Немој вакви шовинистички муабети.... не се баш во ред. И глупи се. И невистинити. Баш ме интересира што вика госпоѓа Онак кога ќе и` кажеш кај и` е местото во кола, и зошто не ја праќаш нејзе со автобус да се движи
г-ѓа онак е вечити сувозач, кога сум ја у прашање... двапати ме возела во животов, еднаш во брза помош и еднаш од кафана. а кога она вози, не му се секирам многу.. тенк вози, башка чернобил...
секако има и многу развиен “спортски дух“ по прашање на авто и мото возење
а дека знае да биде и она у тој кош, да... и јасно и гласно го кажувам тоа, додека другите како тебе, ја кријат вистината за своите жени т.е. не смеете дури ни у мушко друштво, онака тајно да шепнете нешто било што околу тоа за нив....

и од кога шовинистички звучи кога ке посочиш на една групација возачи?

Друго беше прашањето: Дали сопругата твоја вози (без разлика дали со тебе или без тебе)? Ако да, зошто и` дозволуваш кога е толку лош возач пошто е женско? Можеби ќе се сретнете на коловоз ти со твоја, она со нејзина кола, па ќе те нервира - брак ќе си растуриш. Кажи и` со автобус да се движи. Пошто е женско. 
Не се работи за тоа дали смејам или не смејам да кажам. Јас нити кријам вистини за мојата жена, ниту па има што да се крие. А тоа што не зборувам и не ја ругам и вреѓам (Поготово не во машко друштво и без нејзино присуство), тоа само значи дека ја почитувам, и се почитувам себеси. ФФС, Статистички гледано, јас сум полош возач од нејзе. Ти можеш тоа да си го признаеш? Дека си полош возач од твојата сопруга?
Чисто да ти помогнам околу дефинициите за машки шовинизам: линк
да ти се посерам ја у википедија.. сериозно... преку патлаков ми е више од нејзе.. едно две, сите за википедија се фаќаат.. од првата замисла за светска енциклопедија, стана локација за читање бурлески... ни под разно нема да читам линкови од таму, како што и досега не читав, затоа што ти и таквите како тебе се ИЗЛАЖАНИ за веродостојноста на податоците... изиграни сте а другите кои тоа го сватиле, мање више НАМЕРНО ГИ НЕРВИРАТЕ со пуштањето на линкови од таму, иако неколку пати ти е посочено дека не е во ред...
кратки и јасно.. сега за сега (задњи 20 години) онакица, не вози кога сме јас и она у кола заедно.. од проста причина што вози КАКО СКОРО СИТЕ ЖЕНИ: споро реагира, не признава кога прави грешки, увек е она у право и предност во однос на сите други возачи, глуми лудило кога ја опоменуваат со свирење и бленадње, се престројува секогаш кога ке и текне, онака ладно, па кога ке и свирнат се дере дека пуштила жмигавец... кратко и јасно, КАКО (скоро) СИТЕ ЖЕНИ возачи во целиот свет, кои уствари појма немаат за половина и повеќе од сообраќајните правила... и подобар возач сум од нејзе дури и статистички гледано, а автоматски подобар сум и од тебе, пошто жена ти е подобра од тебе, а од оние жени на кои рака би им пружил за нивните способности зад волан, твојата жена не е дна од нив..

п.с. не смејеш да кажеш, туку не смееш да кажеш...

п.п.с. дефинитивно теба нов начин на комуникација да се изведе со ликови на кои животното искуство им е информирање од интернет во виртуелен свет, а не од лично искуство и на јаве, тука, доле на земјата... незнаев дека кажувањето вистина за грешките зад волан на својата сопруга е ВРЕЃАЊЕ, РУГАЊЕ и некакво си НЕПОЧИТУВАЊЕ на сопругата... или те бива или не, и тука нема што почит или не... во наше време, тоа се нарекуваше ПРЕМОЛЧУВАЊЕ НА ВИСТИНАТА, што е многу, многу МНОГУ блиску до лажење... незнаев дека имаш такви афинитети, кон лажењето.. не те сметав за таков..

фала пуно
поздрав...
не прифаќам никаков коментар или риплеј на ова погоре. да имаше опција лајк на постови, ќе сватеше зошто..