Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900650 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Резултат од жена на скутер и јас на велосипед. Ставам само линк, за слабодушните да не кликаат. Или ако кликнат, да не јадат.

Се случи минатата сабота. Ми свири да се поместам на десно на велосипедска патека, се подместувам. Ме престига. На сред престигнување ме сецнува. Да не удриме, бегам нагло уште повеќе на десно. Удирам на трева, дупка и правам  резок маневар на лево да одржам рамнотежа. Паѓам на лево. Оваа мува не ја лази, не ни застана да види што глупост направи.
Случката се дешава во Холандија.

http://i.imgur.com/AcEXr1D.jpg

пс. Не плашете се од крзното.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Ме исплаши со муабетот, коа ја видов сликата се смирив.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #13007 на: 09 Јуни 2016, 15:20:20 pm »
Ме исплаши со муабетот, коа ја видов сликата се смирив.

Додека се прибрав дома, ногата беше како да носам чорап од крв (16км). Малце шнапс, малце чистење, и се беше во ред. Сега сум само криво магаре.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Инаку јас наидов на првиот чесен возач што даде жмигавец на  излез од кружен. Возеше лада Самара. Уште не можам да се изначудам.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
На Лада Самара да и работи жмигавецот? И јас не можам да се изначудам :)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Се наоѓа Лошко по некој се наоѓа. Сепак неупотребата на жмигавците е една ситница која навистина нервира, а толку е тешка за да се направи. Мислам дека само од некористење би се наполнил буџетот, а тек минување на црвено, пребрзо возење, претекнување во зона на раскрсница и останато секојдневие.
Луки, ќе ти помине, не е страшно. Скутерот на велосипедската по пропис возеше 25 км/ч или нема правило околу тоа?
« Последно менување: 09 Јуни 2016, 16:33:33 pm ARMEX »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Јас давам жмигавец на излез од кружен. Јас и сејф римув кликам пред да го вадам усб-то од компјутер  :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Луки, ќе ти помине, не е страшно. Скутерот на велосипедската по пропис возеше 25 км/ч или нема правило околу тоа?

Најверојатно има некакви правила за престигање или брзина, ама воопшто не сум запознат за тие правила. Инаку, јас возев околу 20-25 км/ч, така да таа ме има престигнато со барем 30.
После колегите на работа ми кажаа дека тоа што го направила всушност е кривично дело. Предизвикување сообраќајна несреќа и бегање од местото на случката и дека сум згрешил што не сум викнал полиција.

...

Ти нешто како изгорен од нешто ми делуваш. Да не си си ја топел чушката во сомнителни дупки.  ;D ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Се наоѓа Лошко по некој се наоѓа. Сепак неупотребата на жмигавците е една ситница која навистина нервира, а толку е тешка за да се направи. Мислам дека само од некористење би се наполнил буџетот, а тек минување на црвено, пребрзо возење, претекнување во зона на раскрсница и останато секојдневие.

Не е голем прекршок но нервира. Возење на црвено светло е голем прекршок а многу често се случува. Разбирам да се помине на жолто или 1 секунда црвено. Но на полно црвено не разбирам, а се случува секој ден. Има такви арогантни што поминуваат цела колона што стои на црвено и си поминуваат на црвено. Полицијата не си ја врши работата.

Јас давам жмигавец на излез од кружен. Јас и сејф римув кликам пред да го вадам усб-то од компјутер  :D
Абе јас давам и лев кога се приклучувам, иако не сум сигурен дека треба во МК. Знам дека треба во Европа, но за кај нас не сум сигурен. Законот го има некој?

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Јас давам лев кога се приклучувам, возам цело време со лев, и се исклучувам на втор излез, жмигавец сам се гаси, без притоа да дадам десен жмигавец. Тоа е уште полошо.
Така како мене возат барем 70% од возачите ширум државата.
Едит: по правило треба да дадеш жмигавец кога се вклучуваш и кога се исклучуваш.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
70% можеби, каде што живееш ти. Во моето село 99.98% не даваат никаков на кружен.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #13016 на: 09 Јуни 2016, 17:25:42 pm »
Од кое село си?

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
70% можеби, каде што живееш ти. Во моето село 99.98% не даваат никаков на кружен.
naskoro kje imam moznost da sprovedam istrazuvanje na kruzniot kaj zelezara. i jas mislam deka kje bide vo toj procent.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #13018 на: 09 Јуни 2016, 21:26:50 pm »
Додека се прибрав дома, ногата беше како да носам чорап од крв (16км). Малце шнапс, малце чистење, и се беше во ред. Сега сум само криво магаре.

Знаеш дека правилниот рецепт е - внатре барем толку колку што иде надвор?  :)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #13019 на: 09 Јуни 2016, 22:17:35 pm »
Добро што не си паднал на глава, иако верувам си носел кацига....

Јас еднаш се глупирав со точакот, правев осмици со пуна брзина на испрекината линија и сум изгубил контрола, паднав прво на колено, на рамо па после со челото у асфалт акнав. Потрес на мозокот, првите 2-3 дена не знаев што ми се случило, а тек накај 10тиот ден се враќав у нормала, и тек тогаш сфатив што глупост сум напраил.... А другарите што беа со мене од памет се извадиле пошто се онесвестив на асфалтот од кога паднав, мислеле сум умрел....
Значи ме однеле у болница со брза помош, сум лежел таму една ноќ и после дома кога се будам целиот како надуван до бола, све ми се чинеше како сон. Како сум паднал не се сеќавам, не се сеќавам ни на тоа што сме правеле пред вожњата. Едино памтам само брзата помош како доаѓаше накај мене, ја видов тек кога сум се вратил при свест. И све тоа ми се чинеше како у сон... И толку. Не се сеќавам ни дека сум лежел во болница. Значи отидов да возам точак со друштво, и се будам у кревет дома...

Си имал среќа у секој случај. Лузните ќе ти стојат едно 5-7 години па после ќе избледнат и нема да се познаваат освен ако не се загледаш.