Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3279541 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7320 на: 18 Декември 2013, 12:05:58 pm »
Чим нема во медиумиве наши ништо сензационално напишано, немаат кршено. Освен идиотското однесување за време на натпреварот ( Номче лежи овие фрлаат упаљачи, ситни пари...по него)
New blood of old school

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #7321 на: 18 Декември 2013, 12:14:49 pm »
..uste da imavme nekakvi si sportisti i timovi za navinje...

95% se so dve levi noze rodeni.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #7322 на: 18 Декември 2013, 12:29:12 pm »
Ултраш би требало да биде нешто како навивачите на Ферари на форумов. Посветени на тимот, домот накитен со знамиња, постери и разни тракатанци, не пропуштаат ни најмала можност да го поддржат тимот, дали на трибина, на улица или виртуелно, правење на атмосвера на натпревари, кореографии и такви работи.

Можеш да бидеш ултраш без да бидеш хулиган и обратно, но најчесто тие работи одат во пакет, барем кога се работи за спортови со топка во земји каде што хулиганството не се казнува со неколку годишна, а во потешки случаи и доживотна забрана за посета на спортски настани.

Јас порано одев на неколку утакмици со комити... не многу, ама доволно/  Ама одев како навивач, значи да навиваш, да се исполниш, атмосвера да има :) А оние неколкумина кои ќе се издрогираат и начукаат пред/после утакмица го рушат целиот углед и слика за навивачите.. ама тоа е :)

Исто како на веро што се дешава. Ние седиме на страна, се ок- ама некој ќе се изглупира и сите сме етикетирани "ете на веро што прават, договараат трки и се глупираат" :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7114
« Одговори #7323 на: 18 Декември 2013, 14:54:37 pm »
Статусот на Рубенс Муратовски на ФБ:

Од 1987 година сум член на Комити...во следните 3-4 години бев со нив на секој меч во Скопје на Запад...бев во Ниш, Суботица...Белград...по неколку пати...навивавме од срце...за Вардар и за Македонија...јадевме и ќутек надвор од Скопје...и од џандари и од навивачи...додуша и ние ги млатевме...дојде распадот на Бившата...и почнавме да играме само со македонски тимови...некои од комитите рекоа ајде сега да се тепаме со чкембари...?!?...им реков не бе, па јас имам таму многу другарчиња...згора на се Македонци се...!...а бе ај викаат, шо ако........и од тогаш на Запад не сум бил....и нема да одам додека има вакви....

п.с. со должна почит кон сите, а многу се убеден сум, прави навивачи на Вардар, набркајте ги овие бандити за да се вратам назад а и син ми да го донесам на натпревар на мојот омилен клуб...!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #7324 на: 18 Декември 2013, 16:26:26 pm »
Идемо опет..

Статусот на Рубенс Муратовски на ФБ:

Од 1987 година сум член на Комити...во следните 3-4 години бев со нив на секој меч во Скопје на Запад...бев во Ниш, Суботица...Белград...по неколку пати...навивавме од срце...за Вардар и за Македонија...јадевме и ќутек надвор од Скопје...и од џандари и од навивачи...додуша и ние ги млатевме...дојде распадот на Бившата...и почнавме да играме само со македонски тимови...некои од комитите рекоа ајде сега да се тепаме со чкембари...?!?...им реков не бе, па јас имам таму многу другарчиња...згора на се Македонци се...!...а бе ај викаат, шо ако........и од тогаш на Запад не сум бил....и нема да одам додека има вакви....

п.с. со должна почит кон сите, а многу се убеден сум, прави навивачи на Вардар, набркајте ги овие бандити за да се вратам назад а и син ми да го донесам на натпревар на мојот омилен клуб...!

Каква врска има навивање и тепање мене стварно не ми е јасно. Демек тогаш било добро кога тепале Срби и незнам што, ама кога фатиле да се тепаат со нашиве се откажал. Море нека се носи у три лепе и Рубенс и Баричело.

Во никој друг спорт (освен овие за широката народна маса) не се случуваат тепачки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7325 на: 18 Декември 2013, 16:34:51 pm »
Неможам да си објаснам со тепањево муабетот. Јас би поклал све тоа што се тепа.

Ќе се знае ред.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #7326 на: 18 Декември 2013, 23:56:43 pm »
Не е тоа Вардар, Миравци е, бре... Без разлика на козметичките промени :)

Мене, лично, на неколку пати ми било срам од „навивачите“. Неколкупати на Филип Втори, кога повеќе од пола публика исвиркувала химна на гостинска репрезентација, без никаква причина, мислејќи дека колку посилни свирежите кон химната, поголеми патриоти ќе се покажат.

Другпат, на финале на Куп на Македонија во фудбал, во Прилеп, којзнае која година (Победа-Слога Југомагнат 0:6).
Татко ми беше пријател со некој од Муминовиќите и се поздравија пред натпревар и се` тоа... Публикава почна да навива со вообичаени погрдни пароли, а ние пропаднавме в земја.

Си дочекал гости, пречекај ги ко гости, бре...

А од овие случаи, најмногу што ме нервирало во сообраќајот биле непрокопсаниците кои, кога Победа ќе изгубеше дома од Вардар/Слога/Пелистер/Силекс (иако ретко кога), ги демолираа автомобилите со СК/БТ/КУ таблички. Некои од нив ни беа и семејни пријатели кои покрај фудбал, дошле во семејна посета.

Срамота...

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #7327 на: 19 Декември 2013, 00:16:43 am »
Затоа ќе си навиваш за бамбер брич и ич да не ти чуе ;)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #7328 на: 19 Декември 2013, 00:19:23 am »
БриЏ, Кими, БриЏ

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #7329 на: 19 Декември 2013, 00:21:28 am »
Булдук  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7330 на: 19 Декември 2013, 00:21:53 am »
Они у село така викаат Џ

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #7331 на: 19 Декември 2013, 00:31:20 am »
исти к*р само различна димензија. :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #7332 на: 19 Декември 2013, 01:42:34 am »
tribina za huligani :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #7333 на: 19 Декември 2013, 05:10:01 am »
Срамни сцени се тоа.

Лежи репрезентативец со искинати лигаменти, го гаѓаат со парички и запалки.
Зашто?
Мислеле дека симулира. На публиката тоа им е должност. Да го дотепаат ако симулира.

Истиот тој за кој ке навиваа неколку месеци покасно на Европско првенство, да не се повредеше.
Врвот на идиотизмот на навичката група беше тоа што го акнаа Дибиров у глава, и му направија расекотина. Иако, друг им беше на мета.

Прв пат по толку време имаме 2 ракометни тима, кои можат да се носат рамо со рамо со најголемите ракометни гиганти во Европа, освен можеби со Барселона која игра ракомет на едно ниво кое прашање е дали некој може да го достигне. 2 тима кои ја вратија Македонија на ракометната карта.
И, кога целиот свет го гледаше Металург-Вардар, се најде идиот да фрли столче по играч на терен.
Сега истово.

Жално е што видов 60 годишен навивач, дојден со внук, како го гаѓа Миркуловски со ситни пари.

Риспект за Столе, едино тој се сврте и се обиде да ги смири Комитите, покажувајки им дека се работи за многу сериозна повреда.
За цела иронија, дур овој гестикулираше со рацете, доби Дибиров по лустерот.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7334 на: 19 Декември 2013, 08:17:02 am »
Дури и мзт и работнички кога играат веќе нема тепање и сл. срања. Се обрнува вномание на навивање и бодрење . Погласно и без пауза. А овие кретениве од нигде никаде искочија и почнаа ретардирани работи да праат. Редовно кога поминуваат кај мене пред зграда со палица ги чекам беља да напраат. Неколку глави ќе пукнам сигурно.