Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2914084 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6780 на: 31 Октомври 2013, 20:54:22 pm »
нема паркирано да, ама има во движење што попречуваат, а тоа е уште пострашно... на пример пред 10-тина дена една теткица ми се испружи на асвалт, на сред улица кај што е дозволено 100 да се вози... едвај докочив до нејзе, со комбето...  оди докажи дека не си крив ништо, а од друга страна и да докажам цел живот на совест ке ја носев... тоа што е ако не попречување во сообраќајот? што ку* бара на сред улица да вози со точак? то кој ку* бара воопшто на улица на која НЕ СМЕЕ да има велосипеди?

ако земам веспа и идам ја возам на кеј по асвалтираната улица обележана за велосипеди, ПОВЕЌЕ ОД СИГУРНО Е дека ке ми влепат казна за тоа... а велосипедист на сред улица, во среднаа лента на сред булевар може да гушље со 25 на саат и нема полицаец да го казни, иако не смее таму да биде, т.е. ЗАБРАНЕТО му е исто како на мене да возам по велосипедска патека...
од друга страна на велосипедските патеки, паркираните возила ги креваат со пајаци и им пишуваат казни.. и мене ме кренаа денес со пајак и не пцуев МЈКА ШАЈКА ОВО ОНО иако не беше со велосипедска патека туку едно мочано мало тротоарче.. не се бунев, крив сум, згрешив...

не слушнав до сега од некој велосипедист да каже (напише) дека прави глупости во сообраќајот и ги омета возилата?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6781 на: 31 Октомври 2013, 21:00:35 pm »
Прееска веспа ми се мавна од кола додека запирав на семафор и одев на десно малце. Едвај имаше простор за точак меѓу мене и тротоарот за точак, а он со веспа се бутна не го видов..

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #6782 на: 31 Октомври 2013, 21:19:29 pm »
не слушнав до сега од некој велосипедист да каже (напише) дека прави глупости во сообраќајот и ги омета возилата?

Правам глупости кога возам, на пример редовно поминувам на црвено на семафори, но само кога нема автомобили во близина и не го попречувам сообраќајот. Секогаш возам на улица по крајот на тротоарот со брзина од околу 30 км/ч, па редовно претекнувам автобуси зошто сум побрз од нив.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #6783 на: 31 Октомври 2013, 21:32:14 pm »
Прееска веспа ми се мавна од кола додека запирав на семафор и одев на десно малце. Едвај имаше простор за точак меѓу мене и тротоарот за точак, а он со веспа се бутна не го видов..

Кога ме поминуваат од десна страна, добивам желба да свртам десно, и да ги бутнам од мотор...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #6784 на: 31 Октомври 2013, 21:50:17 pm »

И што напраивте после ?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6785 на: 31 Октомври 2013, 21:54:47 pm »
И мене ми се мавна само што ја земав колата и бев тргнат накај сервис. Значи колата ни осигурана на мое име ни ништо..
Јас застанав на пешачки и ова гомново од позади се бапна малку (веројатно гледаше во облаци), искачам гледам ништо нема на колава, него кој го ебе... и си влегов и си продужив. Доста изнервиран, ама што ќе правиш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6786 на: 31 Октомври 2013, 21:59:33 pm »
Ништо не направивме среќа не падна тој.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #6787 на: 31 Октомври 2013, 22:47:03 pm »
Еве нешто тазе околу Велосипедската култура

Следејќи ја денешната дебата помеѓу форумашите на оваа тема, закључив дека вистината е некаде на средина. Досега ниту еден точак не бил паркиран на улица со што би го попречил движењето на колите, од друга страна има миљон примери каде аутата се паркираат на велосипедска патека..

Погледајте ја емисијатат може да се извлече поука.

Генерално, ми се повраќа од „емисијава“. Одамна не сум видел волку пување, ароганција, надменост и глумење жртва на едно место, особено од тој талентот што „вози точак 40 години“.

Што фино што си се собрале вака точкаши во еден колективен circle-jerk.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #6788 на: 31 Октомври 2013, 22:58:59 pm »
Цитат
...ако земам веспа и идам ја возам на кеј по асвалтираната улица обележана за велосипеди, ПОВЕЌЕ ОД СИГУРНО Е дека ке ми влепат казна за тоа... а велосипедист на сред улица, во среднаа лента на сред булевар може да гушље со 25 на саат и нема полицаец да го казни, иако не смее таму да биде, т.е. ЗАБРАНЕТО му е исто како на мене да возам по велосипедска патека...

Ова се дешава секојдневно и не само што не се казнуваат веспи и мотори туку и никогаш не сум ни видел џандар на кеј. Џандари не почнаа да патролираат ниту по неколкуте разбојништва, напади од кучиња, и силување на медицинска сестра во 7 попладне во делот кај Александар Палас.
Пешаци има на велосипедската патека колку што ги има и горе на пешачката патека, за воља на вистината велосипеди има и горе на пешачката патека.
Пешачката патека на насипот е и место каде Цигани често поминуваат со скапани Томоси кои чадат како локомотиви, со приколки широки колку кола и полни со секакво ѓубре. Ни нив никој не ги запира.
Дури и џип имам видено како поминува таму.

Што е поентата на ова што го пишувам?
Само фактот дека ова е бре банана држава, ништо не е како што треба, полицијата забушава во поголемиот дел од обврските што ги има (освен можеби кога исполнуваат месечна квота) и единствените кои се жалат на ревноста на полицијата се „среќниците„ кои ја имале таа среќа да бидат приматели на полициската еден-од-100-прекршоци премија. Не дај боже да дојдете до тоа полиција да ви бара нешто украдено, или да фаќа прекршител што ви сторил нешто, првата минута ќе ви биде јасно дека не се ни трудат да ја одиграат глумата дека ќе се обидат да си ја сработат работата.
Така ни сообраќајот на улиците не е среден, на раскрсниците има видео опрема од „милион долари„ но таа опрема служела „само за регулирање на гужвите„. Во меѓувреме идиоти (и возачи и велосипедисти и пешаци) секојдневно прават опасни прекршоци затоа што им се може.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6789 на: 31 Октомври 2013, 23:20:19 pm »
Zosto biciklistive ne(treba) nosat kacigi, a se dvizat po ulica??
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #6790 на: 31 Октомври 2013, 23:21:18 pm »
Зашто не развиваат големи брзини

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #6791 на: 01 Ноември 2013, 00:32:08 am »

Ова ме нервира, од такт ме вади. Сликано кај City Mall пред некој ден.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #6792 на: 01 Ноември 2013, 01:23:07 am »
Димитар, ако ова те нервира... тогаш ти дефинитивно не си бил во Велес. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6793 на: 01 Ноември 2013, 07:33:48 am »
Зошто не ги собира пајак? Зошто? Зошто? Зошто?

пизда им ќорава сељачка, толкав паркинг у подрумот, они на островот паркирале, крф им јебем простачка

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #6794 на: 01 Ноември 2013, 08:54:20 am »
Од сега па понатаму секогаш кога ќе видам вакво нешто, а имам време, ќе се јавувам во полиција. Знам дека се кретени неспособни, ама ако почнеме активно да им се јавуваме односно потсетуваме дека треба да си ја вршат работата можда ќе тргне на подобро.

Ако не, ќе мора да почнеме вака: