Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2899642 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3090 на: 24 Ноември 2012, 17:47:49 pm »
Нека ја постелат цела :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3091 на: 24 Ноември 2012, 18:47:35 pm »
нов асфалт колку е добро толку е и лошо,кај мене (ул. козле) глатко си поминуваат со 70-80 на саат во нормални времиња,навечер преку 100,не е воопшто убаво тоа

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #3092 на: 24 Ноември 2012, 18:51:53 pm »
Ме нервираат кретени што бегаат од платен паркинг.Денес од Рамстор пред мои очи видов 5 такви....
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3093 на: 24 Ноември 2012, 20:25:15 pm »
Земи работи, не брои сељаци во Скопје неможеш да ги доброиш.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3094 на: 24 Ноември 2012, 20:31:59 pm »
Наезда има. Опинци по улици, ќе се испосопнеш главата ќе си ја искршиш.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3095 на: 24 Ноември 2012, 20:39:38 pm »

сељаци има секаде. нивната географска дистрибуција е мање-више рамномерна

Пред десетина години извесен период престојував во Рим. Рим е опседнат со ултраџибераана од јужна Италија, пред се Неапол. Верувајте, во споредба со нив, најсмрдениот копач од Чаир ќе ви делува како високософистициран господин човек. Шемата им е: купуваат на стари и/или исчукани ламборџинија и ферарија, ги прават кај братучедот у шупа и идат во Рим да собираат Молдавки, Романки, Бугарки и - да - Македонки и ги третираат како последна стока. Возат ко кретени, смрдат во радиус од километар на ноги, пот и деодорант (измешано).

Престојував во евтин јут-хостел во центарот на Рим, на виа национале. Соба за 20 души со кревети на спрат, ко у касарна. Ја бев на горниот спрат, а под мене еден таков џибер од некое јужноиталијанско село. Ќе се вратеше околу 1-2 сабајле од град, облечен у најкич ефтино одело и таков у одело - без да се соблече - само ќе ги извадеше кондурите, ќе си легнеше и ЌЕ СИ ГО ИЗДРКАШЕ пред сите (само покриен со јорганчето). После ќе си се свртеше на другата страна и слатко ќе си заспиеше. Утредента го прашав „од кај си ти“ он ми вика „судиталиа“

Извинете за офтопик, ама ова со сељациве ми евоцираше спомени. :-)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3096 на: 24 Ноември 2012, 20:50:40 pm »

Пред десетина години извесен период престојував во Рим. Рим е опседнат со ултраџибераана од јужна Италија, пред се Неапол. Верувајте, во споредба со нив, најсмрдениот копач од Чаир ќе ви делува како високософистициран господин човек. Шемата им е: купуваат на стари и/или исчукани ламборџинија и ферарија, ги прават кај братучедот у шупа и идат во Рим да собираат Молдавки, Романки, Бугарки и - да - Македонки и ги третираат како последна стока. Возат ко кретени, смрдат во радиус од километар на ноги, пот и деодорант (измешано).

Престојував во евтин јут-хостел во центарот на Рим, на виа национале. Соба за 20 души со кревети на спрат, ко у касарна. Ја бев на горниот спрат, а под мене еден таков џибер од некое јужноиталијанско село. Ќе се вратеше околу 1-2 сабајле од град, облечен у најкич ефтино одело и таков у одело - без да се соблече - само ќе ги извадеше кондурите, ќе си легнеше и ЌЕ СИ ГО ИЗДРКАШЕ пред сите (само покриен со јорганчето). После ќе си се свртеше на другата страна и слатко ќе си заспиеше. Утредента го прашав „од кај си ти“ он ми вика „судиталиа“

Мислам дека имам пишано, ама летоска во Охрид седиме фино лепо на Градиште, мојата омилена плажа. И се смееме дека фин народ има инт. Седнуваат двајца на 20 сантима над нас. Со нозете на мојот пешкир згазија, ама ај... Моторџии ама чисти и фини. Пиво си пиеја. Нема проблем.
После пола саат доаѓаат 5 дечки и седнуваат веднаш до мене, и одма под мојот пешкир - значи немам како да си пристапам. (А плажата има 50 слободни места, ама морало баш тука врз моите ствари). Ај им пререков и се манаа 20цм понатака.
Поминаа 5,  10 минути... Кога почна да смрди, да копа... Лелееее човече! На отворено нозе да смрдат онолку јас мислев само на филм дека може. Стравотно нешто. Стравотно!

Море што копа, почна да ора! И поседевме малце, и со тоа смрдливите ноџишта и чорапи и патики, тука седат и трујат народ.

Станавме си отидовме.

Стока.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3097 на: 24 Ноември 2012, 20:56:40 pm »

Јужна Италија не е Европа :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3098 на: 24 Ноември 2012, 21:00:48 pm »
Stokosana.

Nekako ne mi se pocnuva na temava. Kraj ke nema.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3099 на: 24 Ноември 2012, 21:42:06 pm »
Ни почеток ни крај...
Секаде е исто...
А уствари не е исто...
Најшареноликиот град во цела европа е Виена...Видете ја неа на што личи...
А за Италијаните дека се гадови, тоа уште пред 10 години коа беф го сватив...И до ден денес не сум го сменил мислењето...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3100 на: 24 Ноември 2012, 22:07:06 pm »
Виена доминираат Турци и Срби ... искрено, лично - ја обожавам !

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #3101 на: 24 Ноември 2012, 22:09:45 pm »
јужна е застаната во времето ама па мене многу ми се свига, е тоа стоката е пола надојдена а и тоа остатоците од тоа мафиозите стари на времето уште им се останати
башка ни работат ни бутур кешче им капнува од северњаците и тоа е тоа la dolce vita :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3102 на: 24 Ноември 2012, 22:10:38 pm »
@Deni по гадно нема,идеш на плажа и над твојот нос БУМ, смрдливи нозе..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #3103 на: 24 Ноември 2012, 22:54:51 pm »

Ја па све на Босанци налетував ... интересно.

Кога сме кај сељачизмот, идам денес до центар, пеш, и само што излегувам од влезот на мојата зграда, една 40 годишна тетка, глава низ прозорец, и се чешла, баш кај што поминуваме, над тротоарчето. Влакна летаат на сите страни. Што е поинтересно, жената им беше атракција на 3 мал девојчиња кои стоеа под прозорот, слушајки ги глупите приказни на жената.

Ја погледнав, и иронично и се насмеав. Ај викам, да не си го уништувам денот дополнително, мани сабота морам на факултет.

Само 100 метри подоле, баба им симнала тренерчиња на деца, уринираат, на кеј, директно пред една ископина длабока 4-5 метри.
Пред 100 луѓе, кои шетаат тука. Онака, како да е најнормална работа. Во сред центар на градот. Карши има 100 кафиќи, кафетерии, во било која да влезе, да праша, ке ја пуштат со дечињата.

Сакав и на неа да и кажам нешто, па си викам, ај што ке смениш, и онака ке ме погледне како јас да сум ненормалниот, и си продолжив.

Је*оте, где ја живим.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #3104 на: 24 Ноември 2012, 22:58:50 pm »

Ја па све на Босанци налетував ... интересно.

Кога сме кај сељачизмот, идам денес до центар, пеш, и само што излегувам од влезот на мојата зграда, една 40 годишна тетка, глава низ прозорец, и се чешла, баш кај што поминуваме, над тротоарчето. Влакна летаат на сите страни. Што е поинтересно, жената им беше атракција на 3 мал девојчиња кои стоеа под прозорот, слушајки ги глупите приказни на жената.

Ја погледнав, и иронично и се насмеав. Ај викам, да не си го уништувам денот дополнително, мани сабота морам на факултет.

Само 100 метри подоле, баба им симнала тренерчиња на деца, уринираат, на кеј, директно пред една ископина длабока 4-5 метри.
Пред 100 луѓе, кои шетаат тука. Онака, како да е најнормална работа. Во сред центар на градот. Карши има 100 кафиќи, кафетерии, во било која да влезе, да праша, ке ја пуштат со дечињата.

Сакав и на неа да и кажам нешто, па си викам, ај што ке смениш, и онака ке ме погледне како јас да сум ненормалниот, и си продолжив.

Је*оте, где ја живим.
;D ;D ;D ;D