Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3283223 пати)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10290 на: 10 Септември 2014, 10:02:12 am »
Сaбaјлевo вoзaм oд цементaрa премa џерси, пред мене кoлa двaјцaтa вoзиме вo втoрa лентa ~70км/ч. Гледaм пoдaлеку џaндaр сo спaрк стoј пoзaди некoе тaмче и се дoближувaме дo негo нa ~20 метри џaндaрoв нaеднaш влaгa вo втoрa лентa зa дa сврти пoлукружнo нa 2 пуни. Тoј пред мене мaлку сo зaкaснетa реaкцијa (мaлку ми е кривo штo не беше бaрем уште четврт секундa пoзaкaснетa) зaстaнa нa пoлa метрo oд шoферскaтa врaтa нa спaркoт, јaс не декa држев  нештo пoвеќе рaстoјaние aмa зaкoчив нa време и нaеднaш гледaм еден сo пежo 206 oд пoзaди улетaн кoчи му лизгa кoлaтa излегoв левo нa 2 пуни aмa ми нaјде кoлa (дoдушa и тoј зaстaнa) и вo пoследен мoмент сврте деснo тoј сo пежoтo и успеaдa зaстaне пaрaлелнo сo мене. Кривo ми е штo немaм кaмерa вo кoлa дa гo снимев глупaкoт дa му јa видевте фaцaтa пoсле тoa... и штoе нaјтрaгичнo сo 4 си зaстaнa вo првa лентa ипaк чекaше дa сврти пoлукружнo.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #10291 на: 10 Септември 2014, 19:07:46 pm »
На 8ми вечерта пак имало гужви на патарина

и тоа ке бидат последните гужви за оваа година.. повеке од очекувано беше... следните гужви МОЖЕБИ ке бидат за нова година а можеби и не... ако не, тогаш август 2015-та ке бидат следни гужви...

чекај малце, до тогаш има уште минимун 2-3 споени викедни денови на Вмро и свашта, ке има уште по некои гужвички :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10292 на: 10 Септември 2014, 23:50:59 pm »
не се паѓаат во период кој ке направи таква гужва на патарини и граници... времето во отј период не е за на плажа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #10293 на: 11 Септември 2014, 01:15:50 am »
Па да имаш право, али скопјани идат у охрид без разлика плажа или не :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #10294 на: 11 Септември 2014, 08:25:07 am »

Па да имаш право, али скопјани идат у охрид без разлика плажа или не :)
Jasno.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #10295 на: 11 Септември 2014, 08:46:20 am »
Охрид е најубав во рандом вторник во Октомври :) Кога немет гужва, само Џо е таму ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #10296 на: 11 Септември 2014, 18:50:35 pm »
Од кожа ме извади една дебела жена крава што проаѓаше на црвено со количка со бебе на новиот семафор кај Сити Мол.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #10297 на: 11 Септември 2014, 20:46:51 pm »
Градежните работи на крај на Партизанска во Влае. Страшна работа. Избегнувајте го тој дел од градов и дење и ноќе.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #10298 на: 11 Септември 2014, 20:48:37 pm »
^ Не за џабе заврши оној со аудито онаму. Не ми се верува кога поминував вечер, колку неосветлено беше и колку недостасуваше друг вид на соодветна сигнализација...

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #10299 на: 11 Септември 2014, 22:57:05 pm »
Среќа со моторче проаѓам таму... со кола обавезно чекаш 2-3 пати на семафор. Во шпицот може и повеќе -.-

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
« Одговори #10300 на: 12 Септември 2014, 00:34:59 am »
Градежните работи на крај на Партизанска во Влае. Страшна работа. Избегнувајте го тој дел од градов и дење и ноќе.
Јас пред некој ден во 16 часот тука саглам го изедов. Од макпетрол кај сендвичарата, до семафорот кај порта влае точно 45 мин.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #10301 на: 14 Септември 2014, 03:31:29 am »
Ај ова на партизаснка пак е некако у град, да знаете колку е лошо обележана работата на патот кај Велес. Можеби во нормални услови е океј, ама кога врне и тоа поприлично многу и кога условоите на патот се поприлично лоши, ако не знаеш дека таму се работи на патот можеш да се заебеш и тоа прописно. Битно на тв го дрват два дена со кампањата, абе земи обележи таму ко што треба, а не да ми раскажуваат прикаски за носење појас.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4117
« Одговори #10302 на: 14 Септември 2014, 14:05:45 pm »
Јас пред некој ден во 16 часот тука саглам го изедов. Од макпетрол кај сендвичарата, до семафорот кај порта влае точно 45 мин.

Тука никој не нзае што и кога ќе се изеде. Нормални луѓе во норамални земји (дури и во Србија) прво ќе направат привремен режим на одвивање на сообраќај јасно обележан, и во ниеден момент нема да ви се случи, на раодст на децата, багерот да го полни камионот до вас  додека  чекате да се упали зелено.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #10303 на: 16 Септември 2014, 12:15:11 pm »
Ало моторџии...клошарана...не мора да турирате кога возите со 30 кмх низ населени улици, поготово кога поминувате (4 пати за 10 минути) пред детска градинка во време кога дечињата спијат.

Еден ден има аусупхот да ви заврши у 12 палачно црево.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #10304 на: 16 Септември 2014, 14:08:15 pm »
еве каква си ја начекав колата сабалјево.