Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3265913 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
При сообраќајка на улица нема да видиш ни некој да се потруди триаголник да стави, ама тоа не значи дека така треба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7785
100 пати поголема опасност се пешаци или велосипедисти кои не носат рефлектирачко елече.

Ги има во многу поголем број отколку оние што застанале, и им се потребни 33 секунди да стигнат до багажникот.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8

100 пати поголема опасност се пешаци или велосипедисти кои не носат рефлектирачко елече.

Ги има во многу поголем број отколку оние што застанале, и им се потребни 33 секунди да стигнат до багажникот.

znaci ne 100pati 1000 pati e pogolema opasnostta, no ne go navedov bidejci ke pocnat biciklistite da go tupat...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
Муабет на место.

Отсутен velestrumf

• Легенда

Муабетот е дека елечето е за сопствена безбедност, да се направиш повидлив отколку што си без него, а не кој бил поголема опасност. Највеќе има поента каде што не е осветлено, рецимо на магистрални или регионални патишта. Ако има пешаци или бициклисти на тие патишта, и им е мил животот, треба да најдат начин да се обележат себеси, без разлика дали е елече или нешто друго.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда

Муабетот е дека елечето е за сопствена безбедност, да се направиш повидлив отколку што си без него, а не кој бил поголема опасност. Највеќе има поента каде што не е осветлено, рецимо на магистрални или регионални патишта. Ако има пешаци или бициклисти на тие патишта, и им е мил животот, треба да најдат начин да се обележат себеси, без разлика дали е елече или нешто друго.

Никаде не го пишав спротивното.

Пишав само што повеќе ми пречи од некој кој застанал а е обележан со стоп светла дур бара елече, отколку некој кој нема никакво обележје, особено на патишта на кои има 2 ленти за движење на возила и не се осветлени.

Плус, вториве ги гледам секој ден, првиот случај, еднаш месечно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Сори, погрешен цитат.

Сакав да го цитирам лекторскиот кошмар.

Отсутен Tommy

• Легенда
No problem.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
И кај нас го има истиот закон дека елекот треба во колата да ти биде, не во багажник. Мене ми е позади седиште.
Сигурен си?
Си го прочитал лично тој дел од законот, или некој ти кажал?

Чисто да расчистиме... :)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
И кај нас го има истиот закон дека елекот треба во колата да ти биде, не во багажник. Мене ми е позади седиште.
Сигурен си?
Си го прочитал лично тој дел од законот, или некој ти кажал?

Чисто да расчистиме... :)

Го немам прочитано, го немам ни видено. Татко ми го имаат застанато двапати накај Охрид полиција и двапати му бараат елек. Претпоставувам дека има закон и дека треба да се носи. :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
Јас мислам законот е да имаш елек во колата  ;D а каде ќе ти биде ставен ти си знаеш .....

Отсутен velestrumf

• Легенда
Не е наведено во законот, туку во правилникот за задолжителна опрема.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22276
Џабе елече за оние кутри души на кои грбот не им се гледа бидејќи товариле шишња, катрони или ѓубре во висина од 2 метра позади на приколка која ја влечат со точак или скапано моторче на педаљи.

Вчера ќе соберев еден неосветлен....не знам дали е за жалење или за ќотек.
« Последно менување: 14 Мај 2014, 14:11:43 pm Stratro »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
Мене ми се учука во паркираната кола.

Значи второто.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Wannabe Audi owner:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.