Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3296525 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
А зошто пушташ да ти влагаат на приватен посед?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Следниот потег му е да те намести да го удриш. Немој во никој случај даго направиш тоа. Курв*те од ваков вид најопасни се. Само без нервоза, терај си ги работитепо процедура и не се нервирај. Што повеќе нервоза толку повеќе успева дегенов во намерите.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Се си има цена, така а ја би му рекол 500че м2.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
А зошто пушташ да ти влагаат на приватен посед?

Па прво заради тоа што не сум таму - на работа сум (најчесто по терени), а он точно знае и Наде која смена е за да може на раат да си ги работи...

Следниот потег му е да те намести да го удриш. Немој во никој случај даго направиш тоа. Курв*те од ваков вид најопасни се. Само без нервоза, терај си ги работитепо процедура и не се нервирај. Што повеќе нервоза толку повеќе успева дегенов во намерите.

Сите блиски што ме познаваат и сакаат ме советуваат исто како тебе. Фала ти Chlink!!!)

Се си има цена, така а ја би му рекол 500че м2.

Па, не баш све ...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Мислев лупни му некоја цифра одјеби го!

Отсутен djidji

• Легенда
Се сеќавам само дека му реков да си оди и да не ми виси више на оградата пошто стварно ме нервира, а ако сака плац да си купи околу мене сите се слободни - АМА БАШ СИТЕ!
Експанзијата за купување на плацови дојде до израз по изградбата на мојата викендица (некој мораше прв ЛЕГАЛНО да пробие лед, пошто се работеше за земјоделско, а не градежно земјиште). АМА НЕ ... тој се закачи баш за мојот, ебате куртонот!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Ja bi mu svirnal edna vaspina....

Отсутен djidji

• Легенда
Ух, тек ја ... ама на таа карта игра! Ќе го изолираат и останатите комшии пошто го прочитаа што говно е (ја знаеа целата ситуација, а некои и беа присутни на лице место на настанот). Кој сака вакво ѓубре за комшија?
Една недела зедов одмор, пошто Наде беше на боловање и престојувавме во викендицата. Вистински рај и прекрасни дружби со останатите комшии до ситни саати. Буквално идеално место за рехабилитација! Увек мора некој да дојде да ти расипе расположење (ебати Марфи), чисто да не ти биде досадно, нели :)
Многу добро знае дека сум пун со оружје и дека знаат брзо да ми се спојат жичките, ме чуди како ризикува за да си ја постигне целта. Све ќе преќутев, дури и да ме удреше нема да му вратам, па макар ме обрукал и пред децата, АМА жена ми која е тренутно у една незавидна здравствена ситуација, свесно знаејќи го тоа (ебати мужот) се усудува да и се спротивстави ... Еееееееее тука губам веќе контрола. Среќа кога ми јавија, а ја бев на работа СИТЕ пријатели ме молеа да останам прибран и да не идам таму, знаејќи го однапред исходот од ситуацијата.
Кога се се завршува, сфаќа дека битката ја губи и очајно бара подршка од останатите комшии кои му кажуваат дека не е во право. Кој ли ќе му биде следниот чекор незнам, ама имам една идеја т.е. со помош на некои мои пријатели индиректно да му извршам притисок од друга страна, за да му го одвлечам вниманието моментално додека не си ги регулирам комуналиите. Не е мој стил, ама немам друг избор. После тоа следи игнорирање и се надевам дека времето ќе ги испегла работите.
Пред десетина години имав проблем со некои од сељаците - староседелци од за мене непознати причини, а и не знам до ден денес кој стоел позади све, ама ми ја рушеа оградата на плацот и кршеа стубовите. Еден ден кога бевме на скара, онака поднапиен почнав да се дерам на цел глас дека знам кои се сторителите и се распукав со пиштолот у вис едно два-три шаржери :) После тоа оградата остана АМА буквално нечепната до ден денес (очигледно сфатија дека си имаат работа со побудала од нив :D).
Свесен сум дека со сила не се решаваат работите, ама во културни и правни држави, во див запад како тука важат очигледно други правила. Се надевам дека и на комшијава ќе му дојде паметот за негово добро, не претам физички да се разбереме - овој пат ќе делувам политички (студена војна). Искрено најмалку сакам да се замарам со вакви будали, ама достоинството не ми дозволува да замижам пред неговите кварни игри! Јебига, крв не е вода ;)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Море свирни му еден куршум и дај му го на Фаланга да го дообработи :)

Отсутен djidji

• Легенда
Хахаха не заслужува веруј ми. А Фаланга ... хммм не ми текна на тоа, ама идејава добро ми звучи ;D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Jas druze bi ti preporacal da ne se raspravas fizicki so nego, bidejki, cim te podjebaval tolku do sega za kukjata, sigurno ima mnogu raboti sto ne ti gi ima kazano. Kao na primer oruzje, vrski u policija i slicno. Mozda i haluciniram ali jas na tvoe mesto bi igral na sigurno.

Ti teraj si ja pravdata, po zakon... A zakonot sekogo go fakja, koga togas.. ;)

Inace mislam deka posoodvetno bi bilo ovie mislenja da idat u EKO kukji......

Отсутен djidji

• Легенда
Не бе, ова нема врска со градба - исклучиво со провокации и нервози :)
Секако дека ќе останам присебен и доколку е потребно ќе ги превземам сите правни мерки.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Џиџи, метак меѓу нозе (утни) ама чаурата да му падне во папуча после тоа може и ќе ти кречи по дома за беспари :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Vidi konsultirajse so advokat, viknimu policija... Daj izjava deka veke dvapati go naogas na tvoj privaten imot bez tvoja dozvola, verbalno te napaga i provocira saka da predizvika konflikt objasni im. Policijata neka ti odgovara za negovo sledno pojavuvanje na tvoj imot ;)
Kulturno fino pod**igo smeskajse ne se nerviraj, ... I sekoj pat i po sto pati ako treba vikaj policija, i kazim deka moraat da dojdat odma zosto ke baras od niv odgovornost za nesprecuvanje...
ps edit: Objasni im na policijata deka ti so niv si imas rabota!!! Da im e jasno da ne ti bajat i da menadziraat krizi tuku da si ja prevzemat dolznosta... kazi im deka veli deka ima vrski vo policija i kazi im deka se nadevas deka ne se tie bidejki nekoj ke treba debelo da odgovara vo ovoj slucaj !!
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен djidji

• Легенда
Фала ви дечки на подршката и советите. Еве преспав и решив да постапувам како да не постои, он самиот ќе си се одсели - не може човек изолиран да живи. Разбрав дека и фамилијарно имале некој проблеми со болести на психата, така да греота е човекот, он више нема да може ни у очи да ме погледа, а камоли да ми режира некој нов филм. Штета, имаше шанса да го научам како се ужива у животот, ама џабе кога човек нема срце ... Паметот е друга работа, ама и тој го користи за други задни цели. Егоизам и страв дека еден ден све ќе му одземат и ќе остане без ништо им е дијагнозата, па така и целиот имот го препишува на жена му од која пак гаќите му се тресат. Изгледа го извлекла од говна, го присвоила и сега тој си е нејзино милениче, а и тој затоа си набави куче да може некому да наредува.
Толку..., повеќе не е вреден да го спомнувам, било што било - нека биде ова лекција за останатите колеги, впрочем затоа и го споделив случајов со сите! Чувајте ме од пријателот, со непријателот самиот ќе излезам некако на крај !!! ;)

Инаку во сообраќајот не дозволувам да ме изнервираат лесно, ама со овие денешни дебили тешко дека човек може да издржи да остане индиферентен. Мора некој од тие коџаците да ти пресече пат, свири од позади да му се помериш, паркира на место кај што му ќефнало у моментот ... Да не е ова дело на Јозеф Рудолф Менгеле ?