Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2901202 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
ja ne znam zaso nema avtopat od pred prilep do granica koga sve e ramno.

премалку провизија ке се земе таму, башка ке си го уништат угледот и брзо ке го направат... :)
mislam seriozno. 2or najgolem grad vo mkd ne e povrzan so avtopat.a izglea za novo selo stipsko moze da se krsat planini i sve toa...
???
http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/ns-newsarticle-279050-vozevme-po-novata-trasa-od-skopje-do-stip-ke-se-stignuva-za-40-minuti-foto.nspx
Екипата на Телеграф.мк имаше можност да вози по трасата каде ќе биде автопатот и се увери дека градежните работите се одвиваат забрзано. Пробиени се околу 80 проценти од патот, кој во поголем дел минува низ тешко пристапен предел со карпи и со нерамен терен.
На речиси секој чекор се забележуваат работници што работат на петте вијадукти, од кои еден ќе биде долг дури 320 метри

Нека земат со боја нека ги исшараат автопатите..

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
И? Каде е тука проблемот?
tebe ne ti bese nesto jasno, ti dopolniv so informacii.pak ne ti e jasno.
i give up.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #12812 на: 07 Мај 2016, 22:40:01 pm »
Не,не мене само едно не ми е јасно, што е проблемот со штип-скопје според тебе? Не требало или? Озбилен сум!

Отсутен lans

• Редовен
Не,не мене само едно не ми е јасно, што е проблемот со штип-скопје според тебе? Не требало или? Озбилен сум!
nastrana kriminalot.
imalo nekoi ludaci koi presmetale deka poeftino i po opravdano bilo da se napravi veles-kocani so krakovi za sv.nikole i stip, i da se opravi patot od kocani do granica.
i toa kje bilo 15min podolgo skopje-veles-stip  od skopje-miladinovci-stip. ama....
da ne zborime za potrebata od asalen(avto) pat nakaj bitola. t.n. prioritet realen
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
проблемот е што и пред 9 месеци рекоа дека е пробиен 80%...

инаку сакав друго да пишам...

http://skopjeinfo.mk/foto-ushte-edna-teshka-soobrakjajna-nesrekja-vecherva-vo-skopje

типот од роверот ми е муштерија а и пријател... во животот нема возено ни 10 над дозволеното. пример за покажување како се почитуваат сообраќајни закони. сега бев ја гледав колата, на паркинг е донесена... ништо нема здраво на нејзе.  од совозачка страна е набабрена од јачината на ударот.

инаку починал после 2-3 дена. лесна му земја. останаа две деца тинејџери без прекрасен татко. остана и една жена без саканиот, се заради невнимание и курчење на некој друг. овој удар хо проценуваат со преку 100 на саат дека бил...
« Последно менување: 07 Мај 2016, 23:02:52 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
nastrana kriminalot.
imalo nekoi ludaci koi presmetale deka poeftino i po opravdano bilo da se napravi veles-kocani so krakovi za sv.nikole i stip, i da se opravi patot od kocani do granica.
i toa kje bilo 15min podolgo skopje-veles-stip  od skopje-miladinovci-stip. ama....
da ne zborime za potrebata od asalen(avto) pat nakaj bitola. t.n. prioritet realen
Другар, те читам деновиве и по други места и знам дека си доста опозициски настроен па не пропушти да спомнеш политика и тука. Второ, не те разбрав баш добро со твоево ама нема врска си имаш право на свое мислење. Трето, незнам колку се движиш низ источна Македонија ама ќе ти кажам дека Штип -Скопје ќе го уживаат:  Св.Николе, Штип, Пробиштип, Кратово, Кочани, Виница, Берово, Делчево, Пехчево, Радовиш и Струмица. Таа Битола - Росоман што ја збориш нема ни 25% возила дневно колку што ќе има Штип- Скопје и чисто колку за информација за да биде одредена траса автопат треба и да има одреден интензитет на возила за да биде воопшто автопат и економски исплатлива инвестиција. Битола -Прилеп - Росоман ќе биде експресен пат што ќе биде екстра за таа делница пошто ем ќе возиш по топ пат ем нема да плаќаш патарини. Најголема утка е што го прават Кичево - Охрид каде што преку работни денови нема жив кур по патот, требаше Гостивар - кичево да биде наместо тој а после него нека продолжеа до Охрид.

Отсутен lans

• Редовен
^istite tie kje go uzivaa istiot pat za 15min povekje, za pomalce pari.
kolku vreme ti treba od bitola do gevgelija? znaes? mnogu
kolku vreme treba od stip do skopje preku veles? x minuti. sea so noviot pat kje ti trebaat 20minuti pomalce. gledas kade e egotripot?
ova ti go kazuvam od `budali` koi sto imaat 35 godishno iskustvo vo `niska gradba` i posleden angazman im bese na demir kapija-smokvica pred da se penzioniraat. znaci lugjeto zemale so formuli i ravenki presmetale.
ama problemot vo tie ravenki i formuli e sto ne se zemalo egotripot i provizijata.
ajde da receme deka provizijata bi bila ista i za avtopat kon bitola i za avtopatot kon stip. pak stipskiot avtopat kako sto se pravi sega,nema prioritet osven vo glavata na nekoj sto mu se moze.
btw stip-skopje mozam da zamislam kolku e guzva, koga afganistanci plakjaat za mesto vo administracija za posle da idat na rabota vo skopje vo 10h i da si trgaat nazad za stip(i okolina) vo 14h. jasno mi e kolku ima frekfencija,samo da vidime do koga.
a ti kazav. za 15min podolgo i poeftino za gradenje, veles-kocani so kraci za sv.nikole i stip. ama...
sfakjas li ti deka od vtoriot najgolem grad vo zemjava vo dvata pravci rosoman ili kicevo patot e ocaj. a vamu se kratat 20minuti so avtopati koi sto ne se ekonomski opravdani. bar ne za budzetskite obvrznici.
gostivar-kicevo ne se javi nikoj da go gradi,ako dobro se sekjavam,tenderot bese nekoj da investira pa posle od patarini da si gi vrati parite. ocigledno ne e isplatiliv.ama zatoa pa za skopje-stip se zema kredit od narodni pari, ne se barase investitor poso morase da se izgradi.
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
ja ne znam zaso nema avtopat od pred prilep do granica koga sve e ramno.

премалку провизија ке се земе таму, башка ке си го уништат угледот и брзо ке го направат... :)
mislam seriozno. 2or najgolem grad vo mkd ne e povrzan so avtopat.a izglea za novo selo stipsko moze da se krsat planini i sve toa...
???
http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/ns-newsarticle-279050-vozevme-po-novata-trasa-od-skopje-do-stip-ke-se-stignuva-za-40-minuti-foto.nspx
Екипата на Телеграф.мк имаше можност да вози по трасата каде ќе биде автопатот и се увери дека градежните работите се одвиваат забрзано. Пробиени се околу 80 проценти од патот, кој во поголем дел минува низ тешко пристапен предел со карпи и со нерамен терен.
На речиси секој чекор се забележуваат работници што работат на петте вијадукти, од кои еден ќе биде долг дури 320 метри

Многу квалитетна изработка, пола конструкција е оставена небетонирана

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Armageddon

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
Другар, те читам деновиве и по други места и знам дека си доста опозициски настроен па не пропушти да спомнеш политика и тука. Второ, не те разбрав баш добро со твоево ама нема врска си имаш право на свое мислење. Трето, незнам колку се движиш низ источна Македонија ама ќе ти кажам дека Штип -Скопје ќе го уживаат:  Св.Николе, Штип, Пробиштип, Кратово, Кочани, Виница, Берово, Делчево, Пехчево, Радовиш и Струмица. Таа Битола - Росоман што ја збориш нема ни 25% возила дневно колку што ќе има Штип- Скопје и чисто колку за информација за да биде одредена траса автопат треба и да има одреден интензитет на возила за да биде воопшто автопат и економски исплатлива инвестиција. Битола -Прилеп - Росоман ќе биде експресен пат што ќе биде екстра за таа делница пошто ем ќе возиш по топ пат ем нема да плаќаш патарини. Најголема утка е што го прават Кичево - Охрид каде што преку работни денови нема жив кур по патот, требаше Гостивар - кичево да биде наместо тој а после него нека продолжеа до Охрид.

???

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
koja bese tuka opravdanosta da se probiva nov pat za Stip, ko mozese da se prosiri delot Veles - Stip i ako treba krakot Sveti Nikole. So preostanatite pari se prosiruvase Stip - Strumica...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
25 000 000 евра провизија, таму е оправданоста.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
ke zedoa provizija i da napravea pat nakaj albanija i go imame jadranot(novata jadranska magistrala) ili nakaj bugarija... Taka ke bevme povrzani so avtopat vo site pravci, sega sme uste slepo crevo na dvete strani.  

Многу квалитетна изработка, пола конструкција е оставена небетонирана

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
aslaci ne koristele vibrator voopsto tuka imace nema sanci tolkava dupka da se pojavi, moze segregacija amma voa e cela dupka, nikoj ne gi gledal i ete ti od "majstori"...
« Последно менување: 08 Мај 2016, 11:18:11 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #12822 на: 08 Мај 2016, 11:30:28 am »
Е75 да бидне, другото е мачји кашаљ.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Gledam has deka vi e krivo sto ovaa vladina garniture nesto napravi a drugite mislam Na molerive nisto he izgradija :)
Tipicno makedonsko..Dodeka ne se gradese nisto site mrcea kako zanikade se patistava.Pocna da se gradi odednas site eksperti stanaa za za kriminal I provizija I kako sve to a necini.Ne mi e jasno sto sakate samo I kako covek da vi  ugodi ???

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12824 на: 08 Мај 2016, 13:08:44 pm »
Никој не се буни за тоа што прават, туку за тоа што крадат и не прават будали. Претходната гарнитура крадеше и се криеше. 10 години вмро на власт не фатија или открија ниту една кражба на претходните. Овие што сега на власт не задолжија мамати ни ја расплакаа, напикаа по сметки во Белизе милјарди и сега глумат патриоти и реформатори. Абе сите до еден у ќорка да скапат.