Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Од сите градови во Р. Македонија според мене најиндијански се вози низ Тетово. Таму како и за се останато, така и во сообраќајот не се почитува(или познава) ниту еден закон. Потоа е Струга, па Охрид. Најнеискусни возачи има по помалите местенца како Св. Николе, Виница, Велес. Бар од моето сообраќајно искуство низ тие места имам добиено таков впечаток.
Апропо скопјанишчата ! Пред малку еден на дождов тргнал од спротивна страна на улицата кај мене пред куќа. Гледам светла од далеку викам ќе да е некој од страна чим тргнал контра смер. Си маневрирам полека на улица да си се пикнам во двор кога мајсторов стигна до мене и свири ли свири демек да побрзам оти му сметам нели демек. Си маневрирам јас лагзам си се токмам он свири ли свири и на крај отвора прозор и од кола се дере, Демек "Абе сељак еден шо праиш пола саат те чекам да поминам"! Ја оставив колата на сред улица, одам до кај него и ми викам, Добровечер! Прво Свириш и се понашаш како последен сељак а си тргнал контра на едно смерна улица, а волкав знак стои очи ќе ти извади, Значи сељак си ни е ги познаваш сообраќајните знаци. А второ, или врати се рикверц или ќе ти викнам полиција па ако имаш вишок некое евро за давање, бујрум стој си тука.Постојат 5 минути, се створи колона зад мене од возила, почнаа да му ржаат да се врати пошто неможат да поминат, виде-не виде како попче си се врати назад. Регистрацијата беше SK е сеа за потеклото на сељакот нема да шпекулирам.
Цитат: Banzai на 01 Април 2013, 13:18:33 pmОд форум некој, или вози бензинец или без појас се вози Значи некој од форум, кој вози бензинец и не носи појас. Ајде кој е тој нека се јави (а се знае кој е )
Од форум некој, или вози бензинец или без појас се вози
Таму како и за се останато, така и во сообраќајот не се почитува(или познава) ниту еден закон.
Цитат: Falangasaurus на 01 Април 2013, 14:46:59 pmЦитат: Banzai на 01 Април 2013, 13:18:33 pmОд форум некој, или вози бензинец или без појас се вози Значи некој од форум, кој вози бензинец и не носи појас. Ајде кој е тој нека се јави (а се знае кој е )Да ја олеснам потрагата... вози бензинец, не носи појас и вози под дејство на алкохол. Цитат: gOJDO на 01 Април 2013, 15:23:38 pmТаму како и за се останато, така и во сообраќајот не се почитува(или познава) ниту еден закон. Како го склопи овој дел, браво.
Цитат: Falangasaurus на 01 Април 2013, 14:46:59 pmЦитат: Banzai на 01 Април 2013, 13:18:33 pmОд форум некој, или вози бензинец или без појас се вози Значи некој од форум, кој вози бензинец и не носи појас. Ајде кој е тој нека се јави (а се знае кој е )Да ја олеснам потрагата... вози бензинец, не носи појас и вози под дејство на алкохол.
главниот осомничен Члинк
Па ти се одмаздил што му ја маваше Алфата со тупаници тогаш.