Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2590545 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7785 на: 23 Јануари 2014, 12:49:34 pm »
Мене ме нервира кога има две три коли во средна лента и некој ќе се намести во десната. Не дека е погрешно, али е троа моронски. Ништо нема да му смени дали е прв или четврти максимум.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
« Одговори #7786 на: 23 Јануари 2014, 12:53:44 pm »
Мене ме нервира кога има две три коли во средна лента и некој ќе се намести во десната. Не дека е погрешно, али е троа моронски. Ништо нема да му смени дали е прв или четврти максимум.

Тоа де тоа е проблемот... Јас разбирам кога има 413423 коли на семафор, ама вака... Сепак има полно право да си засатне каде сака, кажав онака од култура и солидарност што би се рекло :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #7787 на: 23 Јануари 2014, 13:38:30 pm »
Моронски е правиот збор.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #7788 на: 23 Јануари 2014, 15:11:56 pm »
Jas koga svesno se stavam vo prazna desna lenta a sum za  pravo, vo slucaj  da dojde kola pozadi mene za desno pravam prekrsok, mu pravam mesto  i se prestrojuvam vo leva lenta na sred pesacki...
Nema sho tuka..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #7789 на: 23 Јануари 2014, 15:16:20 pm »
Mnogu jasno.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7790 на: 23 Јануари 2014, 15:19:55 pm »
И јас правам место. Ама доколку има многу коли на левата бегам десно. Мора да сватите дека е тоа помошно, дека се користи само кога се има шанса.

И јас се нервирам кога има една кола на левата и некој ке застане десно ама кога е гужва нема резон да очекуваш дека некој ќе ти држи цела празна лента само ради помошното.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
« Одговори #7791 на: 24 Јануари 2014, 02:53:41 am »
01:15, стојам на буската кај Вили, карпош 2, и ја посматрам раскрсницата кај Макпетрол, Партизанска- 8ми Септ. Гледам гледам, и одеднаш некое богато копиле со БМВ 7 прелетува ладнокрвно со (по моја проценка) 110-120 по Партизанска, не ни пипка кочница да намали, а неговиот семафор длабоко црвено.

Копиле едно богато, луѓе ГИНАТ ради таквите како тебе, се надевам ќе излеташ во некоја провалија и нема да повредиш никој друг.  Е многу се изнервирав. Ако наидеше некој од кај палас пример, немаше да остане ама баш ништо од него.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7792 на: 24 Јануари 2014, 03:22:03 am »
Возам по партизанска, накај 20 за 9. Кај Симпо негде се престројувам у средна лента негде пошто позади мене имаше оптима една па некако очекував дека сака да ме помине, ама не, бевме негде скоро кола до кола у лентите ја у средна он у лева. Возев прилично ок, 80 км/х минимум. Кога наеднаш глеам позади мене рено меган црно од постариот модел ми бленда со кинескиот ксенон ама прилично далеку, глеам на ретровизор неможе да ме помине од лево поради оптимата, од десно автобус. Типот сигурно возеше над 150 ако не и јаче. Се тргнав се залепив до автобусот ретардираното говедо помина меѓу мене и оптимата на 2 милиметра, не помина како да сме паркирани, а возевми и двајцата над 80. Застанавме на семафор, типот од оптимата ми се врти и ми покаѓува нанапред и сигнализара као што беше ова јебото, здрави ли се. Продужуваме даље, си тераме пак оптимата ми доаѓа позади мене у средна лента и одеднаш и од лево и од десно по 2-3 коли не претицуваат, се некои прилично постари коли. Инаку имаше прилично коли, не беше празна улицата за такво летање. И ја возам побрзо од 60 нормално, ама 150? у гужви? Каде леташ на мајка ти? каде побогу?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601
« Одговори #7793 на: 24 Јануари 2014, 03:34:23 am »
За овде лета:

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5281
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7794 на: 24 Јануари 2014, 08:14:32 am »
За такви доживотно одземање на дозвола. Или барем 10год како за почеток.

Овакви работи се дешаваат пошто полицијата не си ја работи работата. Кога пацерот ќе види дека 9 од 10 случаи нема да го фатат, заклучува дека му се „исплати„ да прави страња.
Ете затоа треба автоматизиран систем за надгледување и регистрирање прекршоци со автоматски казни. Нешто што ќе ги покрива сите раскрсници и ќе работи 24/7 и нема да може да се поткупи.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #7795 на: 24 Јануари 2014, 09:08:52 am »

Али океј, не е до толку голем криминал, као рецимо, шетање куче (поточно Ретривер) без маска.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7796 на: 24 Јануари 2014, 09:10:23 am »
Тешка мизерија..

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #7797 на: 24 Јануари 2014, 09:16:47 am »
Попрво би рекол дека се на работниците што работат на објектот. Кај може тој да плати 45ден на саат? Тој толку заработува на час. Не е оправдување, ама хохштаплер кога ќе видам да го прави истото, не го жалам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #7798 на: 24 Јануари 2014, 09:21:43 am »
И ја претпоставувам дека се работниците, арно ама, можат да земат дозвола од Град Скопје (или ПОЦ кој и да е) да ги паркираат колите на уличките, а не на кеј, пошто е срамота. Или ко што рече Куоре, тешка мизерија.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #7799 на: 24 Јануари 2014, 17:38:56 pm »
Лично, не гледам проблем со сликата погоре.
Да блокираат некој влез, премин, или пак движење на некое возило кое мора да помине тука, да разберам.