Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903523 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6480 на: 14 Октомври 2013, 20:59:35 pm »
Се занесов многу во пишувањето :) Се извинувам!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6481 на: 14 Октомври 2013, 21:01:27 pm »
Чекам да поминат коли за да свртам лево на раскрсница и доаѓа веспа и ми бленда отпозади.. WTF

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6482 на: 14 Октомври 2013, 21:01:45 pm »
achtung, престигнување се врши на тој начин, што го поминуваш возилото пред тебе, најбрзо што можеш и се враќаш во лентата за возење. Веројатно те научиле тоа во автошкола. Престигнување не  е лежерен маневар во сообраќајот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6483 на: 14 Октомври 2013, 21:07:15 pm »
И демеек неможам некого да го поминам ради тоа што не сум побрз од него со најмалку 50км/х?Демек од граница на Србија до Грчка граница треба да одам зад некој камион кој вози 80км/х,а кај мене оди 85км/х?
Од каде овие правила?
Дали кога вие полагавте ви кажуваа,кога гледаш дека некој престигнува на автопат ти возиш зад него и чекаш тој да се прибери во својата лента па го поминуваш или ви велеа дека се качуваш на свирката,ја кршиш ракетата од блендирање,пцуеш корниш?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6484 на: 14 Октомври 2013, 21:18:38 pm »
achtung, престигнување се врши на тој начин, што го поминуваш возилото пред тебе, најбрзо што можеш и се враќаш во лентата за возење. Веројатно те научиле тоа во автошкола. Престигнување не  е лежерен маневар во сообраќајот
па кога возиш 160 на 100 или 120 ограничување СИТЕ што престигнуваат се лежерни од твоја гледна точка

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6485 на: 14 Октомври 2013, 21:25:19 pm »
@Mecheto, Знам такви камионџии од Ниш до Белград што се претицаат....

@achtung, ако  возев 100-ка, а тој што претица со 80,5 друго возило што вози 80, тогаш шо праиме со лежерноста? Знаеш кога ќе се претицаат тие двајца? На грчка граница!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #6486 на: 14 Октомври 2013, 21:30:17 pm »
Ако некој со 85 претекнува друг што вози 80 ќе успори 10 коли, ќе пристигне на оддалеченост од 100 километри 2 минути пред другиот. Кога веќе ништо не добива, зошто тогаш без да кочи сообраќај не ја приспособи брзината на неговата и да возат заедно?

@achtung: Без разлика кој е виновен, на добитокот не му е место на патиштата. Ова е само пример што може да се случи ако шетаат овци на булевар или некоја пофреквентна улица. Знам од кога е видеово и ги знам последиците од него, затоа и одма го најдов и го поврзав со муабетот.
тоа не е автопат па да биде забрането движење на добиток тоа се рурални средини и како и да е има и кај нас во законот како и каде може овчар да го помине добитокот на патот истото важи и во русија само кретенизмот и водката се виша сила кај нив

Ајде чим не е забрането нека ги пуштаат сите овците да одат по пат па да станат вака славни на youtube.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6487 на: 14 Октомври 2013, 21:30:32 pm »
Знаев и очекував дека баш таков пример ке дадеш(или некој друг ке даде) и истиот не го оправдувам.Ама ако ти возиш со 150,а некој со 90 престигнува некој си трет кој вози 80,а ти во истиот момент наидуваш на нив и реагираш нервозно демек кај оди овај и сл. тоа не го оправдувам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #6488 на: 14 Октомври 2013, 22:42:36 pm »
А како може ја да гледам у ретровизори дали наидува некој па после да претицам,така можат и другите да погледнат прво,а не кога веќе сум дошол блиску да ми влага у лента и да морам драстично да намалувам брзина

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #6489 на: 14 Октомври 2013, 22:56:12 pm »
па мече најде да збори ;D

со алфана пола битола на нозе ја крена ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #6490 на: 14 Октомври 2013, 23:31:42 pm »
Na stokata ne i e mesto na patot !

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6491 на: 14 Октомври 2013, 23:39:03 pm »
Денес е ужасно со семафориве. Знам дека ги адаптираат системите за проток, ама да муибеш векот! На илинденска семафорот кај собрание на град Скопје 4 пати да го чекам е претеризам!

е богами да.... каква колона се направи таму... да им се намочам во новиот систем... таа беше една од улиците на кои немаше толку гужва, а денес 5 или 6 пати чекав семафор таму... отровно многу долго се чекаше... на рекорд побрзо иде...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #6492 на: 15 Октомври 2013, 01:36:49 am »
И синоќа а и вечерва налетувам на двајца со афтермаркет ксенон, возеа зад мене и ми ги истераа очите.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6493 на: 15 Октомври 2013, 01:46:02 am »
ај бе доста се жалите.. ксенон менон биле афтермаркет... другите работи во сообраќајот и културата се решија па ксенонот ви запнал за око... сврти ретровизорот надоле или уште поубаво, идете турете фолии, ем по шмекерско ауто ем таквите со јаки фарови за К ке ви се фатат... јака шткла ако има некој ксенон и те очоравел па да се забрани тоа ако заглавиш во сред град 2 саати за 1 километар...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #6494 на: 15 Октомври 2013, 01:59:18 am »
Не се жалеше чоекот, си кажа дека го оќореле со ксенони, и комплетно го разбирам, и мене ми се десило.

Што е до твоите предлози, еве кај мене се затемнети стаклата, па пак некни една стока со С4 ме оќораве со дугачки низ град.

Стока си е стока, независно од ксенон или халогенка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.