Вчера во гужва на Рекорд искочи амбулантно возило позади. Нормално сите што бевме во левата лента (према џорџтаун) се тргавме десно, нормално нели. Арно ама ја се тргам на десно и едно копито со сеат леон не ме пушта, се бута да не ме пропушти. Си викам што му стана на овој, пробав пак, не, не се дава човекот ке се чукнеме а да не ме пушти у ДЕСНА лента пази, и тоа тука негде кај автобуската. Копитото отиде до толку далеку, што даде гас троа повеќе се престрои пред мене у левата лента го попречи амбулантното возило, ги престигна автбусите и застана пред нив со 4 жмигавци. Кога тргнавме, го гледам подоле истовараше некој од кола. Па добро маму му...
А од друга страна тоа што ми се случи пред некој ден беше врвот на сообраќајната толеранција и култура во Скопје. Се уклучував од споредна на главна улица, нормално гужва никој не ме пропушта и си чекам јас. Доаѓа Шкода Љети цајкани унутра 14-15 души

закочија и ми покажа типот као ајде терај пред мене, гледам позади цајканот пропушти уште 2-3 коли после мене, не само мене. Искрено никогаш не сум очекувал дека цајкан ке ме пропушти некогаш и негде, али браво!