Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2702273 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3300 на: 10 Декември 2012, 03:11:29 am »
Јас ? Година и 4 месеци ако мене ме прашуваш со возачка, и претходно што си ја развозував колата, еве да речам 2 години

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3301 на: 10 Декември 2012, 03:12:39 am »
Ок

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #3302 на: 10 Декември 2012, 03:15:52 am »
А денес на Пелистер кај шо заглавивме 3 коли со предна вуча со се мене со Ескимо, за уште 50 метра до врвот, BMW 530д се искаче покрај нас... шо гуми ќе имаше. А на кривините еден седеше в багаж другиот возеше  ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #3303 на: 10 Декември 2012, 03:17:08 am »
До вреќите позади ќе е :D :D

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3304 на: 10 Декември 2012, 03:20:18 am »
Ок

А зашо ме прашуваш, нешто грешам во констатацијата ?? Поправи ме слободно, нема да се налутам ;)

А денес на Пелистер кај шо заглавивме 3 коли со предна вуча со се мене со Ескимо, за уште 50 метра до врвот, BMW 530д се искаче покрај нас... шо гуми ќе имаше. А на кривините еден седеше в багаж другиот возеше  ;D

Епа затоа мислам дека заден погон е подобар, особено на нагорно, пошто тогаш товарот ке падне позади, предницата ке се поткрене и полесно ке пролизгуваат тркалата, а кај заден погон на успон кога ке падне товарот назад, полесно ке излезе.
Јас кај што живеам лани пробував по угорното да ја качам, одеше, ама не се качив до крај пошто после за симињање проблем :)
Иначе таткоми на зајчев рид го има качено опелот на 15 цм снег пред 2-3 години, без ланци, само во 1 брзина, мала гас и ништо повеке

До вреќите позади ќе е :D :D

Па може турил 10 џака цименто  ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #3305 на: 10 Декември 2012, 03:22:29 am »
Ок

А зашо ме прашуваш, нешто грешам во констатацијата ?? Поправи ме слободно, нема да се налутам ;)

А денес на Пелистер кај шо заглавивме 3 коли со предна вуча со се мене со Ескимо, за уште 50 метра до врвот, BMW 530д се искаче покрај нас... шо гуми ќе имаше. А на кривините еден седеше в багаж другиот возеше  ;D

Епа затоа мислам дека заден погон е подобар, особено на нагорно, пошто тогаш товарот ке падне позади, предницата ке се поткрене и полесно ке пролизгуваат тркалата, а кај заден погон на успон кога ке падне товарот назад, полесно ке излезе.
Јас кај што живеам лани пробував по угорното да ја качам, одеше, ама не се качив до крај пошто после за симињање проблем :)
Иначе таткоми на зајчев рид го има качено опелот на 15 цм снег пред 2-3 години, без ланци, само во 1 брзина, мала гас и ништо повеке

Заради ова. У секој втор пост го спомињаш па добив впечаток ека си почетник.

Иначедруг ми е ставот ама неможам да полемизирам денес, идам на спиење, можда друг ден  :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3306 на: 10 Декември 2012, 03:25:38 am »
Епа толку сум, 20 години, ти шо, постар ме праиш ? ццц  :D Отворете ми го профилот, ке видите колку години имам  :) Она што јас лично сум го доживеал, лично го кажувам, шо тука татко ке спомињам, ама јбг, не сум го качил на зајчев рид ја, такоми беше  :D

ПС: Штом не ти знаат старост, ке те прашуваат дали таткоти знае дека со каиш не се врзуваш  ;D ;D ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #3307 на: 10 Декември 2012, 03:33:59 am »
Абе стварно во повеќе постови го спомињаш татко ти, затоа те прашав. Пошто и јас сум го спомињал порано ама татко ми беше рели возач на времето и цел живот е механичар и професионален возач, па викам да не е и кај тебе некоја слична работа. Профи возачите имаат чудни филозофии.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3308 на: 10 Декември 2012, 03:36:01 am »
Таткоми по струка е механичар, во асуц има учено. Иначе сега е возач, го вози службениот автобус на работа, сеа по професија е распореден на работно место возач

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #3309 на: 10 Декември 2012, 03:41:00 am »
Стариот мој е во Министерство за одбрана. Пред пензија, 35 години професионален возач. Од возач на личност до возач на војни камиони. И уште е болен по возење :D . Да може од кола нема да излезе :D

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #3310 на: 10 Декември 2012, 03:44:52 am »
Таткоми во 2001 мислам дека положи за Ц и Д категорија, и тоа за 2 недели и едната и другата категорија ги зема, ама други времиња беа тогаш. А за пензија има уште време, 64-та е таткоми, уште 14 години му требаат  :)
Али за возење, особено на подолг пат, комотно земи си јорганче, перница и заспиј си во кола, толку обожава лагано да вози, и ако почнеш да му збориш, како збориш, така за инат ти одзема гас  :D

Незнае многу многу да барата со нет, не дека ич, знае нешто ако му притреба да си најде, али да можам да го натерам да се зачлени овдека, многу ке ви бидат интересни дебатите, за се нешто може да ви најде мана и оп контра  :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29790
    • CARclub.mk
« Одговори #3311 на: 10 Декември 2012, 07:51:46 am »
Татко ми е висок до небо и е најак!

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3312 на: 10 Декември 2012, 09:11:51 am »
Е неможе, татко ми е повисок и појак!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #3313 на: 10 Декември 2012, 09:16:39 am »
YO mama is so fat...

;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3314 на: 10 Декември 2012, 09:19:19 am »
Со тоа па не ни почнувај, 30 страни препуцавање ќе има.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“