Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3576985 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11910 на: 22 Октомври 2015, 13:42:19 pm »
Ајде да го утепаме, како се осмелува да вози со прилагодена брзина кој условите на патот.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
« Одговори #11911 на: 22 Октомври 2015, 13:46:46 pm »
Смирете се мужишта..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #11912 на: 22 Октомври 2015, 14:00:41 pm »
Ајде да го утепаме, како се осмелува да вози со прилагодена брзина кој условите на патот.

не е така. Јас не викам да го убиеш дека нормално си вози.

Не викам аздусуваш со колата и да свириш дека некој бавно вози. Замисли брзаш во болница итно, и ова ти се случува. Значи имаш потреба која некој морон не ја разбира па уште среден прст ти вади. и шо праиме, се убаво фино толку се вози нема кај да се престрои срамота шо свириш и брзаш.

Пред година дена така носев човек од раобта на итна, и да поминав со 4 жмигавци и на црвено внимателно на семафорот пред влада зошто на чоеток окото му беше повредено, и сега ако требаше да го чекам тој со среден прст, требаше него да застанам око да му извадам па нека вози пак така без обзир на се околу него

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #11913 на: 22 Октомври 2015, 14:04:26 pm »
Имаше. Во средната лента.

Tи неможеше да го поминеш од средна?
Јас кога брзам така правам..никогаш не очекувам некој да ми се тргне, поготово по времево, во количе со замаглени стакла.
ova ne e prekrsok?preteknuvanje od desna strana
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11914 на: 22 Октомври 2015, 14:05:27 pm »
Имаше. Во средната лента.

Tи неможеше да го поминеш од средна?
Јас кога брзам така правам..никогаш не очекувам некој да ми се тргне, поготово по времево, во количе со замаглени стакла.
ova ne e prekrsok?preteknuvanje od desna strana

ова не е автопат, низ град возиш, третата лента не е за претекнување за возење е исто како и средната

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #11915 на: 22 Октомври 2015, 14:05:51 pm »
И еден човек со бремена жена со 4 жмигавци пројде на црвено пред одреден период па не заврши тоа убаво. Тоа што на некој му се брза не значи другите треба да му се клањаат на патот. И целосна разлика меѓу брзање и небрзање дур возиш низ Скопје ти е во главно 5 до 10 минути(ретко).

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11916 на: 22 Октомври 2015, 14:09:55 pm »
Средниот прст кажува за каков идиот се работи, ем го тупи ем се курчи. Решење, со се колата под преса.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11917 на: 22 Октомври 2015, 14:12:08 pm »
5 до 10 минути можат многу да сменат кога брзаш за итна помош. ако поминуваш на црвено треба очите отворени во таков случај, јас не прелетав на црвено без да гледам. што правам. Дури и возила ми застанаа за да поминам така да има луге со разбирање а има и без разбирање

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11918 на: 22 Октомври 2015, 14:13:54 pm »
И итен случај да е,брзаш али пак треба да внимаваш не значи дека треба да леташ пошо гледам на брза помош не се тргаат па тебе ке ти се тргнат...Ама па ако толку нешто се брзам и да ми изиграва дебил ке фатам ке го истуркам од патот ич не го е***.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #11919 на: 22 Октомври 2015, 14:18:42 pm »
Станува збор за култура у возењето. Не е муабетот за брзање или не. Ако возиш со иста брзина како тој лево од тебе, премести се во таа лента, ослободи ја твојата. Имаше тука некои теории во стилот „ако возам по пропис ќе си го прашам к*от што ќе му се тргнам“. Тоа е муабетот. И по пропис да возиш, треба да имаш домашна култура. Ако имаш можност да се тргнеш, пат да напраиш - напраи пат.

Во светот, секаде на ескалатори луѓето стојат на десната страна, левата е за оние кои користат и нозе по ескалаторите. Кај нас сите секаде стојат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #11920 на: 22 Октомври 2015, 14:24:30 pm »
Така е. Проблемот е што има луѓе кои несвесно ја прават оваа грешка ама за жал процентот на возачи кои што намерно се во левата лента а го застојуваат сообраќајот е многу многу поголем. Тоа е кога имаш лични проблеми и најлесно е да ги одразиш во сообраќајот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #11921 на: 22 Октомври 2015, 14:25:34 pm »
Станува збор за култура у возењето. Не е муабетот за брзање или не. Ако возиш со иста брзина како тој лево од тебе, премести се во таа лента, ослободи ја твојата. Имаше тука некои теории во стилот „ако возам по пропис ќе си го прашам к*от што ќе му се тргнам“. Тоа е муабетот. И по пропис да возиш, треба да имаш домашна култура. Ако имаш можност да се тргнеш, пат да напраиш - напраи пат.

Во светот, секаде на ескалатори луѓето стојат на десната страна, левата е за оние кои користат и нозе по ескалаторите. Кај нас сите секаде стојат.

Вака, да го истакнам малку.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #11922 на: 22 Октомври 2015, 14:27:27 pm »
Најважно е кај нас да се влечкаш и да не прошушташ никој. Па макар и да мораш според законот, ти да не го пушташ е најважно.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #11923 на: 22 Октомври 2015, 14:28:59 pm »
....

Тоа е таа космичка праведност која сме ја добиле на десетиот ден кога Господ нѐ созавал.   :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
« Одговори #11924 на: 22 Октомври 2015, 14:39:28 pm »
Продавјте култура колку ви се сака, али кога веќе не се трга тој пред вас , со лепење до браник правите само полошо...уствари, тек тогаш плачете за ќотек.