Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3579568 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #13530 на: 20 Октомври 2016, 22:15:45 pm »
Затоа е зборчето „барем“.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22381
« Одговори #13531 на: 20 Октомври 2016, 22:22:47 pm »
Мотор може и 11.5 месеци во годината да се користи. Само кога ќе падне снег ќе се возиш со автобус такси и решено е. :D

Мааала корекција ;)

И парите што си ги уштедил возејки мотор, ќе ги потрошиш на такси.
..и дали ќе ти стигнат прашање е.

Нит ова е Њујорк, ниту ти си Кери Бредшо.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #13532 на: 20 Октомври 2016, 22:26:22 pm »
Цената на паркинзите? Цената е луда а пак нема место за паркирање.
Проблемот е во политиката во државата општо, што ги уништија земјоделците и работниците, па мора сега да се селат од село во град и да се прават граѓани со сила, да работат за 9000 денари плата и да купуваат аудија за 1500 евра дизељ. Тука е проблемот, наместо да им направат услови на село, да си работат и живеат како богови па луѓето од град да одат да си се пензионираат на село, да си поживеат до 90 години. А не ние сега да увезуваме пченка и пченица од странство ко идиоти.

Амин брате!

Јас сум од Струмица, поточно живеам во село што е на 2 километри од градот и не ми треба никаков град за живеење НЕСАКАМ. Сакам да си живем баш тука каде што си живеам. Куќа во село и двор(и тоа на крајот на селото сум на мир и тишина).  Градот ми е на 5 мин со кола и ќе стигнам побрзо до центарот одколку некој што живее накрајот на градот.

Само САКАМ минимална плата од 1000 евра и земјоделието што го работат моите да се вреднува како што доликува.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13533 на: 20 Октомври 2016, 22:26:40 pm »
Vcera vecerta izlagam od ramstor ama crep ne gi slikav.Na trite mesta sto se oznaceni za invalidi odma karsi vlezot BMW X5,Mercedes c220 i Audi A6.
Cisto onaka malce im podzavidev na invalidive sto se dobro situirani  no otkako se izvrtev od predna strana niedna kola nemase nalepnica ili bilo kakvo obelezje deka e invalidiziran.
Pa dobro bre stoki edni goveda....Niv ne gi okrivuam ako mozat i po elevator kje se kacat gore da jadat.
Koj kurac obezbeduvanjeto na ramstor se setaat kako manekeni.Vikni bre pajak neka ja trgne taa stoka sto parkirala tamo...
Никогаш досега не сум паркирал на место означено за инвалиди,имам начекано Неинвалиди паркирани на тие места,НО или во Мк има премал број на возачи-инвалиди или има многу паркинг места за истите,пошо на кој и паркинг да паркирам 99% од местата резењрвирани за нив се слободни.
Така да ако од 3 места за инвалиди 1-2 ги зафатат НЕинвалиди скоро и да е оправдано.Шо знам,така мислам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #13534 на: 20 Октомври 2016, 22:51:54 pm »
Не, не е оправдано Мече, не биди Ауди шофер. Си има зошто треба да има, не дај боже да ни затребаат никогаш.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13535 на: 20 Октомври 2016, 22:56:23 pm »
Јас сум полошо од Ауди шофер одамна и пред да купам Ауди,ама за разлика од другите обрнувам внимание и на другите учесници во сообраќајот,се разбира дека грешам и јас не сум совршен или би попречил некому на кратко,али тоа е тоа.
За погорниот муабет мислам дека подобро е да се зафати такво место одколку тоа да стои празно и неискористено,и притоа да блокира 2-3 коли други со неговото паркирање демек на ‘брзина‘ на сред паркинг.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #13536 на: 20 Октомври 2016, 22:57:58 pm »
ima kreteni so nalepnica za invalidi sto nemaat aber od fizicki invaliditet. aj toa,pa i blokiraat koga se parkiraat kako neandrtalci.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #13537 на: 20 Октомври 2016, 23:01:45 pm »
Не мора да не можеш да одиш за да си инвалид.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8387
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #13538 на: 20 Октомври 2016, 23:06:37 pm »
Само САКАМ минимална плата од 1000 евра и земјоделието што го работат моите да се вреднува како што доликува.
Амин брате. Ако се случи ова, се враќам и јас на земјоделие.

Отсутен lans

• Редовен
« Одговори #13539 на: 20 Октомври 2016, 23:09:17 pm »
Не мора да не можеш да одиш за да си инвалид.
er, covek 50+ go cekam 20 minuti da si kupi pivo i da izleze od tinex, sam odi, sam vozi, ne mu falat ekstremiteti
duri ne mu falese ni IQ da pocne da me ubediva deka ne bilo bitno sto me blokiral.
taka da, ima nalepnici sto se zloupotrebuvaat
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #13540 на: 20 Октомври 2016, 23:14:56 pm »
Многу површно размислување Ланс.
Од кај знаеш дали човекот доживеал сообраќајка па има протези во телото кои не ги гледаш ? Од кај знаеш дали на човекот му фалат ребра или прсти на нозете или не ? Од кај знаеш дали човекот е воен инвалид кој бил гадно ранет во војна ?

Не мора да значи дека ако некој може да оди сосема нормално дека не е инвалид. Има многу случаеви каде што еден човек може да биде инвалид по закон бидејќи во живот доживеал гадни ствари и има право и можност да ги ужива привилегиите што ги добива со тој статус, а да си живее сосема најнормален живот.
Не ја суди книгата по нејзините корици. ;)

Отсутен lans

• Редовен
« Одговори #13541 на: 20 Октомври 2016, 23:21:08 pm »
znaes kolku lugje sto svarno im treba nalepnica nemozat da dobijat radi sto im baraat mito?
znaci tipov,si dovozel sam do tinex,sam si kupil pivo 4 flashi,gi nosese vo kesa, se parkiral taka seljaci da nemozev da si vlezam vo kola, use koga dojde konecno pocna da me ubeduva deka on si bil taman parkiran.
ja ne znam kakov e toj fizicki invaliditet kaj sto sam si ides da si kupis pivo,sam si vozis, sam si mknes stvarite, sam se karas i sve toa?
najdobriot del
po 2 dena go vidov kaj kapitol,pak vozese sam, i kje zgazese pesaci na nivno zeleno kaj izlezot od kapitol da se vklucis na bulevar.
arno me poteseti
moze nekoj da zeme kola sto e registirrana na invalid or smtn i da si ja vozi niz grad a da ne mu fali nisto?
t.e. da se zloupotrebi nalepnicata bidejki e vrzana za kolata, pa da moze edikojsi da ja vozi kolata i da glumi invalid za beneficii vo soobrakjajot9ne plakjanje na patarini i slicno)
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
« Одговори #13542 на: 20 Октомври 2016, 23:26:34 pm »
Мартин, зашто мислиш дека услов  за убав град е увек да се дешава нешто и локалите да се преполни?
Колку години имаш незнам..ако си под 25 тогаш можеби и си во право.

Да не бев закован со работа и станбено овде, одамна ќе се преселев во Гевгелија.

На татко ми (59г) и мајка ми (54г) им е веќе скурчен градов, бидејќи ништо не се случува, а не па на тебе, млад човек со млада сопруга и малечко детенце. Кино нема, претстава има 2 пати годишно (истата, и богу и народу преку к*р дојден репертоарот)... Рутина. Тоа е зборот, рутина. А кога животот ќе ти влезе во рутина, без разлика дали на 23, 33, или 53 години, е многу, многу, многу шит момент.

Ми се радуваат луѓево дома кога ќе дојде време да се прошета до Скопје или до Тетово, ми се полни срцево кога гледам колку ги кочи градов иако се веќе повозрасни. Гледам дека доколку имаат опција да прават нешто, спремни и расположени се да излегуваат.

Ете Битола има и кино и театар и фестивали итн и локалите се полни и на сред недела, па пак си бегаат лујгето.

Да не бев закован со работа и станбено овде, одамна ќе се преселев во Гевгелија.
^^
Ова!
И што се однесува до мене не мора баш во Гевгелија, ќе заврши работа било кое помало урбано место по личен избор.

Со новиот автопат Скопје - Штип, Св Николе ќе биди на 36км од Скопје. Мало мирно место со веројатно многу евтини недвижнини.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #13543 на: 21 Октомври 2016, 07:48:03 am »
Мотор може и 11.5 месеци во годината да се користи. Само кога ќе падне снег ќе се возиш со автобус такси и решено е. :D

Мааала корекција ;)

И парите што си ги уштедил возејки мотор, ќе ги потрошиш на такси.
..и дали ќе ти стигнат прашање е.

Нит ова е Њујорк, ниту ти си Кери Бредшо.

Толку ретко снег паѓа, што од време на време (преку глава 15 дена у годината кога има снег на улиците) 200-300 денари за такси нема да ти го е*ат буџетот. Возење со автобус кога има било каков тип на врнежи, е мишн импасибл во градов. Во најмала рака ќе те испрска автобусот што треба да те превезе.

Фала богу што не сум кери бредшо.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #13544 на: 21 Октомври 2016, 09:00:04 am »