Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3276364 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7185 на: 12 Декември 2013, 01:07:37 am »
Дали ако едноставно немам кај да застанам, лево шлепери, десно провалија, треба да застанам на сред пат за да се заријат во мене или свесно да одам или во шлепери или во провалија? Тоа ме интересира. Зашто според вас (ако добро сфатив) во тој случај има право он да вози право исто како да ме нема, да ме турне или лево или десно и тоа е тоа. Грујо, Циле или Бранко да не се помоча во гаќи.
не постои улица по кој аони возат а нема место да се разминат 2 возила. тоа што ти го објаснуваш неможе да се случи, затоа што обезбедување на било кој кога се прави се планира секоја рута од кај ке се вози. тесни грла се избегнуваат и такви места како што ти ги опиша ги нема во нивните рути, значи невозможно е да се деси.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #7186 на: 12 Декември 2013, 01:08:01 am »
Рекла ка-за-ла.

Имаат право да ме поминат или да ме казнат ако не се тргнам.

тераш инат како магаре на кое го тегнат за оглав...

ти и понатака тврди си дека они имаат право само да те казнат...

уште ли не ти е јасно кај живееш? па друже, ти си 1 со едно возило, они се преку 20 луѓе во обезбедувањето... твојот збор е преслаб за докажување... ако било кој од нив помисли, ма не да помисли туку ако му се присака да те турне со кола ке те турне и одма ке има 5 ПРОФЕСИОНАЛНИ обезбедувачи кои ке посведочат дека во тебе виделе закана.

и да си со сканија, ке извади пиштол и ке ти испразни шаржер во гумите и пак ке бидеш крив, затоа што он и неговите 5 сведоци ке потврдат дека твоето понашање навело на потенцијална гооооолема опасност. не се држи толку слепо за тоа дека ЈАС ИМАМ ПРАВА и она што цело време го потенцираш ВО ЗАКОНОТ ПИШУВА...  законите кај нас се двосмислени, токму заради тоа... ако обезбедуваат јака фаца (премиер, прецедател, странски прецедател, мијалков или некој како него) БУКВАЛНО може што сака да ти направи и да бидеш крив... во тој случај казната (парична) е нај слабата мерка. може да те истурка од пат, може дури и да ти пука во возилото, а ти додека они го прават тоа, барај низ хартиите што ги носиш во кола што пишува во законот. моеш и на суд да си ги однесеш одпосле и ке излезеш како крив од судница, не за друго туку затоа што тој што стигнал до таму да обезбедува јака зверка, го има секако грбот и помошта од таа зверка...

дени... се што лета не се јаде. уште еднаш, свести се кај живееш.
Доаѓаме до друг проблем. Веќе не е муабетот што смеат туку што сакаат. Они ако сакаат можат и буквално со базука да ме пуцаат, ама не смеат. Видиш? Јас ако сакам можам на Грујо на патиките да му се измочам, ама не смеам. Значи државата ни е срање и треба да бегаме в'туѓина :D

Дали ако едноставно немам кај да застанам, лево шлепери, десно провалија, треба да застанам на сред пат за да се заријат во мене или свесно да одам или во шлепери или во провалија? Тоа ме интересира. Зашто според вас (ако добро сфатив) во тој случај има право он да вози право исто како да ме нема, да ме турне или лево или десно и тоа е тоа. Грујо, Циле или Бранко да не се помоча во гаќи.
не постои улица по кој аони возат а нема место да се разминат 2 возила. тоа што ти го објаснуваш неможе да се случи, затоа што обезбедување на било кој кога се прави се планира секоја рута од кај ке се вози. тесни грла се избегнуваат и такви места како што ти ги опиша ги нема во нивните рути, значи невозможно е да се деси.
Само сакав да доловам ситуација и да докажам дека немаат право да ме убијат освен ако во мене не видат закана по премиерот. Моето возење напред во простор каде што единствено можам да застанам на сред пат не е закана.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #7187 на: 12 Декември 2013, 01:11:02 am »
Можиш да му се помочаш на патиките од Грујо ако забележиш во кој контењер ќе ги фрлат!!!  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7188 на: 12 Декември 2013, 01:11:32 am »
Јас легално смеам да поседувам тенк. И да го прегазам претседателот со него. И ќе си добијам затворска казна после тоа. Незнам што не е јасно.

Дали некогаш некој бил турнат од патот? Така и си мислев. Ајт пријатно со рекла-казала муабетите.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7189 на: 12 Декември 2013, 01:11:53 am »
кончено вистинскиот разум, а не оној на дени што го сака...

ова како кај еден муштерија што ме затера со проблеми. прво протече спојка, отидов ја средив, му се извинив со зборовите, МОЈА ВИНА, сум заборавил.. после 10 дена протече вентил... пак беше исто МОЈА ВИНА... трет пат вчера, му се извлекла цевка една од спојка... отидов видов и му реков, дека ова не е мја вина, зашто некој газел на цевката, а он ми вика ОВОЈ ОДГОВОР НЕ МИ СЕ СВИЃА.. е па да те ебам, кога викав извини моја вина ок беше, сега кога ти тврдам дека не е моја вина, тебе не ти се свиѓа... дај што ти се свиѓа, да ти кажам и да завршиме, зашто посекако јас го јадам... така и дени, не му се свиѓа муабетот, па конечно логиката зборела кога некој спомна што е по закон... абе да, по закон е така, ама во реалност не е... и дено тој одгвоор не му се свиѓа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DejzY

• Редовен
« Одговори #7190 на: 12 Декември 2013, 01:12:34 am »
Нека кажи возач почетник.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7191 на: 12 Декември 2013, 01:13:07 am »
Јас легално смеам да поседувам тенк. И да го прегазам претседателот со него. И ќе си добијам затворска казна после тоа. Незнам што не е јасно.

Дали некогаш некој бил турнат од патот? Така и си мислев.
да, бил турнат и типовите што се турнати од пат, зависно од судијата и личните врски, имаат завршено кој 6 кој 24 месеци со условна казна и парична казна од 60 до 120.000 денари... нарушување на општа безбедност или како и да беше формулирано... со еден од тиа настрадани грешници комуницирам редовно.

остај ти што си мислел....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7192 на: 12 Декември 2013, 01:14:08 am »
Јас не спомнав ниту базуки ниту лајтсејберс.

Али еве да ви покажам како ќе заврши работата ако се заебаате:

СУДСКИ ЕПИЛОГ НА ДИПЛОМАТСКАТА СООБРАЌАЈКА ВО КОЈА ЗАГИНА СЕМЕЈСТВОТО БАЛТОВСКИ

Инспекторот- возач на полицискиот чистач ослободен од обвинението

Судскиот совет со кој претседаваше Тодорка Шишковска, донесе пресуда со која Слободан Гиговски инспектор во МВР се ослободува од обвинението оти не биле најдени докази за негова вина

Во Основниот суд во Битола, по тригодишен процес беше завршено судењето за со дипломатската сообраќајка во која настрада брачната двојка Душко и Вера Балтовски од Битола. Судскиот совет со кој претседаваше Тодорка Шишковска, донесе пресуда со која Слободан Гиговски инспектор во МВР се ослободува од обвинението. Тој беше обвинет за тешката сообраќајна несреќа на 7 јули 1998 година, на магистралниот пат Прилеп - Битола. Поради пропусти во обезбедувањето на дипломатската делегација на Македонија и Турција, кај селото Беранци на патот Прилеп - Битола загинаа две лица, а четири беа повредени. Возилото, полициски чистач, управувано од Слободан Гиговски навлегло еден метар на спротивната лента при што со ретровизорот било закачено возилото што доаѓало од спротивната страна "шкода фелиција" управувано од Душко Балтовски од Битола. Притоа возачот ја загубил контролата и шкодата удрила во едно од возилата на дипломатската колона а потоа се превртила. На местото на несреќата загинаа возачот Душко Балтовски и неговата сопруга Вера, родители на две деца. Судот ги презел сите потребни постапки за истражување и добивање стручни наоди во врска со целокупниот случај со дипломатската сообраќајка и констатирал дека нема докази за вина на Слободан Гиговски.
Застапниците на семејството на загинатите Балтовски, од битолското село Бистрица, незадоволни од ваквата пресуда најавија жалба. Тие и во оваа прилика изразуваа благодарност за сочувството и грижата искажани од тогашниот турски премиер, Месуд Јилмаз и од Редакцијата на весникот Милиет од Истанбул кои обезбедија бесплатно студирање за синот на загинатата брачна двојка Александар на еден од факултетите во Турција, каде што се наоѓа сега.
Д. Јанковска

.........................

Oслободителна пресуда за Слободан Гиговски

Основниот суд во Битола трет пат донесе ослободителна пресуда за Слободан Гиговски, возач на владин автомобил, што учествуваше во дипломатската сообраќајна несреќа пред 7 години, во која загинаа битолчаните Душко и Вера Балтовски.

Основниот суд во Битола трет пат донесе ослободителна пресуда за Слободан Гиговски, возач на владин автомобил, што учествуваше во дипломатската сообраќајна несреќа пред 7 години, во која загинаа битолчаните Душко и Вера Балтовски.

Во инцицидентот што се случи за време на патувањето на делегациите на тогашните премиери на Турција и на Македонија, Месуд Јилмаз и Бранко Црвенковски, беа повредени и тројца членови на турската длегација.

Па сега бидете вие умни и смејте се за базуки мазуки рпг-а... толку од мене. Јас од тогаш имам голем респект спрема „чистачи“ од пратња. Боље ја да се учукам отколку они да ме учукаат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DejzY

• Редовен
« Одговори #7193 на: 12 Декември 2013, 01:16:02 am »
Мислам можи да заврши дискусијава!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7194 на: 12 Декември 2013, 01:18:16 am »
Аааа имало еден случај што не е рекла казала. Браво. Штета што е изоставен шлеперот.

Ти одамна така мислиш.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7195 на: 12 Декември 2013, 01:19:01 am »
и јас така викам.
крај на дискусијата.
ожалостени:
дени, и неговите тврдокорни читачи на законот, пишан на ебана хартија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7196 на: 12 Декември 2013, 01:19:47 am »
дени те имам приметено двапати во вакво издание еднашка со моторџиите и џипот и сега :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7197 на: 12 Декември 2013, 01:20:41 am »
Аааа имало еден случај што не е рекла казала. Браво. Штета што е изоставен шлеперот.

Ти одамна така мислиш.

За шлеперот ќе се погрижи претходницата во цивилка. Начесто со немаркирани таблици и скриени трепкачи и сирена која ја палат по потреба.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7198 на: 12 Декември 2013, 01:20:47 am »
Незнам што толку лично ми се наврте Онак да ме кења мене наместо да дискутира на темава. Дени па Дени.

дени те имам приметено двапати во вакво издание еднашка со моторџиите и џипот и сега :)
Се што барам е доказ. Додека нема доказ ништо.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7199 на: 12 Декември 2013, 01:20:51 am »
не е ден, повеке се, ама во овој има и погинати.

прекини бе да бидеш инат еј... вака правеше и за оној што изеде ќотек од моторџиите... крив бил, тврдокорно стоеше до крај додека не ја виде ебаната реакција од полицијата и пресудата од суд за тоа кој бил виновен и кој провоцирал...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk