Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2715786 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12135 на: 29 Ноември 2015, 23:29:32 pm »
Затоа се знае во Македонија. 90че на темпомат. Кој сака да лета, нека повели. Некои од најдобрите зен возења ми се точно во милата татковина. Ако има некој побавен, во прва прилика менуваш во трета/четврта, натепуваш до даска, престигаш и после пак 90че.  ;D ;D

Најинтересното е што со таа логика, најчесто возам сам, нема никој ни пред мене, ни зад мене. Затоа што сум релативно побрз од бавните камиони/автобуси, а релативно побавен од брзите шофери.  :)

Инаку на тој пат полиција има или на излез од Куманово во тие селата, или пред Свети Николе. Измеѓу е дивина, навечер кога возиш дури и језиво колку е мирно.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #12136 на: 30 Ноември 2015, 10:06:36 am »
90-120...6 та, 2000-2500 обртаи.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17608
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12138 на: 30 Ноември 2015, 12:43:57 pm »
Баба..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #12139 на: 30 Ноември 2015, 19:44:40 pm »
Вози вчера кумот на враќање од грчка ко што опиша стратро, 90 - 120, позади двајца рибари курот од уста не го извадија, како би и го опнал на бабава ( продаваше јапонски јабуки у валандово ) уф како би го попушила оваа ( вработена на МП бензиска) па се до дилемата дали Неготинките не го тинкале или него тинкале. На кумов  после неготино му се приспа, вика седи брат неможам.

Им се вртам на двајцата рибари позади, јели бре, јел волите брзу вожњу ?

И оддеднаш смеењето и играњето курташак цел пут се претвори во тишина, еј друже пази овде има скокче, ej друже пази овде го поправаат автопатот..

Абе што решивте за неготинките ??

:D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14393
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12140 на: 30 Ноември 2015, 20:23:15 pm »
Еве еден ден кај шо возам Гетеборг активно и да ви кажам дека има огромна култура во возењето.Значи даваш лев/десен трепкач и нема пикање нема свирење и сл...Чудо од култура.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #12141 на: 30 Ноември 2015, 21:28:45 pm »
Не е таму чудо од култура туку кај нас е чудо од некултура.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2193
Одг:
« Одговори #12142 на: 30 Ноември 2015, 23:07:30 pm »
Сите селани по географска локација а воедно и најголеми сеЉаци во душа изнакупија бенве,мерцелес,ауди...
Па не се научени жмигавци да користат оти во родно село не виделе пат со две-три ленти па сеа чудно му е.А за на кружен тек да не коментирам вооошто.. камикази

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #12143 на: 01 Декември 2015, 00:13:44 am »
Не мешај селани со сељаци, има огромна разлика.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #12144 на: 01 Декември 2015, 00:16:15 am »
селанец е географска одредница, а сељак е дијагноза...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2193
Одг:
« Одговори #12145 на: 01 Декември 2015, 00:30:08 am »
Некако по deafult му доаѓа тоа сепак има Сељаци од секаде.Познавам лично луѓе од села кој чесно и поштено си работат ама па децата нивни се баш она спротивно сеЉаци со тапија.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #12146 на: 01 Декември 2015, 01:01:16 am »
Вози вчера кумот на враќање од грчка ко што опиша стратро, 90 - 120, позади двајца рибари курот од уста не го извадија, како би и го опнал на бабава ( продаваше јапонски јабуки у валандово ) уф како би го попушила оваа ( вработена на МП бензиска) па се до дилемата дали Неготинките не го тинкале или него тинкале. На кумов  после неготино му се приспа, вика седи брат неможам.

Им се вртам на двајцата рибари позади, јели бре, јел волите брзу вожњу ?

И оддеднаш смеењето и играњето курташак цел пут се претвори во тишина, еј друже пази овде има скокче, ej друже пази овде го поправаат автопатот..

Абе што решивте за неготинките ??

:D

ја вака КОМПЛЕТНО ги уќуткав 4 жени у кола... на автопат у србија, се раскокодакале за ептен глупи работи.. некаде после ниш ми скисна... педал до метал и за 5 секунди штама... дури и ги снимав во тој свечен момент...

и одма почнаа: немој, полиција има... немој, пребрзо возиш... немој, во туѓа држава сме... само им се изнасмеав, и посте тоа штама, сите со погледот у брзиномер... абе мир и тишина, а не квачки да слушам како ми кокодакаат... ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12147 на: 01 Декември 2015, 09:36:27 am »
^ ^

Иначе јубав доказ што племе има во Скопјево е катаната гаража.
Веќе 2-3 пати ми се случува сам или со уште 2-3 коли да чекаме една кола 10 минути да се упаркира на последното место на катот, наместо да се поткачи  едно ниво погоре каде цел кат е празен..ама не.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2852
  • Слобода или смрт
« Одговори #12148 на: 01 Декември 2015, 09:56:48 am »
Знаеме и ние некогаш позитивно да изненадеме. Пред некој ден пред нас човек си возеше на точок гајба јаболка и  му се преврте и се истури низ улица. Сите застанаа и најмалку 5 души испаднаа и му помогнаа да ги собере. Да видеш да не веруваш беше работава.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #12149 на: 01 Декември 2015, 10:47:50 am »
Којзнае колку испобутале по џебови :D