Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632493 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2385 на: 18 Септември 2012, 16:28:06 pm »
затоа и обично се прават гужвите,пред некој ден доле кај подвожњакот кај кале,гледам гужва боли глава,си викам заглавив,али само 3 пати го чекав семафорот што е доста солидно за таму,каде имам заглавено и по 6-7 пати кога регулирал џандар

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2386 на: 18 Септември 2012, 17:01:17 pm »
Под стоковна куќа мост добитна комбинација е 3та лента, незнам зашто ама стално најбрзо ми иде таа лента.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2387 на: 18 Септември 2012, 17:16:03 pm »
да де фала богу,зошто има еден куп идиоти што мислат дека таа лента е за лево ;)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #2388 на: 18 Септември 2012, 22:27:41 pm »
Еве што ме изнервира ;D Му го дадов фехлервагенот на Мартин-Алфа145 да го провози, и пази паркирање.  Остава место за Фаланга со баблсот да се паркира ;D ;) :D :)

п.с. одма да се врати на полигон за паралелно паркирање   :D ;D ;D ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2389 на: 18 Септември 2012, 22:42:09 pm »
Мрш бе ѓоа тенк возев, немам осет на тоа Гољфот... ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2390 на: 18 Септември 2012, 22:44:26 pm »
Хаха, баш!

Еве што ме изнервира ;D Му го дадов фехлервагенот на Мартин-Алфа145 да го провози, и пази паркирање.  Остава место за Фаланга со баблсот да се паркира ;D ;) :D :)

Друже ти ако немаш трпение вака со млади деца нема никогаш да ебеш...
« Последно менување: 19 Септември 2012, 00:37:06 am Falanga »

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
« Одговори #2391 на: 18 Септември 2012, 23:39:49 pm »
Идиотот што прееска ќе ме удреше.Јас со моторче возам во лева лента, тој со кола по десна од семафорите на кај рампа. Јас го претицувам, а пред него патот блокиран, и типот преминува лента кога јас бев паралелно со него. Јас свирам и кочам, а тој идиот си се пикна.

Пред неколку дена слично ми се случи. Возам со моторчето од општина накај рампа. Држам пред мене нормално растојание од комбето. Типката зад мене ме поминува и врти нагло десно и буквално ме исфрли од патот. Ако не заминев скроз десно на новиот асфалт (на кој има паркирано коли и одат пешаци) ќе ме удреше и тоа добро. Свирев долго време, ја поминав и паки свирам и мафтам со рака... и само ми се сврте како ништо да не било и си продолжи со разговор на мобилен.

Недај боже третпат да има неделава, или ќе треба да ме паднат од моторче да неможам да станат, или јас ќе ги паднам од кола :)

Значи преку таквото од идиоти кои моторчињата не ги сметаат за рамноправни учесници во сообраќајот.
5-6 години возам скутер.
Никогаш не сум се пикал во колона за да излезам прв на семафор.
Никогаш не сум претицувал од десна страна.
Секогаш имам запалени светла и секогаш давам жмигавци.
Никогаш не возам по еднонасочни во спротивен правец.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2392 на: 19 Септември 2012, 00:24:57 am »
абе ти НЕ ама друг ДА а ти ќе си го окркаш сигурно зошто калимеро нема правда кога си помал

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2393 на: 19 Септември 2012, 00:36:23 am »
5-6 години возам скутер.
Никогаш не сум се пикал во колона за да излезам прв на семафор.
Никогаш не сум претицувал од десна страна.
Секогаш имам запалени светла и секогаш давам жмигавци.
Никогаш не возам по еднонасочни во спротивен правец.

чекај.. сакаш да ми кажеш дека ниеднаш т.е. никогаш не си се пикнал меѓу колони за да дојдеш до семафор?

ТАКВО НЕШТО ВО МОЈАВА ВОЗАЧКА КАРИЕРА И СО КОЛА И СО МОТОР НЕМАМ ВИДЕНО ДО СЕГА!!!!! а возам 20 години...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2394 на: 19 Септември 2012, 00:39:13 am »

п.с. одма да се врати на полигон за паралелно паркирање   :D ;D ;D ;D
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Што би рекол Миле Паника у еден скеч: "па добро, до тротоарот можеме и пеш" ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2395 на: 19 Септември 2012, 00:40:14 am »

чекај.. сакаш да ми кажеш дека ниеднаш т.е. никогаш не си се пикнал меѓу колони за да дојдеш до семафор?

ТАКВО НЕШТО ВО МОЈАВА ВОЗАЧКА КАРИЕРА И СО КОЛА И СО МОТОР НЕМАМ ВИДЕНО ДО СЕГА!!!!! а возам 20 години...

+1.
Ja vozam 15.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2396 на: 19 Септември 2012, 00:48:04 am »
до сега невидов ниту еднаш скутер пред мене или позади мене да чека во лента... нити аутоматик зашто пред 20 години немаше скутери...

уствари ве лажам... видов... ама кога бев во нов зеланд, каде возачката култура е на 629765742569745697384597438 степени повисока од нашава... кога скутер ке седи во лента и ке чека колона, кога ке го паркира и ке плати паркинг за него, кога ке се престројува да пушта жмигавец, нема да сече ленти како му е полесно низ сообраќајот, нема да вози преку пешачки за да скрати, нема да вози по тротоари, нема да го паркира пред или во влез од зграда, нема да проаѓа на црвено заедно со пешаците во тој правец, токму како што возеа моторчиња и скутери во нов зеланд Е ТОГАШ ке добие третман на рамноправен учесник во сообраќајот... да не се разбереме грешно... и јас возам мотори и скутери од своја 15-16-та година и возам баш онака како што опишав т.е. безобразно и со ниска култура и совест... и затоа сум спремен кога возам на скутер да бидам третиран како да не постојам во тој момент на тоа место...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
« Одговори #2397 на: 19 Септември 2012, 00:49:51 am »

Никогаш не сум се пикал низ колона за да се пикнам пред некого на семафор, прв да бидам. Секогаш си фаќам ред и си чекам.

Сум се пикал, на пример голема колона на семафор, сите стојат во место, а јас се пикам и тоа само ако се во мирување колите од десна страна, за да ги поминам и да свртам десно.
Тоа ми се случувало, конкретно, сава ковачевич - од мечкаров кај семафорите кај општината, спроти стопанска банка. Таму има и лево и десно паркирани коли, и една иста колона чека ред на семафорот за право, а одма десно пред семафорот има свртување за десно/назад без семафор што оди накај првомајска.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2398 на: 19 Септември 2012, 00:51:09 am »

Никогаш не сум се пикал низ колона за да се пикнам пред некого на семафор, прв да бидам. Секогаш си фаќам ред и си чекам.

Сум се пикал, на пример голема колона на семафор, сите стојат во место, а јас се пикам и тоа само ако се во мирување колите од десна страна, за да ги поминам и да свртам десно.
Тоа ми се случувало, конкретно, сава ковачевич - од мечкаров кај семафорите кај општината, спроти стопанска банка. Таму има и лево и десно паркирани коли, и една иста колона чека ред на семафорот за право, а одма десно пред семафорот има свртување за десно/назад без семафор што оди накај првомајска.

ете така.. се разбравме сега...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2399 на: 19 Септември 2012, 01:03:24 am »
 ::) мада ги нервираш сите околу тебе и се ставаш на ризик али да бидеме реални добар осечај е да се извози партизанска меѓу коли