Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909312 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Дивто насеље...chapter 4.(ваљда).
Овој пат само 35 минути во место.

..и нешто од ѕидот на срамот:

"Драги мои граѓани на мојата убава татковина Македонија. Редовно ги читам вашите коментари но денес нешто ми се случи што ме испровоцира па да напишам што ми се случи. По големото невреме колата ми беше на паркинг во Капиштец. Неочекувано ми откажа акумулаторот и не успеав да ја запалам. Мислев дека ќе ја пуштам назад и ќе запали но направи полошо остана така скоро на сред улица и поприлично го попречив сообраќајот. Очекував дека некој ќе ми помогне ќе подзастане ќе праша што е проблемот. Не можев да поверувам се срамам од мојот народ. За скоро околу еден час стотици возила со толку ризични маневри ме заобиколуваа некои ме опсуја други ми викаа да пуштам 4 жмигавци трети да ја одбуткам колата настрана. Јас стоев очаен на невремето и мислев што се случува со луѓето што беше тоа СОЛИДАРНОСТ. Е мој народе заборавивте ли што значи некому во несреќа да му помогнеш колку тоа убаво звучи."
« Последно менување: 08 Март 2016, 10:50:03 am Stratro »

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Вчера во гужва на Рекорд искочи амбулантно возило позади. Нормално сите што бевме во левата лента (према џорџтаун) се тргавме десно, нормално нели. Арно ама ја се тргам на десно и едно копито со сеат леон не ме пушта, се бута да не ме пропушти. Си викам што му стана на овој, пробав пак, не, не се дава човекот ке се чукнеме а да не ме пушти у ДЕСНА лента пази, и тоа тука негде кај автобуската. Копитото отиде до толку далеку, што даде гас троа повеќе се престрои пред мене у левата лента го попречи амбулантното возило, ги престигна автбусите и застана пред нив со 4 жмигавци. Кога тргнавме, го гледам подоле истовараше некој од кола. Па добро маму му...

А од друга страна тоа што ми се случи пред некој ден беше врвот на сообраќајната толеранција и култура во Скопје. Се уклучував од споредна на главна улица, нормално гужва никој не ме пропушта и си чекам јас. Доаѓа Шкода Љети цајкани унутра 14-15 души :D закочија и ми покажа типот као ајде терај пред мене, гледам позади цајканот пропушти уште 2-3 коли после мене, не само мене. Искрено никогаш не сум очекувал дека цајкан ке ме пропушти некогаш и негде, али браво!

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Кога и да видам амбуланта , редовно има пациенти што не се тргаат , а врв ми се што се тркаат некои со амбулантата , ама пази , не паралелно еден до друг , туку копитово вози пред амбулантата и не се трга , демек му чисти пат ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936

Ццц....

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
На овој Аудито му е на сервис изглеа, па го земал Бемвето на сестра му.
Прав аудиец, не можеш да го промашиш.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
Професорка на Земјоделски Факултет.. :)

По невоспитано створење немам видено. Незнам колку пати имам свирено да си ја помести колата..

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #12636 на: 09 Март 2016, 02:07:36 am »
Две предни гуми и одма ќе и дојде паметот, кога нејќе милум тогаш силум.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

не не... боље двете сувозачки, за да свати одкако ке проба да тргне...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230

не не... боље двете сувозачки, за да свати одкако ке проба да тргне...

е тоа е права ствар :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Така нека те фати како му правиш зулум, па да видиш како ке му платиш и што му била удрена колата.
После има да признаеш и работи кои не си ги направил.
Ако имате овакви ситуации, викнете си полиција, а не сами да нанесувате штета...
Колата не е крива. Не е СМАРТ, па сама да застане тука. Има копитари кои ги возат!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
Колата нема ни душа,а душа ќе ја боли неа пошто и ја унаказиле колата,а полиција тешко дека ќе дојде,треба пајак да викнат,а дур дојде пајакот може да си ја тргне колата,и после кој ќе им плати на нив патен трошок ? Ти :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Прво доаѓа полиција па пајак.
А нека те фатат тебе како оштетуваш туѓа сопственост, па ке видиш како тебе ке те боли душата што не си размислил два пати...
+ можеш и да си го окркаш. И притоа да биде кажано дека како разбојник си се дал во бегство и си се лизнал и паднал на локален тротоар..Па си ја скршил раката.
Во случајот ти си разбојникот и сите работи ке бидат против тебе.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Прав си Сале  , али полицијата не е , ова со пајакот само ако бевме у имачка и така натака ок , неколку пати сум вртел у полиција бидејќи сум бил заграден кај мене пред зграда и џабе сум се јавувал...кога видов кој се влезе сеа у полиција од овие новиве 450 џандари..има копита што ги познавам , што у полиција се заради пиштолот , што вртат муабети "абе ја не размислувам одма метак у глава му мавам" , тие ќе ти дојдат на терен и ќе истераат правдина ;D ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
Може разбојникот и мајчински да изигра,да го пријави за физички напад и да јаде и прекршочна и приватна кривична тужба.Пошто и да ти ја кршам колата,немаш право ни да ме допреш со прст,камоли да ме удриш :D треба да свртиш 192 и да чекаш да дојде полиција.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
Прав си Сале  , али полицијата не е , ова со пајакот само ако бевме у имачка и така натака ок , неколку пати сум вртел у полиција бидејќи сум бил заграден кај мене пред зграда и џабе сум се јавувал...кога видов кој се влезе сеа у полиција од овие новиве 450 џандари..има копита што ги познавам , што у полиција се заради пиштолот , што вртат муабети "абе ја не размислувам одма метак у глава му мавам" , тие ќе ти дојдат на терен и ќе истераат правдина ;D ;D

и да дојдат треба да го бараат сопственикот,не може на колата да и пише казна или да ја однесе у станица.А да ја чека да заврши со предавања,па да дојде да и пише казна,треба да имаме 30 илјади џандари за да имаат време да го прават тоа.Затоа решение е пајак,ако и тие доаѓаат,не знам.