Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3282823 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10320 на: 16 Септември 2014, 22:27:33 pm »
Затоа не треба да се лета низ град.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #10321 на: 16 Септември 2014, 22:32:04 pm »
Лајт летање беше ова, у колона негде 80, ништо нарочито. Само така некој морон кога ќе ти закочи од такт ќе те извади.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10322 на: 17 Септември 2014, 01:02:38 am »
Арно ама кога погледнав на ретровизор една астра лета позади мене и кога закочи се навали до земја, само се стиснав и очекував јако да ме опали ама за среќа успеа да застане. ;D
Астра е тоа.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #10323 на: 17 Септември 2014, 01:29:38 am »
^ го очекував коментарот, хаха. :D

Моето денешно искуство: околу 2 часот попладне одам од кај мостот Гоце Делчев, стигам на првите семафори кај Мавровка. Тука, поминувам на зелено, значи убаво внимавав да не поминувам на жолто или слично, но кога влегов на раскрсницата се успори мојата колона.
Океј, се ослободува сообраќајот, стојам пред пешачкиот од другата страна на раскрсницата и гледам зелено за пешаци. Застанувам, ги пропуштам пешаците да поминат. Ставам во прва и ми застанува еден селосипедист на пешачкиот премин (читај - велосипедист, но со крајно сељачки манири). Го гледам, не ми е јасно зошто не се трга, јас и уште некои 2-3 коли во другите ленти го чекаме, а типот ни А - ни Б, седи таков здрвен, со ќеси во рацете, со цигара у устата. Кога го гледам, се прави фраер и мафта нешто, покажува накај пешачкиот семафор, демек, „шо вие сега тука“.

Одма ми стана јасно, пун лев за да го заобиколам, па уште кога тргам, овој сака демек да ме блокира со точакот, трнгува накај мене за да го удрам. Притисокот ми се крена веднаш (не сум некој избувлив човек), ама па среќа одма го одминав.

Кретен.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10324 на: 17 Септември 2014, 01:33:49 am »
Му прдна ли за поздрав додека го одминуваше?

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #10325 на: 17 Септември 2014, 01:35:26 am »
Бензин возам, иначе ќе го исчурев убаво како нацапав на гас. xD

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10326 на: 17 Септември 2014, 01:53:35 am »
еијааа... за таквите мојот бивши пикап со 1.8 дизел што го возев на прегорен зејтин... е за нив створем.. проаѓаш поред него со педлата за гас стисната до доле, неколку секунди... следните 6 месеци ке јаде салата од краставици без зејтин во нејзе... на оцет ке сврти...

или пооооосебно омилени ми беа свиркачите на жолто... седиш на црвено на семафор, се пали жолто и он ке ти свирне... е пуна педала брат, 5 секунди, диши длабоко и пази следниот пат на кого свириш...

штета што тие времиња завршија.. никој зејтин не користи више, сите на палмово масло свртеа, инаку комбево сега, ако има исфлрен топ од ауспух одзади, од страна, ама завртен накај средина... баша тој мотор на пикапот беше 1.8 а овој е 2.5... поише издувни гасови, поише смрдеа...

да се разбереме, далеку по еколошки е на прегорен зејтин да возиш ама па и далеку по смрдливо е за “дишачите“ позади... братми со неговата дизелска канта, на автопат сум го познал дека вози пред мене, 15 минути пред да го стигнам... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #10327 на: 17 Септември 2014, 02:09:05 am »
Абе реално, многу почитувам велосипедисти, а и јас сум еден од нив. Ама од друга страна па, ниеден велосипед не заслужува да биде управуван од таков јадник.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #10328 на: 17 Септември 2014, 04:40:03 am »
Јас пак би ги пофалил за огромниот напредок на градов, тоа што кај мавровка отворија 3 ленти за право. Требаа векови за да се случи тоа, сега е одлично.

А ме изнервираа едни копита пред влада пред некој саат. Закочил по којзнае која причина некој будала, а ние како што си бевме улетани едно 4-5 коли, доста блиску се закочивме, али закочивме. Арно ама кога погледнав на ретровизор една астра лета позади мене и кога закочи се навали до земја, само се стиснав и очекував јако да ме опали ама за среќа успеа да застане. ;D

Еее и јас ќе ги пофалам за кај мавровка, ама за да стигнам до мавровка, секој е*ан семафор на партизанска го исчекувам. И пешачки и сообраќаен (на раскрсници).
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #10329 на: 28 Септември 2014, 03:52:32 am »
Ај што го чекав два пати семафорот што трае по 2 и пол минути на патниот правец Штип-Велес, ама Prcot не ја тргна ногата од кочница и двата пати, а пред мене беше, дупка напраи у патосница, плус му бленднав два-три пати.

п.с. многу лошо ти фрла нагоре долгото светло, средното си е фабрика.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10330 на: 28 Септември 2014, 12:11:27 pm »
Иначе покрај сите нервози во сообраќајот, во Петокот конечно пријатно изненадување.
Одев накај Штип и на наплатната рампа кај Петровец дава иљадарка. Дечкото ми враќа кусур, ама  едно туце пари, ги погледнав само дали 100-тките се на број и продолжив...

Доаѓам на наплатна рампа пред Велес и госпоѓата што работеше на рампа ми вика: дечко имаш ли сметка од претходната рампа?
И јас онака без размислување викам имам... Помислив дека ќе ми бара некоја услуга или ќе проверува онака инстантно....
И ми вика, ај провери... Проверувам јас кога гледам стварно немам сметка. И ми вика: колегата од Петровец ми се јави, ми кажа да чекам бело Твинго со налепница од Акцент, не ти ја дал сметката, а веројатно ќе ти треба оти си со службено возило. Рече он е таму до 7, се вика Саво, побарај го ќе ти ја даде сметката.

Баш пријатно ме изненади што сеуште тука-таму се наоѓа по некој пријатен и добродушен човек. Ретко, али се наоѓа.
На враќање од Штип земав еден сок и неколку пластични чашки да го почастам човекот. Појдов, го најдов, ми ја даде сметката, ми се извини 5 пати и ми вика ама зошто си се трошел, само плус трошок си направил, можеше да не застанеш помалку ќе те кошташе. Му викам, не е заради парите, туку заради гестот и поздравот. Се исплати човек да е добар со луѓето.

Така се прави тоа во цивилизираниот свет.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #10331 на: 28 Септември 2014, 12:15:38 pm »
Браво Фаланга!

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #10332 на: 28 Септември 2014, 12:58:13 pm »
Ресана си заборавил

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10333 на: 28 Септември 2014, 13:32:01 pm »
Е јебига, ресана..... не беше тазе :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #10334 на: 28 Септември 2014, 14:18:00 pm »
Има светли примери, има.