Ама што е битно бре луѓе зошто јас сакам да возам колку што сакам?! Што ви е гајле?
Ама што е битно бре луѓе зошто ја сакам да возам во лентата во која сакам?! Што ви е гајле?
Глупа ти е споредбава, мене не ми е битно зошто ти сакаш да возиш по таа лента, не ми е ни битно дека постоиш. Само ми е битно да не ми пречиш.
ШТо толку се замарате дали јас од ќејф или од потреба брзам. Не е ваша работа.
ШТо толку се замарате дали јас од ќејф или од потреба возам у левата лента. Не е ваша работа
Не се замараме, само ми сметаш. Не е лошо да се тргнеш, за да не ми сметаш и да не бидеш шупак.
Што е толку проблем да се биде културен возач и да не им пречиш на другите.
Што е толку проблем да се биде културен возач и да се почитуваат ограничувањата за брзина.
Што те занима дали е некој културен или не. Глеј ти да бидеш културен, а не да си праиш муабет со курот.
Зошто мора да бидеш есхол само затоа што законот ти дозволува?
Зошто мора да бидеш есхол само затоа што моќноста на колата ти дозволува?
Што те занима зошто сум есхол? Што ти е битно кој седи позади волан и колку му е моќна колата?
А ти се влечкаш у трета лента
Возење со максималнта дозволена брзина не е влечкање.
Ако јас возам со брзина над максималната, ти се влечкаш. Зошто и како возам јас, нека не те занима. Не биди есхол во сообраќај.
уште од кај јаја паша, а сакаш кај автокоманда да вртиш лево, тогаш си есхол невиден.
Ако возиш побрзо од дозволеното, тогаш си ем есхол виден безброј пати, ем правиш прекршок, ем ја компромитираш безбедноста во сообраќајот.
Ако возам побрзо од дозволеното, сум помал есхол од арогантен возач кое мисли дека го ослободил Скопје со возење 60 во трета лента без да се помести во средна. Можда сум деликвент, ама тоа е друг муабет.
Тргни се, па после саем пак врати се во трета.
Успори, па после саем светкај на кого сак... уствари немој, успори и продужи успорено. Светкај само ако некој се влече во лева, а ти со 60 си побрз од него.
Фала на советот. И ти тргни се, па врати се во лентата за вртење лево коа ќе дојде време.
И ич да не си го прашуваш зошто јас сакам да возам побрзо од тебе. Не е твој бизнис.
И ич да не си го прашуваш зошто јас сакам да возам у левата лента. Не е твој бизнис. Ти сам го правиш да биде твој бизнис со тоа што возиш над ограничувања.
Оо, не ме ни занима зошто сакаш да возиш во таа лента. Не ме ни занима зошто сакаш шупак да бидеш и си праиш муабет со курот. Само што повеќе такви шупаци, тоа полош сообрќајот во градов. Без почитување и со многу нервози.
Ако си културен возач ко што сакаш да се претставуваш, постои и нешто што се вика етика и не е пишана во законите. А етика нема ако си го прашуваш курот и ако те занима зошто јас брзам.
Ако си културен возач ко што сакаш да се претставуваш, постои и нешто што се вика закон и е над „етиката“ (обрни внимание на наводниците) на пребрзо возење. А етика нема ако си го прашуваш курот и ако те занима зошто јас неќам да мењам лента за да удоволам на твојата потреба да го кршиш законот. Не ми се мења. Ми се свиѓа левата. Не попречувам нормален сообраќај. Крај.
Како што реков, не си го прашувам ја за тебе. Ич не ме занимаш. Законот е над етиката и јас тоа го реков (законот ти дозволува да бидеш есхол, етиката треба да ти помогне да не си). Затоа, фино лепо, како што мене не ме занима каков шупак си, и тебе нека не те занима каков шупак сум јас. Али за подобро живеење во срединава, тргни се десно, да поминам, па после што сакаш биди. Ако продолжиш да бидеш шупак, очекувај дека шупакот од колата позади тебе што не си ја пропуштил да добиеш имрџнси брејк на сред булевар, па после пцуј го цел ден.