот дел од правењето на Скопје за нијанса подобро место за живеење.

Не рекле за џабе, на зорт се познава јунакот.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #13757 на: 22 Ноември 2016, 23:17:05 pm »
Се согласувам. Мислев на несвесесно во смисол на лоша навика или да избувнеш, на секој му се случува! Но важно е да станеш свесен за сопствените грешки. :)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13758 на: 22 Ноември 2016, 23:31:22 pm »
Се согласувам. Мислев на несвесесно во смисол на лоша навика или да избувнеш, на секој му се случува! Но важно е да станеш свесен за сопствените грешки. :)

Пази, мене не ми се случило никогаш на состанок да изустам нешто како: дај не сери или не се прави паметен иликој ги ебе нив или слични некултурни излети иако сум сведок на повеќе такви излети на разни состаноци (ќе се пронајде тука една личност, да не мисли дека доби клоца ради нешто друго). Ама нели, во сообраќај е друго. Јас возам БМВ или АУДИ и јас имам муда толкави, колата ми е тенк дури и да тргнеш да ме треснеш од земја јас сум брз, ќе ти избегам, пошто нели, турбодизел е тенк незапирлив, смеам да се понашам како тотален душ, а ако ме запре полиција ќе се лигавам ко гомно и ако ме послужи среќата ќе се извлечам од полицаецот на малограѓанска база пошто и тој не е многу различен од мене, пола МВР вози БМВ..

Карактер луѓе, карактер и социјално воспитување. Скопје е град на асоцијални и девијатни личности. Мене ми е срам веќе да дискутирам. Јас сум несреќен што сум од Скопје и што се моите претци со генерации. Прозван сум со секој втор пост во темава. А за воља на ебаната вистина се сложувам. Скопје е еден тежок случај на малигнен збирутљак. Лекот е само политика како во Љубљана. Додека работев таму не смеев ни под кирија да живеам, или во хотел или надвор, на 25км од градот, или со врски и под страв.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #13759 на: 23 Ноември 2016, 08:37:12 am »
Љубљана е фашистички град.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13760 на: 23 Ноември 2016, 08:38:38 am »
Затоа е добар град. Така треба сите градови.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #13761 на: 23 Ноември 2016, 09:10:21 am »
Јaс незнaм штo уствaри се нервирaте, демек aкo се изнервирaш, oпцуеш, пoкaжеш среден прст, свирнеш итн итн, ќе гo решиш прoблемoт, ситуaцијaтa, дешaвкaтa?
Не декa имaм челични нерви, сум се нервирaл и јaс, aмa кoгa видoв декa невреди, еднoстaвнo прекинaв дa се нервирaм. И мнoгу ми е пoдoбрo.
А будaли, имaлo и ќе имa.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #13762 на: 23 Ноември 2016, 09:13:10 am »
Лесно е да се кажи. Ама живците се се потенки.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #13763 на: 23 Ноември 2016, 09:19:27 am »
Се здебелуваат со тек на време кај некои луѓе. Го разбирам Зоки. Си се соочуваш со ситуацијата и на крај на точак се префрлаш или на мотор. А во кола само кога си спремен со паркинг и рута однапред. Иначе ич не ни тргај.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #13764 на: 23 Ноември 2016, 09:20:13 am »
Не би рекoл, дур се нaвикнеш е рaбoтaтa. Пoсле се' е пoдoбрo.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #13765 на: 23 Ноември 2016, 10:03:26 am »
У два дена, премногу глупости. Пред малку, на семафорот кај Веро-тафталиџе, фино лепо таксист си застануе со 4ри жмигавци на самиот семафор, уствари само што го одмина пешачкиот и си застана да истовари патник, позади него госпожа со ланчија си застана на самиот пешачки. Ова се дешава у правец према центар на зелено светло.
И на тема, не-скопски таблици, акутелно е ова деновиве на форумов. Велешанец со пунто се успива на семафор кај треска у десна лента, тргнуе после 5 секунди од кога му свирнаа (замисли дури после 5 секунди реагираа скопскиве педери со свирките) и продужуе да се тегави со 20 правејќи колона додека у левата лента си врви сообраќајот со 50-60, стига до млечен, а таму не може да нема кола у десна лента паркирано и велешанецов за да ја заобиколи влагање у лева лента лаганица ни жмигавец, ни закочуење, ни погледнување у ретровизор и за влакно избегната сообраќајка. И после им свиреле педериве скопски.

Денеска три пати ми се случи да застане кола во најдесна лента, јас возам во средна, да си се паркира и одма си отвора врата да излезе. Три пати нагло сецнав да не ги соберам, можев некој од најлева да го испаничам да направи беља.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #13766 на: 25 Ноември 2016, 19:46:23 pm »
Што му е филмов на снимателот? Сега мисли камера има и ќе снима безвени ситуации и ќе ги декларира како уау прекршоци? Стаил камера на глава и се праи мангуп демек види ги, па мафта... Бог да чува. Башка што е неписмен тоа друго.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #13767 на: 25 Ноември 2016, 20:17:29 pm »
Партизанска заглавени сите ленти од К3 семафорите кај Румунска, до Шити Мол. Лошо беше на пладне, уште полошо навечер.
Ебате црниот петок... :-/

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #13768 на: 25 Ноември 2016, 20:27:09 pm »
Од многу moto madness гледање е ова, а еден куп прекршоци праи низ видеата.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #13769 на: 25 Ноември 2016, 20:28:56 pm »
Партизанска заглавени сите ленти од К3 семафорите кај Румунска, до Шити Мол. Лошо беше на пладне, уште полошо навечер.
Ебате црниот петок... :-/

Ко да даваат бесплатно работи, не со (фиктивен) попуст.