Ух, тек ја ... ама на таа карта игра! Ќе го изолираат и останатите комшии пошто го прочитаа што говно е (ја знаеа целата ситуација, а некои и беа присутни на лице место на настанот). Кој сака вакво ѓубре за комшија?
Една недела зедов одмор, пошто Наде беше на боловање и престојувавме во викендицата. Вистински рај и прекрасни дружби со останатите комшии до ситни саати. Буквално идеално место за рехабилитација! Увек мора некој да дојде да ти расипе расположење (ебати Марфи), чисто да не ти биде досадно, нели

Многу добро знае дека сум пун со оружје и дека знаат брзо да ми се спојат жичките, ме чуди како ризикува за да си ја постигне целта. Све ќе преќутев, дури и да ме удреше нема да му вратам, па макар ме обрукал и пред децата, АМА жена ми која е тренутно у една незавидна здравствена ситуација, свесно знаејќи го тоа (ебати мужот) се усудува да и се спротивстави ... Еееееееее тука губам веќе контрола. Среќа кога ми јавија, а ја бев на работа СИТЕ пријатели ме молеа да останам прибран и да не идам таму, знаејќи го однапред исходот од ситуацијата.
Кога се се завршува, сфаќа дека битката ја губи и очајно бара подршка од останатите комшии кои му кажуваат дека не е во право. Кој ли ќе му биде следниот чекор незнам, ама имам една идеја т.е. со помош на некои мои пријатели индиректно да му извршам притисок од друга страна, за да му го одвлечам вниманието моментално додека не си ги регулирам комуналиите. Не е мој стил, ама немам друг избор. После тоа следи игнорирање и се надевам дека времето ќе ги испегла работите.
Пред десетина години имав проблем со некои од сељаците - староседелци од за мене непознати причини, а и не знам до ден денес кој стоел позади све, ама ми ја рушеа оградата на плацот и кршеа стубовите. Еден ден кога бевме на скара, онака поднапиен почнав да се дерам на цел глас дека знам кои се сторителите и се распукав со пиштолот у вис едно два-три шаржери

После тоа оградата остана АМА буквално нечепната до ден денес (очигледно сфатија дека си имаат работа со побудала од нив

).
Свесен сум дека со сила не се решаваат работите, ама во културни и правни држави, во див запад како тука важат очигледно други правила. Се надевам дека и на комшијава ќе му дојде паметот за негово добро, не претам физички да се разбереме - овој пат ќе делувам политички (студена војна). Искрено најмалку сакам да се замарам со вакви будали, ама достоинството не ми дозволува да замижам пред неговите кварни игри! Јебига, крв не е вода