Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3297237 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
жолто поло?

гледам таму партал си напраил,толку џандари немам видено таму никогаш :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
Жутото Поло беше 100% бе :D

Рација си им напраил бе, 3 полициски Јети имаше, 2 пајаци, и ради тебе почнале ПАРКИНГ да наплаќаат со фискална! :D :D :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Ама не ми е јасно зошто кога се прави улицата не се пуштат под неа цевки на пример Ф200-300 и за секоја наредна интервенција по нив да се пуштаат кабли и црева. Зошто мора за едно кабленце да се копа булевар и веќе никогаш да не го направат како што треба- бидејќи незнаат.

Затоа што за секое копање си има тендерче и за секое копање си има „преасфалтирање“, а тоа се плаќа од државни пари (читај мои, твои). Колку повеќекратно се плаќа, толку повеќекратно се делат проценти по џебчиња.

Муабетов го имам пишано на форумов, ама еве пак, Словенија:
Кога се реконструира или кога се гради улица во Словенија се пушта соопштение до сите институции кои би биле засегнати (пр. ЕВН ако треба да се спроведува струја, Топлификација ако треба парно, Телеком ако треба телефон, оптика итн.). И сите тие си прават проект и влагаат во обновата или градењето на улицата. Си поставува секој што има да постави и не смее да праша наредни 20години дали смее да мења кабел или цевка. Доколку не го направи тоа кога се обновува/гради улицата, за секоја накнадна интервенција трошокот си го сноси компанијата која направила превид. Значи пр. Телеком ставил сега телефонски кабел и по 5 години вика, абе ние требаше оптика да ставиме пошто тоа сега ни бараат, општината им вели, бујрум, сменете го и целата реконструкција на улицата паѓа на ваш трошок. На целата улица, не само каде што ископале за кабелот.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
жолто поло?

гледам таму партал си напраил,толку џандари немам видено таму никогаш :D

Не, не. Бел голф 3, тди.

5 пајаци дојдоа одма, и после си работеа.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Битолчани кои не знаат да возат и прават метеж во сообраќајот во Скопје!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Не бе, скопска беше.

А битолчаниве арно шо се погодија таму, да го регулират малку метежот.
« Последно менување: 12 Април 2013, 14:50:42 pm osmica8 »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
На хауба да те тиит титттит дрољо една... па не си на модна писта јеботе, пешачки премин е тоа !
Дај бе, по 5мин минуваат еден пешачки од 5-6 метра.. ај тоа, ама па кога се брзаш ни штикли ни цицки ни ништо не глеаш ;D ;D ;D

И по трет пат се вадам за влакно... напред бус, позади него кола и позади неа јас... уредно лев жмигавец да претекнам, до пола кола сум поминал и ете го тој и тој оди лево да го заобиколи бусот/ па племе ти ебам гледај малце -.-

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
ич не ми сметаат тие дрољите на пешачки ;D
поише ми сметаат кога се на тротоар,врат ќе искршиш дур видиш се :D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Се накурчив прееска... се вракам од визбегово и една киа Sportage ми се лепи за браник и ми блендира, како што ми беше отворен прозорот извадив рака и почнав сочно да го пцујам сељакот и кога гледам пушта ротационо .... ццц какви сељаци станаа џандари тоа е чудо некое :(
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
И?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
На хауба да те тиит титттит дрољо една... па не си на модна писта јеботе, пешачки премин е тоа !
Дај бе, по 5мин минуваат еден пешачки од 5-6 метра.. ај тоа, ама па кога се брзаш ни штикли ни цицки ни ништо не глеаш ;D ;D ;D

И по трет пат се вадам за влакно... напред бус, позади него кола и позади неа јас... уредно лев жмигавец да претекнам, до пола кола сум поминал и ете го тој и тој оди лево да го заобиколи бусот/ па племе ти ебам гледај малце -.-

Прееска требаше да ти излезам од кола под влајко и да те плеснам по уста..... магаре едно.... Следниот пат ќе те скршам, јасно?

:D Ќе видиш ти... слепец еден ;D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
И?
Му кажав дека е клошар :) пазете имаат две нови киа алфите бела и крем боја :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610

Прееска требаше да ти излезам од кола под влајко и да те плеснам по уста..... магаре едно.... Следниот пат ќе те скршам, јасно?

:D Ќе видиш ти... слепец еден ;D

Прееска ептен ама ептен се брзав... не знам кога си ме видел, ама еднаш мн се брзав па затоа не сум те видел :D Следен пат рипај на хауба ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Воопшто не се брзаше. Возеше како баба. Зборуваше на телефон и немаше поима што се случува окулу тебе :)
Следен пат по уста и по десна рака ќе те тепам... со хебла за гуми, или нунчаки.