Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2590944 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7815 на: 25 Јануари 2014, 14:52:24 pm »
Кој тоа ти рекол дека пајакот работи до 22 часот ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #7816 на: 25 Јануари 2014, 15:06:00 pm »
Од полиција така ми рекоа. Можда не им се работело на колегите, не знам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5283
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7817 на: 25 Јануари 2014, 15:23:02 pm »
Од сите можни Закони (рецимо за безбедност у сообраќај, за максимална дозволена бучава, за животна средина итн итн. кои на редовна база, секојдневно повеќекратно се агресивно се прекршуваат), они најдоа да го применуваат недоречениот закон против прекршители на јавниот ред и мир (чиј спорен член е во контрадикација со член од законот за благосостојба на животните) во максимално погрешно време, на максимално погрешен начин...
Toa e реалноста, закони има ама не се спроведуваат. Или се спроведуваат селективно и спорадично, па луѓето со право се лутат.

Но не се согласувам со тоа дека благосостојбата на животните е до толку нарушена со носење маска и ланец. Се е работа на воспитување, а дури и да го спориме тоа благосостојбата на луѓето е поважна (да не навлегувам сега зошто и во која корелација со претходново). Не ми е сеедно на кеј кога се разминувам со пуштени питбули без маска, посебно ако има деца со мене.
Инаку ако кучето било на ланец, тогаш инспекторот/полицаецот можел и само со предупредување да те пушти. Ама барем ланец е обавезен секогаш во урбана средина, без исклучок (освен во игралишта/паркови за кучиња).

Како и да е генерации ќе поминат додека во тука почнат да се почитуваат и применуваат законите како што треба во една нормална држава.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7818 на: 25 Јануари 2014, 16:19:06 pm »
Од сите можни Закони (рецимо за безбедност у сообраќај, за максимална дозволена бучава, за животна средина итн итн. кои на редовна база, секојдневно повеќекратно се агресивно се прекршуваат), они најдоа да го применуваат недоречениот закон против прекршители на јавниот ред и мир

Овој аргумент кој го презентираш се вика "Tu quoque" и не ти проаѓа на ниту еден суд на светов.

Инаку жал ми е што те онадиле - искрено!

http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7819 на: 25 Јануари 2014, 18:01:51 pm »

Чек, сакаш да кажеш дека си ѕвонел во полиција да ги пријавуваш паркираниве?

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #7820 на: 25 Јануари 2014, 19:27:06 pm »

Јас како што знам и сум правел некогаш.. мораш да звониш во мвр бидејќи само они викаат пајак со нив. Ако свртиш ти во пајак служба, ќе те препратат во МВР.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #7821 на: 25 Јануари 2014, 19:38:46 pm »
Toa e реалноста, закони има ама не се спроведуваат. Или се спроведуваат селективно и спорадично, па луѓето со право се лутат.

Но не се согласувам со тоа дека благосостојбата на животните е до толку нарушена со носење маска и ланец. Се е работа на воспитување, а дури и да го спориме тоа благосостојбата на луѓето е поважна (да не навлегувам сега зошто и во која корелација со претходново). Не ми е сеедно на кеј кога се разминувам со пуштени питбули без маска, посебно ако има деца со мене.
Инаку ако кучето било на ланец, тогаш инспекторот/полицаецот можел и само со предупредување да те пушти. Ама барем ланец е обавезен секогаш во урбана средина, без исклучок (освен во игралишта/паркови за кучиња).

Couldn't agree more. Не зборам за поводник, туку за маска. И ја сум за задолжително држење на кучето на поводник во јавност. Ја лично, поише би ги казнувал тие што не ги собираат гомната од кучињата нивни, него ли за маска.

Од сите можни Закони (рецимо за безбедност у сообраќај, за максимална дозволена бучава, за животна средина итн итн. кои на редовна база, секојдневно повеќекратно се агресивно се прекршуваат), они најдоа да го применуваат недоречениот закон против прекршители на јавниот ред и мир

Овој аргумент кој го презентираш се вика "Tu quoque" и не ти проаѓа на ниту еден суд на светов.

Инаку жал ми е што те онадиле - искрено!

http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque

Не презентирав аргумент, посочив само у каква квази-држава живееме.
Сеуште не ме онадиле, ќе идам на суд.

Да. Редовно sвонам кога глеам такви пациенти.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7822 на: 25 Јануари 2014, 20:35:51 pm »
Така јас се јавував во Центар кога живеев скоро секоја вечер за нарушување на јавен ред и мир. Еднаш добив одговор: дечко само ти се јавуваш од цела населба, да дојдеш да поразговараме. Кретени.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7823 на: 25 Јануари 2014, 20:39:50 pm »
Браво за пријавувањето. Само со редовно и често пријавуавање на нерегуларности може да се сменат работите. Алас, нашиов народ е научен на „нека пријави некој друг бе„... наместо сите да пријават и да нема никаков простор за ескивирање од страна на органите за ред и мир (кои и тоа како забушаваат).

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #7824 на: 25 Јануари 2014, 20:44:14 pm »
mene letoska me blokirase edna stoka so kola na parking pred zgrada svirev kako mrdnat 30 min i aj vikam pajak da viknam.Vrtam mi vikaat decko nie odime po nalog na policija vrti tamo..Dobro vrtam ja vo karpos policija vaka i vaka mi rekoa decko nemame vozilo nemame so sto da dojdeme....mmmmm ja cekam onaka 2-3 sekundi  pa vikam da pratam taxi biva li !!! i zatvoriv stoki.
Na kraj se simnav pak dole i kolata od stariot ja parkirav pozadi toj sto mene me zatvori  i si otidov doma..svirese mockoto nemozese da izleze i na kraj si otide doma  so avtobus sve mu e..m domasno

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7825 на: 25 Јануари 2014, 20:48:27 pm »
Од полиција не ти предложиле никакво друго решение? Не ти текна да им спомнеш дека следното јавување ќе биде на тој бројот за пријава на нерегуларности во работата на полицијата?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #7826 на: 25 Јануари 2014, 20:51:16 pm »
Вчера баш измерив... Во ГТЦ кафичите го прекршуваат кој и да е член од законот за јавен ред и мир, кој се однесува за бучава, за "само" околу 30 децибели. Дозволено е макс. 45, јас измерив преку 75. Али океј, не е тоа проблем нели. Секој ден кога идам накај, и се враќам од работа (отприлика 20ина минути у еден правец), проаѓам неколку прометни раскрсници, на кои редовно барем 3-4 коли проаѓаат на црвено или блокираат сообраќај. Али и тоа е океј нели... Ти се серам у народот евтин, мрзлив, неук и тотално проклет.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7372
« Одговори #7827 на: 25 Јануари 2014, 20:53:56 pm »
^- Јас кога викам, ФилипВ ме прај малоумен ;D ;D ;D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #7828 на: 25 Јануари 2014, 21:08:20 pm »
Samo reeedovno prijavuvanje. Ako sega smeta kolku ke smeta letoska so otvoreni prozori.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7829 на: 25 Јануари 2014, 21:13:25 pm »
^- Јас кога викам, ФилипВ ме прај малоумен ;D ;D ;D :D

а?