Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900869 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
незнам зашто никој не го коментира патот прилеп-битола... таму јас редовно гледам излетувања... ама сериозно многу... па гоа беа снеговите па, да не праам муабет колку многу имаше.. веројатно се преценуваат себеси или можностите на колите... нема трето... а таму е и сериозно лошо ако слеташ од патот.. имаш пад од 2 метра надоле...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Статистички гледано, јас мислам од кога се дозволи увозот на коли стари се зголеми и бројот на сообраќајни несреќи.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг:
« Одговори #12797 на: 06 Мај 2016, 09:54:41 am »
Девет од десет возачи не знаат да вртат лево на т раскрсница! Од било која насока.

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Статистички гледано, јас мислам од кога се дозволи увозот на коли стари се зголеми и бројот на сообраќајни несреќи.

Нормално е тоа. На крајот на 90тите, почетокот на 2000, во Бугарија беше истата приказна. Тогаш кај нив го пуштија увозот и се случи тоа што се случува во Македонија. Сообраќајка на секоја кривина. Ако некогаш возиш по патиштата таму, на секоја поопасна кривина, има споменик/крст од некој што испуштил душа во сообраќајка.

Арно се опаметија малку од малку. Кај и да е, и ние ќе се опаметиме.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Увозот е дозволен од 2002ра.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
незнам зашто никој не го коментира патот прилеп-битола... таму јас редовно гледам излетувања... ама сериозно многу... па гоа беа снеговите па, да не праам муабет колку многу имаше.. веројатно се преценуваат себеси или можностите на колите... нема трето... а таму е и сериозно лошо ако слеташ од патот.. имаш пад од 2 метра надоле...
Спрема тоа какви камикази возат по патиштата нема многу сообраќајки на тој пат...Мислам порано како повеќе да се дешаваа...Имав пишано во темава пред околу една година во еден ден на два пати ми влегоа макази 2-ца со комбиња па морав да кочам и да се тргнам настрана пошо на идиотите не му текнува да направат место кога веќе дошла ситуацијата до таму...

Од тогаш а и поучен од други случки тој пат го возам со најмалку 160км/х,па шо биди биди...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
На тој пат често се вози и 200кмх. Не е квалитетен, но прегледен е.  Јас го возам со 150.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
ja ne znam zaso nema avtopat od pred prilep do granica koga sve e ramno.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

премалку провизија ке се земе таму, башка ке си го уништат угледот и брзо ке го направат... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sabajle stanvam u 8 za na rabota izleguvam na ulica koja vo sabota sabajlecki e skroz prazna... gledam tri koli se opnale, dodeka izlegov od grad vidov uste 5 koli vo dvizenje ... od vkupno videni 8 koli 3 upeale da se s-udraat ... :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен lans

• Редовен

премалку провизија ке се земе таму, башка ке си го уништат угледот и брзо ке го направат... :)
mislam seriozno. 2or najgolem grad vo mkd ne e povrzan so avtopat.a izglea za novo selo stipsko moze da se krsat planini i sve toa...
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
остави што нее афтопат, и тој пат што го има е со дупки, барем да го реконстурират или ако и тоа не, БАРЕМ знаци да имаше салам поставено :S

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

mislam seriozno. 2or najgolem grad vo mkd ne e povrzan so avtopat.a izglea za novo selo stipsko moze da se krsat planini i sve toa...
???

Отсутен lans

• Редовен

???
http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/ns-newsarticle-279050-vozevme-po-novata-trasa-od-skopje-do-stip-ke-se-stignuva-za-40-minuti-foto.nspx
Екипата на Телеграф.мк имаше можност да вози по трасата каде ќе биде автопатот и се увери дека градежните работите се одвиваат забрзано. Пробиени се околу 80 проценти од патот, кој во поголем дел минува низ тешко пристапен предел со карпи и со нерамен терен.
На речиси секој чекор се забележуваат работници што работат на петте вијадукти, од кои еден ќе биде долг дури 320 метри
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #12809 на: 07 Мај 2016, 22:24:58 pm »
И? Каде е тука проблемот?