Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3294603 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Во Скопје има драстично повеќе сообраќај па логично е да сака некој да те „отепа“.

Мислиш дека не чекаат на слободно десно во СК!? Баш сум пишал и во темава.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Сепак има пациенти секаде.

Туку ме нервира што направија кружен тек, кој наместо да го убрза сообраќајот, го забавува. Ако таа улица ја поминував за 1 минута, сега ми се потребни 4 минути оти има гужви и за ништо не го бидува тој глуп кружен. Се најдува кај макпетрол во центарот на ПП. Имаше потреба да се регулира некако тука ама го најдоја најглупиот начин.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
некој синоќа крвнички ми ја изгребал возачката врата со нешто тврдо, фамилију му куга убила! отиде стотче на фарбање %^$#&!^%@$#

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Од форум некој, или вози бензинец или без појас се вози ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Едно Јети сабајлинава, со двајца сељаци внатре ! ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
Во Скопје возиш нормално, ги нервираш сите.
Возиш скопски, лудак си и не знаеш да возиш.
Ќе си купам СК таблици на црно и во Сарај на Макпетрол ќе ги заштрафам на браник. Најбоље.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Имам фазла еден сет, ми останаа од стокецот, тој отиде во отпад, да не ги сакаш?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Да беше така лесно...

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Овие се ко нови, дал три четири пет шест седум осум години се користени, што им фали?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
Во Скопје возиш нормално, ги нервираш сите.
Возиш скопски, лудак си и не знаеш да возиш.
Ќе си купам СК таблици на црно и во Сарај на Макпетрол ќе ги заштрафам на браник. Најбоље.

Да беше така лесно...

Дени
Респекат за постов.
Во овие три, четири збора се кажани работи што да земам да ги пишувам, книга од 1000 страни нема да ми стигне да ги напишам сите...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Se razbira deka ne site od nadvoresnosta vozat loso vo Skopje,... valjda se tie sto doagaat dvapati vo godinata a i sigurno vo nivnoto gradce tie vozat 2-3 pati vo mesecot.
Problemot e sto tie voopsto ne koristat lenti na patot, inace koga nekoj nemoze da se snajde vo drug grad odma se primetuva i tuka nema lutenje... Site sme isti koga sme nadvor od svojot grad, no i jas koga ke otidam vo neko gradce se trgam nastrana i posle razgleduvam, koga pravam prekrsok gledam da ne gi zagrozam ostanatite vo soobrakajot itn itn ... :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Од форум некој, или вози бензинец или без појас се вози ;D

Значи некој од форум, кој вози бензинец и не носи појас. Ајде кој е тој нека се јави (а се знае кој е ;D )

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
Ме нервираат кретени што возат со дугачки у град. Па добро бе дали се нормални. Вчера еден ме напна, му пуштив задни магленки, ништо, го пуштив пред мене и му пуштив дугачки и ја. КРЕТЕН невиден возеше некоја стара крнтија, па се напна и почна нагло да ми кочи :S Застанавме на семафор еден позади друг, искача типот од кола уште :S Ваљда мислеше да ме исплаши само, а и ја отворив врата, па си влезе у кола он. (јес да беше едно 16 пати поголем од мене). Значи стварно не разбирам како може да се вози со дугачки у град, каде е тука полицијата да казни некого :S
Последната ваква случка завршив во полиција. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
Se razbira deka ne site od nadvoresnosta vozat loso vo Skopje,... valjda se tie sto doagaat dvapati vo godinata a i sigurno vo nivnoto gradce tie vozat 2-3 pati vo mesecot.
Problemot e sto tie voopsto ne koristat lenti na patot, inace koga nekoj nemoze da se snajde vo drug grad odma se primetuva i tuka nema lutenje... Site sme isti koga sme nadvor od svojot grad, no i jas koga ke otidam vo neko gradce se trgam nastrana i posle razgleduvam, koga pravam prekrsok gledam da ne gi zagrozam ostanatite vo soobrakajot itn itn ... :)

Многу се генерализира, тоа е проблемот. Еден изгубен германец селанец ќе извади некој од патики и оп - одма генерално не знаат да возат нескопјаните.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Не е еден туку мнозинството(повеќе од 50%) не знаат да се снајдат низ сообраќајот, и не само низ Скопје или друг поголем град туку и во родното место. Се шетаат од лента во лента без жмигавец и без концепт ко цела улица да е направена да вози по неа едно возило, а не три ленти полни со возила. Кога се врти од прва лента влагаат во било која лента (по избор или потреба), а ако треба да влезат во втора или трета лента по кои возат коли без разлика што првата е слободна не се приклучуваат туку чекаат да се расчистат втората или третата лента па директно да си влезат каде наумиле. На кружен тек, секогаш се вози спротивно сообраќајните прописи (предност не се дава на тој што е во текот, а кога е во текот се чека да влезат сите кои сакаат да се приклучат). Пешачките ко да не постојат, а ако некој безобразен пешак се најде на патот обавезно му се свири за да почека додека селанецот да помине со кола. Предност на раскрсница која не е регулирана со семафор има кој прв се снајде. И да не набројувам.

Од сите градови во Р. Македонија според мене најиндијански се вози низ Тетово. Таму како и за се останато, така и во сообраќајот не се почитува(или познава)  ниту еден закон. Потоа е Струга, па Охрид. Најнеискусни возачи има по помалите местенца како Св. Николе, Виница, Велес. Бар од моето сообраќајно искуство низ тие места имам добиено таков впечаток.

П.С. Не сакам да навредам никој со постов, тоа е само моја перцепција и видување. Да бидам искрен, и јас сум имал проблем да се снајдам низ погуст/пометежен сообраќај во поголеми градови, поготово кога бев помлад со помалку шоферско искуство. Така да ние во Скопје немаме подобри шоферски способности туку имаме само повеќе искуство во погуст сообраќај. И не е срамота да се признае неискуството без разлика што некого можда тоа нервира.
Ум шо идит отпосле не јет ум!