Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905528 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Незнам колку си имал искуство, али од ова што го кажа очигледно си немал.
Моментите не се за препричавање јавно на интернет :)

Разбојникот може што сака да направи, а јас како споственик кој сум го фатил имам право да побарам вештачење.
При вештачењето се утврдуваат сите работи. Меѓу кои и докази за разбојништвото.
После од како ке го здрвам од ќутек, го врзувам, викам полиција и брза помош. Бидејќи сум загрижен за неговото здравје, а воедно и повикувам полиција за да дојде да изврши увид на лице место. Доаѓа одма бидејќи пријавуваш дека лоповот се повредил во обид за бегство. Везици имам секогаш дома, така да држат многу повеќе од лисици.
Па секако ке биде врзан.
Брзата помош доаѓа, си врши увид и преглед.
Доаѓа полиција, наоѓа доказен материјал, шајка, макази, камен или билошто, па тој доказ се користи против разбојникот.
............

Доколку нема таков курназ разбојник, а имаш кола уљез, во тој случај фино лепо викаш полиција на која што и кажуваш каков проблем имаш. Штом дојде локална полиција, а доаѓа многу брзо, по службена должност по таблица го наоѓаат сопственикот на возилото. Доколку тоа не си ти, ке го најдат сопственикот преку тебе.
Доколку не успеат да го најдат, они повикуваат пајак и возилото заминува на одредиштето.

Во случај кога ти не си директно засегнат, најубаво е да си ја гледаш работата.
Доколку си ти засегнат, единствена работа која можеш да ја направиш за да го спречиш да си замине е да му ги издишиш барем трите гуми...
Тоа ако ништо повеќе ке го задржи следните половина час додека дојде полицијата.

Штета не си направил, не си оштетил никому приватна сопственост, не може да те тужи, обвини или слично.
Тоа е тоа.

А сега ти повторно продолжи да се ставаш во улога на разбојник.
:)
И да мислиш како да нанесеш некому штета.

другиве правеа планови,а ја пак ќе ти кажам,не смееш да ме чепнеш,без разлика дали ти силувам дете или ти пљачкам дома или ти бушам гуми на паркинг.Смееш размерно со мојата сила да ми вратиш,или да ме блокираш некако да не избегам,да легнеш врз мене дур не дојдат џандари или слично.Или ако ја ти врзам шамар да ми вратиш со шамар,а не јас да те бутнам а ти да ме збумбариш со безбол палка,тогаш и јас ќе јадам кривична за делото што сум го направил,ама и ти за тоа што си ми нанел тешки телесни повреди.Распрашај се малку ќе видиш дека е така а не да рипаш одма,а и еве Баже може да ти потврди пошто во еден случај го посочивте дека се разбира многу у овие теми,и се разбира,па нека каже :)

Ако мене ми паднеш во раце затоа што мене лично, на член од мое семејство или мој имот сакаш да му наштетиш, јас ти пресудувам. Те млатам како стока додека не почнеш да молиш за доста. Ме заболе к*р дали ти имаш права. После ако сакаш и на суд ќе се пробаме, твојте адвокати против моите адвокати и 3 сведоци и мене. И да сум те млател на само, ќе донесам сведоци. Неможеш да докажеш дека не биле со мене.

Откако ќе заврши судењето, без разлика на исходот пак ќе те најдам и без присуство на сведоци ќе ти го дотерам паметот. Па пак тужи колку сакаш.

Па откако ќе заврши судењето пак ќе те премлатам како мајмун.

Пишувам во прво лице, но не ти се обраќам на тебе, немој да ме сватиш погрешно или дека ти се заканувам :) Далеку од тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Ќе ве грабнам и двајцата и ќе ви ја скршам кичмата у еден саат после полноќ. А во записникот ќе пишам дека лудо сте се сексале и сте се повредиле, а ја случајно сум ве запалил и ми се истурил катранот.

Ајде на спиење. Во оваа мочана држава само уште вакви муабети фалат. Скраја да е човек само да не го снајде, оти може чичко крадец и да ве истепа патем што сте го прекинале у зимање шо му треба.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
Се' ти убаво кажуваш... ама забораваш дека живееш во македонија братко... каде што ништо не е праведно и според закон. ;D :D

Баш на форумов имаше случај (не знам кој го имаше пишано), каде што оштетениот уставри му исплаќал штета на тој што е уствари крив. :)

Празни муабети тераме де.. :D

се тоа ок,само сакав да му докажам на членот дека НЕ е во право :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Миле седи мирен. ;D :D  8) 8) 8)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Од кога го стави новото селфи, јас би се припазил од Милета  ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Скопје -Охрид - Скопjе: 3 пати куче и еднаш зајак.
Па-зе -те!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Незнам колку си имал искуство, али од ова што го кажа очигледно си немал.
Моментите не се за препричавање јавно на интернет :)

Разбојникот може што сака да направи, а јас како споственик кој сум го фатил имам право да побарам вештачење.
При вештачењето се утврдуваат сите работи. Меѓу кои и докази за разбојништвото.
После од како ке го здрвам од ќутек, го врзувам, викам полиција и брза помош. Бидејќи сум загрижен за неговото здравје, а воедно и повикувам полиција за да дојде да изврши увид на лице место. Доаѓа одма бидејќи пријавуваш дека лоповот се повредил во обид за бегство. Везици имам секогаш дома, така да држат многу повеќе од лисици.
Па секако ке биде врзан.
Брзата помош доаѓа, си врши увид и преглед.
Доаѓа полиција, наоѓа доказен материјал, шајка, макази, камен или билошто, па тој доказ се користи против разбојникот.
............

Доколку нема таков курназ разбојник, а имаш кола уљез, во тој случај фино лепо викаш полиција на која што и кажуваш каков проблем имаш. Штом дојде локална полиција, а доаѓа многу брзо, по службена должност по таблица го наоѓаат сопственикот на возилото. Доколку тоа не си ти, ке го најдат сопственикот преку тебе.
Доколку не успеат да го најдат, они повикуваат пајак и возилото заминува на одредиштето.

Во случај кога ти не си директно засегнат, најубаво е да си ја гледаш работата.
Доколку си ти засегнат, единствена работа која можеш да ја направиш за да го спречиш да си замине е да му ги издишиш барем трите гуми...
Тоа ако ништо повеќе ке го задржи следните половина час додека дојде полицијата.

Штета не си направил, не си оштетил никому приватна сопственост, не може да те тужи, обвини или слично.
Тоа е тоа.

А сега ти повторно продолжи да се ставаш во улога на разбојник.
:)
И да мислиш како да нанесеш некому штета.

другиве правеа планови,а ја пак ќе ти кажам,не смееш да ме чепнеш,без разлика дали ти силувам дете или ти пљачкам дома или ти бушам гуми на паркинг.Смееш размерно со мојата сила да ми вратиш,или да ме блокираш некако да не избегам,да легнеш врз мене дур не дојдат џандари или слично.Или ако ја ти врзам шамар да ми вратиш со шамар,а не јас да те бутнам а ти да ме збумбариш со безбол палка,тогаш и јас ќе јадам кривична за делото што сум го направил,ама и ти за тоа што си ми нанел тешки телесни повреди.Распрашај се малку ќе видиш дека е така а не да рипаш одма,а и еве Баже може да ти потврди пошто во еден случај го посочивте дека се разбира многу у овие теми,и се разбира,па нека каже :)

Ако мене ми паднеш во раце затоа што мене лично, на член од мое семејство или мој имот сакаш да му наштетиш, јас ти пресудувам. Те млатам како стока додека не почнеш да молиш за доста. Ме заболе к*р дали ти имаш права. После ако сакаш и на суд ќе се пробаме, твојте адвокати против моите адвокати и 3 сведоци и мене. И да сум те млател на само, ќе донесам сведоци. Неможеш да докажеш дека не биле со мене.

Откако ќе заврши судењето, без разлика на исходот пак ќе те најдам и без присуство на сведоци ќе ти го дотерам паметот. Па пак тужи колку сакаш.

Па откако ќе заврши судењето пак ќе те премлатам како мајмун.

Пишувам во прво лице, но не ти се обраќам на тебе, немој да ме сватиш погрешно или дека ти се заканувам :) Далеку од тоа.

во целост се согласувам со тебе... од А до Ш... во такви моменти, дали некој мисли дека може да му текне на законите и правилата? во тој момент важат само моите закони.. ке ми чепне некој семејство-близок и јас ке седам и ке гледам? пази да не...

проблемот е што разумот се губи во тој момент. јас сум свесен сега дека законите се вакви или онакви, ама во такви моменти каде што го губиш разумот, се губи и сенсот за смиреност, се губи и рационализацијата...

едино не се согласувам со одпосле се она што го наброја.. еднаш засекогаш е доволно.. не одпосле пак и пак и пак да напаствуваш-тепаш.. нема више поента во тоа... првиот пат ке да е доволен...  ке шета и ке биде покажуван како пример, доволно застрашувачки за сите кои ке ја знаат дешавката, да не им текне повторно да прават такви работи, барем не на тебе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
По мене е секогаш најдобро решение мирен пат.
Но, некогаш едноставно тоа не е така.
Да не набројувам случки, но секогаш подалеку сакам да сум од проблеми...
Али ако некој си го бара со боринче, тогаш ке го добие и тоа што го барал.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Врвот на сообраќајниот срам и сељачизам

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
На оваа улица, кај трафиките што се кај Вили, имаше еден токмак што застана на левата лента и чекаше во кола додека некоја жена купуваше цигари од трафиката. Во десната лента исто имаше застанати коли, ама сепак имаше место за да се застане таму. Ја на овој му блендирам, и се ослободи место у десна лента и го заобиколив од десната лента. Го гледам токмаков си чачка по фејсбук на моб и кур не го боли што му свират и блендираат луѓето. Ја пробав да легнам на свирка ама џабе, ми губи струја некаде сирената........

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Ако не реагира на свирење излегувам од кола на такви..па што биде биде.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Доволно е сите по 5 секунди свирка. Или двајца со Дени свирка.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Браво..... свињо еден (што би рекол Zawran)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Директно под преса.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг:
« Одговори #12674 на: 22 Март 2016, 17:51:35 pm »
Каков морон