Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2710149 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
mena probaa pred nekoj mesec,  ako nemav sigurnosni otide kolata na trupcinja

I mene mi dojde pamet..posle 4 godini gi staviv tek pred nedela dena.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
mena probaa pred nekoj mesec,  ako nemav sigurnosni otide kolata na trupcinja

Имам по 2 на секое тркало, иначе ќе го јадев прописно заурден.

Мене ме изнервира некој дебил што пробал да ми краде бандажи и ми ослабел пар шрафови, па од памет се извадив кога ми се растропаа тркалата. >:(

Што збориш? Ова тазе?

Јап, прилично тазе.

Веле ова на паркингот кај што стално паркираш? Камери има ли таму?

Не, не ми се верува дека е таму. Нема камери.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
Кај мене заборавиле да ги наместат сигурносните, кога ги менувале гумите. Да си ги наместам ли, за тие три недели што ќе сум во Македонија?

Озбилно прашувам.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
Кај мене заборавиле да ги наместат сигурносните, кога ги менувале гумите. Да си ги наместам ли, за тие три недели што ќе сум во Македонија?

Озбилно прашувам.

Пааааа, да. Намести си ги. Зашто може да ти останат гратис штрафовите за новите бандажи што ќе треба да си ги купиш. Љуштат низ Скопје во последниве 2-3 недели.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Жардињеријата кај МТВ редовно прави вирчиња на цела лева лента ..и кога ќе поминеш низ неа гледаш дека не е вода него кал.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
На пластичарска, шлепериште возеше у спротивна насока, се престрои за лево, откако се отвори семафорот во сред толкава гужва навлезе со влекачот, ми се упика во моја лента за право, со сила и ме избута десно па ми се затвори семафорот...

Племе неписмено. Ај до негде разбирам со количе да се убациш у лента, на такви не им свирам никад не ме нервираат толку, ако праша/крене рака па ич,  ама со шлепер бе? И да блокираш цел сообраќај позади.

А јас ги мислев професионалните шофери за културни. Секоја чест за исклучоци особено за оние кои на автопат застануваат десно од време на време и пропуштаат коли. Е тоа е за почит.
« Последно менување: 16 Јули 2015, 20:12:23 pm Allexxander »

Отсутен hajlender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 131
Често падувам до охрид перидово, абе добро бе тоа пат е или што е, цел автопат со дупки пукнатини, стопен асвалт мислиш влагаш у шини, навечер ако се враќаш од охрид, нема улично светло, прст пред око не се гледа до кичево, возиш само на светла, плаќаш патарини парите се трошат за друго, немаме никакви правила немаме убави патишта и после коли сме кршеле, епа тоа е

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Вчера на две различни раскрсници, два кретена си тргнаа на црвено, околу 15 секунди пред да се запали зелено. WTF
Денес застанав гориво да полнам, слушам чкрипење на гуми на пешачки. 2 пати во рок од 2 минути. WTF

Што е со народов не ми е јасно, па после имало сообраќајки - епа ќе има. Не е од брзо возење дефинитивно, од малоумноста на луѓето е.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
Синоќа ме изнервира што возев 150 на Илинденска и ме претрка еден од десна страна, па мислам каде бе со такво возење лудаци низаедни.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Штом те поминал од десно, имало простор да се тргнеш. Се брзал човекот.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Можеш на Илинденска и повеќе, нема трафики ..

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
Ме нервира тоа што во зградата каде што живеам пред 1 недела се заглави вратата на спуштање на далечинско, и Корсата ми е заглавена долу во гаража. Исто има уште неколку коли заглавени. До среда ќе направам максимални напори да се соберат пари и дотогаш да се направи, ако не ќе и звикнам со штрафцигер и ќе ја демонтирам.

Дефектот бил во некои федери кои коштаат околу 200 евра. Повеќето гаражи не се продадени и треба да се собереме 10тина комшии да ги собереме ебаните пари и да се поправи срањето. Влезот во гаражи е во сопственост на фирмата која ја има правено зградава и која сеуште има канцеларии во самата зграда.
Формално правно имам некое решение ако не ја биде работава? Да викнам пајак да ја извлечат вратава  ;D

Преку кур ми дојде.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Лудница. Нека ја отворат барем за проток, па поправајте ја. Јас на соодветната фирма тоа поштено би им го наплатил, сиот фуш што го вградиле.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Ме изнервира што ноќно идење до Охрид (со посебен акцент на минувањето на Стража и Пресека), повеќе ме умори и психолошки измалтретира, отколку ~530 км за 6 саата низ три држави, ноќе и на дожд.
Тибам и "ослободители", и моторџии, и "ксенони", и ненаштеловани светла, и све остало по список.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.