Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3281713 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12510 на: 29 Февруари 2016, 15:49:06 pm »
Кога ќе наидеш на полициско спарк/јети, и зад него се редат колони... Кој јунак ќе се најде прв да претица ;D

Ич не ги ебам 2% ..

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #12511 на: 29 Февруари 2016, 16:47:34 pm »
Така на автопатот скопје велес јети и позади колона на знак 80. Културно си ги заобиколив. Не возев повеке од 110-120.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #12512 на: 29 Февруари 2016, 17:14:43 pm »
Не,не,не!!! Ова селскиве таксисти се невозможни.

До кога бе дебили ќе се понашате селски во сообраќај?

Улетувате се пикате у ленти ко последно да ви е. Па преку к*ров веќе.

Нормално има исклучоци ама 99% се дебилчиња тешки.
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12513 на: 29 Февруари 2016, 18:03:07 pm »
Изи другарче, не се нервирај, лесно се умира денес од нервен слом.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #12514 на: 29 Февруари 2016, 20:29:53 pm »
Во саботата пред мене излегува спарк полицајски и вози 40 на 80 дозволено, а полна линија, се приближив до него и ми дава десен трепкач и кренувам го претицувам викам сега ако ми пушти сирени сум го ебал :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #12515 на: 29 Февруари 2016, 20:50:54 pm »
Не,не,не!!! Ова селскиве таксисти се невозможни.

До кога бе дебили ќе се понашате селски во сообраќај?

Улетувате се пикате у ленти ко последно да ви е. Па преку к*ров веќе.

Нормално има исклучоци ама 99% се дебилчиња тешки.

не само тоа... конкретен пример ќе дадам..

приватна градежна фирма, а сопственикот про сдсмовски настроен.. е сега, таа фирма, е една од по ретките фирми кои уште од почетокот на градежната експанзија прво купуваат плац па градат. и секако гледа да исцеди максимум од тоа. во овој случај, сепак нуди и нешто за парите. издава паркинг простор кој ми е БУКВАЛНО до газот. колите ги паркирам под тераса.. како што реков, не е вмроовец, па овие му изнајдоа некаква законска дупка да му ги отстранат рампите од сите паркинзи кои се лична сопственост а не државна. и нормално копитата дошљачко провинцијалски почнаа да си влегуваат со колите и да узурпираат приватен имот. не помагаат ни таблите на кои пишува ПРИВАТЕН ИМОТ.. не пимагаат ни писмата-пораките оставани на бришачи од возилата.. ништо не помага.. не помогна ни жолчната расправија која ја свика куќниот совет.. не помагаат ни закани ни ништо.. ЕДНОСТАВНО НЕЛИ копитото дошљачко, решило да се паркира на туѓ имот и тоа е тоа.. а тоа што јас сум платил мрсни пари за да се паркирам таму, за него не важи, затоа што, нели, кај него у село така се паркираат, односно онаму кај што ке му дојде, во принцип нај блиску до нужникот од куќата ... морам да зборам вака затоа што во 9 од 10 случаи паркираното возило на некое место кое што некој го платил, секогаш носи некаква таблица од внатрешноста односно скоро никогаш не видов скопска таблица...

и ова трае и трае веќе 4-5 месеци.. уште еден член од форумов е затангиран со истото прашање... и он има платено (среќа за него само едно место) и многу често гледам дека некој друг е паркиран на неговото место...

пајак служба? не... неможеш да се јавиш во пајак служба, бидејки се работи за приватен имот. процедурата е следна:
-се јавуваш во полиција. после тоа они ке испратат патрола па кога ќе (им се смилува на ку*от да) дојдат, ќе мора прво да констатираат ситуација... јас треба да ги чекам за цело време доле на улица-паркинг, за кога ке дојдат, да им го покажам договорт, фактурата и копија од имотен лист, во спротивно може и да попијам кривична за лажно пријавување...
значи јас си чекам доле, па здравје ако за 1-2-3-4 саати некако и дојдат, ке се дообјасниме за уште пола саат одприлика, па после они ке мора да искомуницираат со командантот, дека секако ке мора да се отстрани тоа возило, па тек тогаш они ке се јават во пајак служба, па евентуално ако се доволно брзи за пола саат до саат ке дојде и пајакот, ако воопшто може да влезе од пренатрупаните возила, кои ги редат како дрва во дрворед, па да го тргнат безобразниот провинцијалец за да може конечно јас за околу 4 до 5 саати одкако сум решил да си дојдам дома конечно тоа и да го направам, паркирајки се на своето СО ПАРИ ПЛАТЕНО место...

правна држава? ма не ме јеби бре... оваква ситуација слична имаше брачедот во мичиген.. од кревање телефон до влечната служба неполни 12 минути пројдоа... ни кафето не успеа снаата да го принесе, кога му се јавија да се симне да си ја паркира колата на своето место..

а да... да не заборавам дека УЗУРПАТОРОТ НА ПРИВАТНИОТ ИМОТ тоа ке го кошта 250 евра казна плус 2500 денари транспортот на возилото... еден ден можеби и ке го направам тоа, само несакам да се закрвувам со никого, зашто повеќето како што ги видов се тешки сељачишта, со кои нема баш разбирање, па да не направиме поголема приказна...

едит:
за воља на вистината морам да признаам дека има и цивилизирана раја која доаѓа од внатрешноста... несакам да ме турите на тапет дека сите од внатрешноста ги третирам како исти... има еден куп луѓе кои ете, не биле информирани, незнаеле, со краток разговор се објаснивме, и луѓето си одбраа друга солуција наспроти узурпирањето... има такви кои едноставно (како и јас) не ги перцепира истакнатите табли со текстови, не ни знаеле, не ни прочитале дека е приватен имот, па после оставената порака на бришач во која љубезно се замолени да не се паркираат на туѓ имот, едноставно никогаш више не влегоа на паркингот, туку надвор се паркираат, на јавниот паркинг... значи да.. има приватен и јавен паркинг.. има доволно за сите...

п.с. во меѓувреме некој се дрзна и ја искорна таблата на која пишуваше приватен имот... ја снема и нејзе... ете до каде иде македонштината... апсолутно етнички чисто население... и после тука на истиов форум читам за гадостите што некој се осудил да тури орел, па овие крст ке праеле, па некој некого истепал, па за соодноси колку џамии со колку цркви, па освети, па бесења па незнам што...

НИЕ ДАМИ И ГОСПОДА, НЕМАМЕ ЕЛЕМЕНТАРНО ПОШТОВАЊЕ ПРЕМА ДРУГ ЧОВЕК ДА ГО ТРЕТИРАМЕ МАКАР НА ИСТО РАМНИШТЕ СО НАС а не да обесуваме за правди... појдете од себе....
« Последно менување: 29 Февруари 2016, 21:06:49 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #12516 на: 29 Февруари 2016, 21:49:22 pm »
Онак е во право со тоа што го кажува. Јас сум другиот член од форумов кој што го носи истиот проблем на грб.

Се обидов културно да се разберам, но не бива. Простаклукот неможеш да го отстраниш од човек кој е едноставно прост и не почитува ништо.

Јас на неколку наврати се обидов да му помогнам на изведувачот кој што ги дава паркинг местата под наем, со тоа што ги искористив моите контакти и познаници за да добијам точна информација од инспекторатот зашто му се бутнати рампите.

Крајниот одговор беше дека немал сообраќаен елаборат за паркинг простор на земјиште кое што е во негова сопственост.

Дополнително некој од тие соседи што ги узурпираат паркинг местата ургирал по партиска линија предметот да се одолговлекува. Класичен рекет, неправда и уцена. Само со цел да може да ги паркира своите три возила пред влез на туѓ имот бесплатно.

Јас моето возило и покрај платениот паркинг простор морам да го паркирам надвор од паркингот.

Малограѓанштина, простаклук до бескрај.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #12517 на: 29 Февруари 2016, 22:00:46 pm »
баш ме интересира адора како изведувач дали има сообраќаен елаборат за да го попречува пристапот до паркинг местата

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #12518 на: 29 Февруари 2016, 22:05:21 pm »
Читам и не ми се верува, некако од пред некое време исто приметувам дека само мал дел во градов се луѓе се другото се исели по земјинава топка додека тие што секојдневно се напикуваат по градов се невидена стока. Да баш стока затоа што и така се понашаат за жал стоката може да се третира само како стока но овие покултурните што останаа мислам дека никогаш нема да излезат на крај со неа....за жал

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12519 на: 29 Февруари 2016, 22:24:43 pm »
Онак е во право со тоа што го кажува. Јас сум другиот член од форумов кој што го носи истиот проблем на грб.

Се обидов културно да се разберам, но не бива. Простаклукот неможеш да го отстраниш од човек кој е едноставно прост и не почитува ништо.

Јас на неколку наврати се обидов да му помогнам на изведувачот кој што ги дава паркинг местата под наем, со тоа што ги искористив моите контакти и познаници за да добијам точна информација од инспекторатот зашто му се бутнати рампите.

Крајниот одговор беше дека немал сообраќаен елаборат за паркинг простор на земјиште кое што е во негова сопственост.

Дополнително некој од тие соседи што ги узурпираат паркинг местата ургирал по партиска линија предметот да се одолговлекува. Класичен рекет, неправда и уцена. Само со цел да може да ги паркира своите три возила пред влез на туѓ имот бесплатно.

Јас моето возило и покрај платениот паркинг простор морам да го паркирам надвор од паркингот.

Малограѓанштина, простаклук до бескрај.
Колку са инфо рамстор е кривецот и главниот иницијатор за тоа што ви се деси со паркингот.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #12520 на: 29 Февруари 2016, 22:26:49 pm »
Онак, сакаш да кажеш дека си кеширал ~100.000 евра за стан, и утре кога ќе се вратиш од работа во 16.00, вртиш 15мин низ паркинзите за да најдеш паркинг место ? 

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #12521 на: 29 Февруари 2016, 22:29:58 pm »
Колку са инфо рамстор е кривецот и главниот иницијатор за тоа што ви се деси со паркингот.

за жал не си во право.. затоа што му ги извадија СИТЕ рампи на СИТЕ негови паркинзи. а баш и рамстор се кај него под кирија, и имаат свој паркинг на кој му ја извадија рампата исто така... па они турија електрична решетка за навечер, на исто место... политички е мотивот во секој случај, ама на крај и небитно е дали и кој е крив, муабетот беше друг... зборевме за сељачкото понашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #12522 на: 29 Февруари 2016, 22:34:49 pm »
Затоа подземна гаража со врата на копче. Немаше опција за такво нешто? Како што знам се наплаќаше некои си 3700 евра за свое паркинг место...  Во кои згради поточно се дешава тоа? Ново лисиче негде? Таму па таму каква раја се досели тоа чудо нешто.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #12523 на: 29 Февруари 2016, 22:36:51 pm »
сегде е иста некултурна,гомнарска раја,која доминира со бројност над останатите

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #12524 на: 29 Февруари 2016, 22:38:41 pm »
Затоа подземна гаража со врата на копче. Немаше опција за такво нешто? Како што знам се наплаќаше некои си 3700 евра за свое паркинг место...  Во кои згради поточно се дешава тоа? Ново лисиче негде? Таму па таму каква раја се досели тоа чудо нешто.

баш таму... и цената е баш таа.. 3100 + ддв... 3700 тотал.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk