Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3445397 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #13725 на: 16 Ноември 2016, 23:06:50 pm »
Nitu mene :) , ama gledam sto se slucuva oko mene, kako nekoj sto spomna, zeni, postari ludje  i pogotovo na tie so stranski tablici. A ko za belja koga mi e prljava sofersajbna ne priodjat...
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5399
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #13726 на: 16 Ноември 2016, 23:11:31 pm »
Затоа анекдоталните искустви ги викаат... Анекдотални искуства. Кумулативните искуства на форумџиите кажуваат нешто друго, ете пар страници наназад се зборува за „купување на мирот“.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34504
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13727 на: 16 Ноември 2016, 23:14:52 pm »
Суки брат, дискриминација има секаде и спрема секого кој не е на домашен терен.
И мене во Америка ми даваа пола плата од британец иако работев на поважна позиција од неговата. Истото и во Прага.

Тоа е тоа, секој со својот рејтинг. Само ние тука потенцираме (а не би требало, би требало да се подразбира) дека примерите се однесуваат на споменатиот тип на народ а не етникум. Кај секој ентос има од сите различни типови. Ти си жив пример за тоа.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #13728 на: 16 Ноември 2016, 23:19:07 pm »
Sto da ti objasnuva on, eve jas na brzinka.
Stariot kaj zeleznicka pruza raka, zenive stari pruzat raka. Nikoj ne ti se obesue na kola nitu ti diga brisaci kako tie sto ti zdusno gi branis. Tolku.
toa ti go napravil pak ke kazam deka sakal nesto da raboti makar da ti izbrishe sofersajbna i da mu dades pari pak da ne bide djabe dadeni rabotite i koga ke go prasas sto pravis tuka ke ti kaze rabotam cistam sofersajbni i zarabotuvam sum razgovaral so takvi i vika brat nepismen sum poteknuvam od siromasno semejstvo sto nema sansi nekoj da me vraboti neznam da si go pisuvam imeto a kamoli prezimeto i sto da rabotam drugo mi vika sum rabotel po peralni dobri 10 godini od ladnata voda mi otisle bubrezi i sega mesto da kradam i da prosam bar vaka za mene ke cistam prozori od kolite i ke zarabotuvam dodeka najdam rabota ili pak druga rabota

Sepak vi blagodaram i na dvajcata za razbiraneto obicno se vozdrzuvam koga se pisuvalo za ciganite nesto koga ke se kradelo nekoi bandazi odma eve ciganite se pustat vo racija ali pak ima nekoi luge sto gi ima po semafori pogotovo decana preteruvat vo sekoja smisla a ipak nekoi se stvarno za zalene zaradi X pricini

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #13729 на: 16 Ноември 2016, 23:25:18 pm »
Суки брат, дискриминација има секаде и спрема секого кој не е на домашен терен.
И мене во Америка ми даваа пола плата од британец иако работев на поважна позиција од неговата. Истото и во Прага.

Тоа е тоа, секој со својот рејтинг. Само ние тука потенцираме (а не би требало, би требало да се подразбира) дека примерите се однесуваат на споменатиот тип на народ а не етникум. Кај секој ентос има од сите различни типови. Ти си жив пример за тоа.
izvinite za dupliot post taka e dzontra vo pravo si EJ NEMOJTE DA GO IZGUBITE EDINSTVENIOT ROM tuka ke vi zatrebam nekogas za nesto makar i za rom=muvane na telefoni ili kako bese toa rom i custom rom ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13730 на: 16 Ноември 2016, 23:34:33 pm »
:) не сакаме да те изгубиме бе Суки, скраја да е. Уште погорд сум што си ром, многу сакам и ценам диверзитет. Едноставно ги обожавам примерите кои кршат предрасуди. Да си ни жив и здрав уште 100 години и сета среќа да е на твоја страна.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16799
  • Keep it 100
« Одговори #13731 на: 17 Ноември 2016, 00:49:33 am »
Постовиве на латиница без точка, запирка, голема буква итн. се стварно напорни за читање.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17677
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #13732 на: 17 Ноември 2016, 09:29:54 am »

Не дај се Суки  :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5858
« Одговори #13733 на: 17 Ноември 2016, 09:45:24 am »
 ;D  ;D  ;D  ;D ;D  ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30708
    • CARclub.mk
« Одговори #13734 на: 17 Ноември 2016, 09:47:14 am »
Легенда. ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22325
« Одговори #13735 на: 17 Ноември 2016, 09:47:47 am »
Затоа анекдоталните искустви ги викаат... Анекдотални искуства. Кумулативните искуства на форумџиите кажуваат нешто друго, ете пар страници наназад се зборува за „купување на мирот“.

Текстот е врв.. ;D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5399
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #13736 на: 17 Ноември 2016, 11:40:28 am »
„If there's a new way,
I'll be the first in line.“

:)
.
.

„What do you mean, "I ain't kind"?
I'm just not your kind.“

:D
.
.

What do you mean, "I couldn't be the president of the United States of America"?
Tell me something, it's still "We the people", right?

;D

Ебено јако! Megadeth увек имале јаки стихови.
Трамп требаше да излезе со голема пура во уста на бина, и со песнава како трешти (и пиротехника во позадина).  ;D

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3475
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #13738 на: 17 Ноември 2016, 23:03:09 pm »
А што е со онаа позитивна "дискриминација" што ја имате?

1. Циган може да краде дрва колку сака никој никогаш не го казнува.
2. Иако украл и препродал xxx кубика дрва истиот се грее на струја која не ја плаќа и живее во гето во кое ЕВН не се ни осмелува да отиде, да се качи на бандера и да исклучи струја.
3. Јас ако исперам кола на улица голема е веројатноста да попијам казна од 50 евра (ја казнија братучедка ми затоа што пред свадбата ја испрала улицата за да не биде со прашина), ама сум бил сведок на милион примери каде цигани перат теписи на улица и да се јавеш во полиција и да го пријавиш полицаецот ќе ти се насмее.
4. Истото од струјата важи и за водата.
5. Тие правдата (најчесто неправдата) слободно можат да ја земат во свои раце. Лично знам човек кој беше линчуван во циганско маало затоа што згази дете кое норламно без присуство на родител му истрчало на сред улица.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13739 на: 17 Ноември 2016, 23:05:22 pm »
По не знам кој пат: коментираме за класа на луѓе а не за народности.