Онак, и јас пред зграда го имав истиот проблем, на тие места што се према улицата ставивме рампи со катанец (има паркинг и позади зградата за пола од станарите). Од 4 места напред, само мојата рампа ја кревам и спуштам, а другите 3 ги искршија или пак се заклучени спуштени ?!?
Ставете си рампи, околу 3000 денари беа, со катанец и тоа е тоа. И јас со помислата да не се раскарам со комшиите се нервирав, сега со рампа пораат сум 
не смееме.. под паркингот е рамстор, а на бетонот има турано некакви специјални слоеви на изолации... за да туриме такви рампи, ке треба да избушиме во бетонот и при следен дожд, рамстор ке се наполни со вода.. јасно и гласно ни беше ова кажано, дека кој ке го направи тоа или било каква модификација околу паркинзите, (да потсетам, приватен имот е) во правец на бушење на плочата, ке фрчат кривични пријави итн итн... сега во небрано.. си платил, немаш, гледаш со свои очи како некој ти го узурпира, неможеш да се заштитиш, а сопственикот некако го боли уво за се, бидејки ќути... двапати до сега му идеа на состанок, вториот пат и јас бев, многу, многу МНООООГУУУ ветувања добивме, цел месец пројде ништо од ветувањата... али начелно цело време се збори дека ке го реши проблемот со главната рампа, ама прво изборите да пројдат... ете, тоа е мојата мила македонија...