Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2901142 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6495 на: 15 Октомври 2013, 02:03:04 am »
Не се жалеше чоекот, си кажа дека го оќореле со ксенони, и комплетно го разбирам, и мене ми се десило.

Што е до твоите предлози, еве кај мене се затемнети стаклата, па пак некни една стока со С4 ме оќораве со дугачки низ град.

Стока си е стока, независно од ксенон или халогенка.

абе стока си е стока, ама тебе ти се слаби фолиите изгледа...  ;D ;D

а она не беше за него туку како одгвоор на сите претходни постови за ксенонот и афтер маркет модификации...

денес на пиво падна муабети за ригорозноста во западните земји околу афтер маркет модификациите... ако ги донесат тие закони кај нас 4/5 од возилата во сообраќајот ке треба да се исклучат... ке остане скопје град на пешаци и велосипедисти... ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #6496 на: 15 Октомври 2013, 03:33:03 am »
Онак, јас немам ништо против тие афтермаркет ксенони и сл, можеби и јас ќе наместам некој хид понатаму здравје. Работата беше што момакот ги кренал светлата и возе цело време зад мене, па ми ги истера очите. А инаку, ретровизорите не ми се собираат електронски. Да изместувам позиција на стаклото само за некој таков и после па да местам, не бива. Фолии, тешко да се разберам со татко ми за таа работа. :))
На крај, морав да ја згазам за да се оддалечам доволно од него.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #6497 на: 15 Октомври 2013, 07:02:23 am »
Денес е ужасно со семафориве. Знам дека ги адаптираат системите за проток, ама да муибеш векот! На илинденска семафорот кај собрание на град Скопје 4 пати да го чекам е претеризам!

е богами да.... каква колона се направи таму... да им се намочам во новиот систем... таа беше една од улиците на кои немаше толку гужва, а денес 5 или 6 пати чекав семафор таму... отровно многу долго се чекаше... на рекорд побрзо иде...

Кога зборев јас се расправаше Симо со мене. Од 5 дена 4 неработат ко што треба...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6498 на: 15 Октомври 2013, 09:30:32 am »
Утрово на еден бициклиста многу му се брзаше, како ми се избаци од споредна уличка милиметри беа во прашање. Типот воопште не изгледаше како да го поседува точакот, се си мислам дека го украл и бегаше со него, потпирачот му беше откачен и се влечеше по асфалт, а доколку си вратам филм тоа е истиот алкос кој ми краде ружи и јорговани на пролет и ги продава на зелено пазарче..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6499 на: 15 Октомври 2013, 09:31:20 am »
И синоќа а и вечерва налетувам на двајца со афтермаркет ксенон, возеа зад мене и ми ги истераа очите.
Сигурно требало или да се тргнеш, или да забрзаш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6500 на: 15 Октомври 2013, 09:37:46 am »
Денес е ужасно со семафориве. Знам дека ги адаптираат системите за проток, ама да муибеш векот! На илинденска семафорот кај собрание на град Скопје 4 пати да го чекам е претеризам!

е богами да.... каква колона се направи таму... да им се намочам во новиот систем... таа беше една од улиците на кои немаше толку гужва, а денес 5 или 6 пати чекав семафор таму... отровно многу долго се чекаше... на рекорд побрзо иде...

Кога зборев јас се расправаше Симо со мене. Од 5 дена 4 неработат ко што треба...

ти си го забораил времето кога илинденска беше застаната од влада до мида по два саати во денот? во последниве две години, илинденска е една од најпроодните улици... редовно секој работен ден најчесто во најголемиот попладневен шпиц ја користам за накај дома, баш од овие причини. Во тој перод нема попроодн улица во правец центар - влае

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #6501 на: 15 Октомври 2013, 09:48:58 am »
Утрово на еден бициклиста многу му се брзаше, како ми се избаци од споредна уличка милиметри беа во прашање. Типот воопште не изгледаше како да го поседува точакот, се си мислам дека го украл и бегаше со него, потпирачот му беше откачен и се влечеше по асфалт, а доколку си вратам филм тоа е истиот алкос кој ми краде ружи и јорговани на пролет и ги продава на зелено пазарче..

So ne go fatish i zemesh toa ruzite i jorgovanite site u g'z da mu gi nacukash?  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6502 на: 15 Октомври 2013, 09:50:15 am »
Глуперда, да е паметен ќе ми побара литро ракија. ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6503 на: 15 Октомври 2013, 10:35:26 am »

So ne go fatish i zemesh toa ruzite i jorgovanite site u g'z da mu gi nacukash?  ;D

само ружите во гз... јоргованите немора... со ружите набутани у гз ке му дојде памет... јоргованите може и во уста... ако не друго, може ке го одмириса здивот на комиња во устата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #6504 на: 15 Октомври 2013, 15:02:25 pm »
Сигурно требало или да се тргнеш, или да забрзаш.

На крај, морав да ја згазам за да се оддалечам доволно од него.

Од едниот се одлепив а среќа што фана на различна страна од мене, додека пак од другиот не можев, беше зад мене цело време, се додека не се исклучив каде што требаше да застанам.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6505 на: 15 Октомври 2013, 17:50:19 pm »
А како може ја да гледам у ретровизори дали наидува некој па после да претицам,така можат и другите да погледнат прво,а не кога веќе сум дошол блиску да ми влага у лента и да морам драстично да намалувам брзина
Муабетот повеќе ми беше насочен да речиме на товарни возила,кај кои видикот е ограничен.
Смичка,кога сум со кола,ретко да ме престигни некој,или некоја поголема будала или некој со драстично посилна кола. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #6506 на: 16 Октомври 2013, 13:56:02 pm »
Денеска ме изнервира на Симо Алфата. Фино лепо и грижливо си стругав по фарчињата без никаква намера да и наштетам, па веројатно осети дека само и помагам и ми дозволи. Меѓутоа кога завршив со стругање и полирање ги премачкав со восок фаровите и додека чекав да засуши восокот од досада ја направив следнава фотографија:

Арно ама Алфицата изгледа осети дека сакам да ја ребрам малце и нападна, ми го расцепи левиот показалец до коска! Од нервоза незнаев што да направам па внатре на тапацирот изнацртав знакчиња на VW со крв, па нека ме брца пак маме и ебем!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #6507 на: 16 Октомври 2013, 13:57:58 pm »
„Се колнам, во овој шрафцигер и овој клуч, дека ќе се обидам редовно да те одржувам во топ форма“.

Во името на Бензинот, Звукот и Светиот Твин Спарк, Амин.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6508 на: 16 Октомври 2013, 14:24:22 pm »
Томе што ти требало да се закачаш...

Таман се зближивте после тестот :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6509 на: 16 Октомври 2013, 15:00:40 pm »
Voa decurlanava so nivniot sistem za smart semafori veke me vadat od kontakt... Odma Da si gi zemat decata doma , nek si igraat slicni igrici so semafori...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.