Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904621 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2880 на: 19 Ноември 2012, 15:41:51 pm »
Така прават, незнам зошто не гледаат на саат и да функционира како семафор!!! Пред некој ден чекавме од кај саем, за да идеме накај влада преку мавровка. Па тоа теле да ставиш на сред улица ако не направи подобар распоред..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2881 на: 19 Ноември 2012, 15:45:13 pm »
- Пешаци што на ново-поставените семафори си тераат и на нивно црвено (Партизанска, особено кај Буњаковец и на бул. Климент Охридски, кај Кинг Бургер).
- Точаци на среде улица. Разбирам дека на моменти нема каде да се вози, ама на партизанска по тек на целата улица има место за точаци.
- Луѓе што ќе ја почнат да ја проаѓаат Партизанска на место каде што нема пешачки, па одат покрај жардињерте (мега-жардињерата?) додека не стигнат до пролаз. Па уште губат рамнотежа.
- Немањето никакво трпение ниту толеранција во сообраќајот. Не-дај-боже некој да ве пушти да се вклучите од спротивна во главна улица.
- Таленти што влегуваат во мојата уличка и не само што ми се паркираат на моето паркинг место, него и ми ја блокираат влезната врата во двор, па неам каде да си ја оставам колата.
- Идиоти што иако раскрсницата е полна, инсистираат да продолжат кога им е зелено и застануваат на среде раскрсница, па со тоа ги блокираат тие што се движат во друг правец. Ова *редовно* се случува пред соборна и пред собрание.
- Таксисти што вчера ги видов како застанаа на среде раскрсница (конкретно, пред Веро Тафталиџе) за да соберат патници.
- Општо, таксисти.

Добро Зеро, не мораше цел скопски сообраќај да го опишуваш, доста ќе беше „ме нервира скопскиот сообраќај“ и готово :D :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2882 на: 19 Ноември 2012, 15:51:28 pm »
Му тргна денес со пишување остај го нека твори :D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #2883 на: 19 Ноември 2012, 18:25:58 pm »
Море како ме нервираат типови кои возат коли кои се од сите страни измавани, без браници, со 1 фар, чади, брчи да те заболат ушите, црвена врата, плава хауба, жолт гепек, црно крило (како од циркус да излегла)... И кога ќе го видам излага во костум од внатре...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #2884 на: 19 Ноември 2012, 21:26:49 pm »
dzandarite vezbaat gimnastika  ;D ;D ;D

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #2885 на: 19 Ноември 2012, 21:33:17 pm »
Ме нервираат возачи кои возат коли кои чадат од ауспух над секоја мерка, а не ги носат на мајстор да си ги поправат! Ич не го боли курот што сее бронхитис и рак во должина од 2 км позади него.

На запад да го види џандар така да смрди наоколу ќе го перне и тоа здраво, а колата ќе му ја однесат со камионче.
Почнете да се грижите прво за железара, цементара, топлификација....Кои невидено загадуваат ама никој не ги чепка. Грижете се за chemtrails со бог зна што не прскаат не испоотруја. Колите се најмал проблем

СЕ СЛОЖУВАМ!
Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #2886 на: 19 Ноември 2012, 22:42:08 pm »
Ме нервираат возачи кои возат коли кои чадат од ауспух над секоја мерка, а не ги носат на мајстор да си ги поправат! Ич не го боли курот што сее бронхитис и рак во должина од 2 км позади него.

На запад да го види џандар така да смрди наоколу ќе го перне и тоа здраво, а колата ќе му ја однесат со камионче.
Почнете да се грижите прво за железара, цементара, топлификација....Кои невидено загадуваат ама никој не ги чепка. Грижете се за chemtrails со бог зна што не прскаат не испоотруја. Колите се најмал проблем

СЕ СЛОЖУВАМ!

многу голем проблем се и колите исто како нив

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2887 на: 19 Ноември 2012, 22:43:11 pm »
Веќе се истребија колите што загадуваат. Има, ама многу поретко од порано.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #2888 на: 19 Ноември 2012, 22:53:23 pm »
Веќе се истребија колите што загадуваат. Има, ама многу поретко од порано.

Со целиот крш што се донесе од надвор, кој што не ги задоволува стандардите за CO2 во Европа, па мораше на отпад или на извоз? I dont think so.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2889 на: 19 Ноември 2012, 22:56:42 pm »
подобро од порано како и да е

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #2890 на: 19 Ноември 2012, 23:05:21 pm »
Порано чадеа, но немаше толкава маса на автомобили, конкретно Битола не е којзнае колкав грат, но движењето низ сообраќајот е се потешко и потешко
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2891 на: 20 Ноември 2012, 01:45:39 am »
Попладнето во центар после пешачки гледам човек со инвалидска количка, застанав споро возев од позади еден прешалтување ќе го собереше.
Ми пукна филм ручна на сред улица и искачам да му помогнам човекот да помине.
« Последно менување: 20 Ноември 2012, 20:23:02 pm Drive-r »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #2892 на: 20 Ноември 2012, 03:21:46 am »
Болничко комбе, возам 40тина и гледам зад мене комбе со ротациони, патот пред нас прав и нема никој во радиус од 500 метра, намалвам и давам десен жмигавец за да помини, а овај ми се лепи од назад и ми блендира, не ме поминва.... па шо пушташ ротациони, ако не се брзаш е*ати шоферот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #2893 на: 20 Ноември 2012, 21:28:35 pm »
подобро од порано како и да е

па шо знам. шо е полошо старо Југо на плин или Ќумбе со црнила фрла (во поглед на екологија)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #2894 на: 20 Ноември 2012, 21:38:51 pm »
^Старо југо на плин... :)))