Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3283071 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7335 на: 19 Декември 2013, 22:41:26 pm »
Пешацине си мислат дека ние возачите користиме night vision низ маглава па ќе може да ги видиме коа претрчуваат на сред булевар на необолежани места.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #7336 на: 19 Декември 2013, 22:56:03 pm »
Паркови и зеленило.

Им пишав и на mail и на fb, ама што дека. И на Јанкуловска и пишав, па не врати. Глупача.

« Последно менување: 19 Декември 2013, 23:21:42 pm DimitarMK »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7337 на: 19 Декември 2013, 22:59:19 pm »
Пешацине си мислат дека ние возачите користиме night vision низ маглава па ќе може да ги видиме коа претрчуваат на сред булевар на необолежани места.
Koj ти рекол дека они уопште мислат?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #7338 на: 19 Декември 2013, 23:04:38 pm »
Поминува на црвено на пешачки и му свирам и ме гледа зошто му свирам. Исто така поминува кај што нема и пак свирам и пак гледа како он да е во право.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #7339 на: 19 Декември 2013, 23:06:22 pm »
Па и то што викаш, прееска се приближувам на пешачкиот меѓу бисер и капитол, позади мене нема коли се до следниот семафор кој што е црвено и си стојат колите, пешациве како се движат не подзастануваат кога се приближуваат кон пешачкиот туку се праат улави и со истото темпо си продужуваат на пешачки, се напнав и даов гас и со мал маневар у десно ги одбегнав. Па мој, мој преку мој, осет да се немало, ги почитувам како учесници у сообраќај и никогаш не сум се противел на застанување на пешачки за нивно безбедно пропуштање, ама се си има граница, ебате стоката неписмена, дебилна.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #7340 на: 20 Декември 2013, 02:52:22 am »
Поминува на црвено на пешачки и му свирам и ме гледа зошто му свирам. Исто така поминува кај што нема и пак свирам и пак гледа како он да е во право.

дигни го на хауба пичка му мачјина

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #7341 на: 20 Декември 2013, 02:58:41 am »
Потполно се согласувам со колегата Смичка.. ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7342 на: 20 Декември 2013, 08:18:51 am »
Деновиве се вози многу хаотично во сообраќајов. Необјасниво е што све се дешава, многу време ќе ми треба све да опишам, а и многу време ќе ми одземе да ивадам секвенци од carcam-от.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7343 на: 20 Декември 2013, 08:30:58 am »
Али стока како вози вака сабајлечки по голомразица... комедии.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #7344 на: 20 Декември 2013, 09:49:17 am »
Па и то што викаш, прееска се приближувам на пешачкиот меѓу бисер и капитол, позади мене нема коли се до следниот семафор кој што е црвено и си стојат колите, пешациве како се движат не подзастануваат кога се приближуваат кон пешачкиот туку се праат улави и со истото темпо си продужуваат на пешачки, се напнав и даов гас и со мал маневар у десно ги одбегнав. Па мој, мој преку мој, осет да се немало, ги почитувам како учесници у сообраќај и никогаш не сум се противел на застанување на пешачки за нивно безбедно пропуштање, ама се си има граница, ебате стоката неписмена, дебилна.

И мене тоа од кожа ме вади. Искористуваат дека имаат предност, ама не размислуваат дека баш во тој момент, може и да не ги видиш, да ти зализга колата или било што. Кога сум како пешак, ги пуштам сите коли да поминат, и по минута две сум чекал на партизанска додека немаше семафори, место да скокам пред кола, па да се мислам дали ке закочи на време. Ништо нема да им смени 10 секунди ако причекаат, ама не, мора тој да помине, брза пола саат да чека на автобуска да не му помине случајно автобусот, нели петок денес, да не ја пропушти турата со пријателчињата додека се возат од прва до последна и обратно.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7345 на: 20 Декември 2013, 10:18:03 am »
Должност е да застанете на пешачки. И од далеку кога ќе го видите знакот ќе намалите брзина. Не ае играјте.

Мене едино ме нервира когатрчаат да дојдат до пешачки и кога ќе те застана гчумат манекени/ки. Тогаш им турирам.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #7346 на: 20 Декември 2013, 13:58:05 pm »
Члинк, знам дека е должност и како што спомнав погоре, го почитувам тоа, ама зборам за каубојско понашање. Значи како што можам јас да ја намалам брзината, можат и они да подзабават и да погледнат лево-десно, а не да се понашаат ко да го ослободиле Скопје. Ама од тоа си патиме ние Македонците, да се направиме главни, да бидеме над некого, да го заебеме, да му се испонашаме.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7347 на: 20 Декември 2013, 14:00:00 pm »
Члинк, знам дека е должност и како што спомнав погоре, го почитувам тоа, ама зборам за каубојско понашање. Значи како што можам јас да ја намалам брзината, можат и они да подзабават и да погледнат лево-десно, а не да се понашаат ко да го ослободиле Скопје. Ама од тоа си патиме ние Македонците, да се направиме главни, да бидеме над некого, да го заебеме, да му се испонашаме.
I cannot stress this enough.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #7348 на: 20 Декември 2013, 17:24:00 pm »
Море вие скопјани еднаш падна магла и кренавте паники како да умрел обама ...:)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7349 на: 20 Декември 2013, 17:54:41 pm »
Неможам да ја разберам сељачаанана што паркира на Јане Сандански и седи во Палма..

Да се паметни од пајак службата тука нон стоп треба да има едно возило..