Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2912846 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Или пак она си стои на семафор а количката и детето на улица ги држи. На такви секогаш застанувам и им плескам по една сочна пцовка. Ти се врти и ти вика: сељак! Јас си преќутувам ама жена ми еднаш кога и излезе на една (ја налутиле на работа) кога и замавна една оваа гускава прилично се исплаши. Детето почна да и плаче па жена ми се повлече.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Или пак она си стои на семафор а количката и детето на улица ги држи. На такви секогаш застанувам и им плескам по една сочна пцовка. Ти се врти и ти вика: сељак! Јас си преќутувам ама жена ми еднаш кога и излезе на една (ја налутиле на работа) кога и замавна една оваа гускава прилично се исплаши. Детето почна да и плаче па жена ми се повлече.

има низ населба еден куп млади мамици, на кои им е побитно по улица да парадираат, наместо за децата да се грижат... нај убав пример е на една што со бунда се шеташе, демек со детето се шета, а она уствари иде како на модна писта, пљампа на телефон а детето (нема појќе од 2 години) иде позади нејзе само и тоа на сред улица низ паркинзите во аеродром... преку 10 пати ја имам видено се додека не и се испоидзрав еднаш... да се симне од телефон и да си го пази детето зашто е нејзино а не на комшиката.. ме погледна онака чудно не сваќајки зашто јас и се дерам, као кој сум јас да и кажувам за нејзиното дете... СЕЉАНДУРА...

многу ме нервираат и одреден тип на пешаци, јас ги рекувам пишман шетачи... ке тргне преку улица да проаѓа, ке те загледа дека идеш накај него со кола и ке застане во место закопан.. ни оди ни се враќа назад... па добро бе пичка му матер или иди кај си тргнал или врати се... не стои ко здрвена марија, што треба јас да направам сега? да се укопам и ја у место?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Или оние талентите на точаци што ја проаѓаат Партизанска, најчесто сум ги приметил на пролазот кај Ленинова - стојат на средниот пролаз, ама предното тркало од точакот го извадиле на улица. Па добро бе пичка му материна..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
па добро бе пичка му матер или иди кај си тргнал или врати се... не стои ко здрвена марија, што треба јас да направам сега? да се укопам и ја у место?
Абе ко на магарето на мост кога ќе застане џабе му објаснуваш. Те гледа како теле и стои во место.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Вчера камиказа на Илинденска кај Макпетрол, си стои на тротоар и од еднаш му текнува дека треба да иде да си купи сокче на бензинска, без гледање лево десно се стрчува по улица и јас нормално правам акробации за да го утнам. Сакав да влезам у бензинска да го рашљакам ама неможам да се замарам со будали, ќе си ставам камерче на шалттабла наскоро.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Немам дедо :)

Хонда акорд кој вози?  ;)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
овие со точациве немаат ориентација,по која логика возат во лентата за коли со 15км/х ?
или па бабине трга со точокот воланот 3 пати лево 6 пати десно дур да улета и иде,ако и забега ми влезе преку совозачки прозор

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Ова со пешациве е секојдневие...не вреди ни да се спомнува, само убаво да се опцуе и крај. Уште на новите семафори на нивно црвено ти претрчуваат...ај да нема ниедна кола во радиус од 150м разбирам ама да претрча,а те гледа дека доаѓаш... 

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
треба да се убие без размислување.да не ги редам и ја истите примери ко вас,се надевам барем ја дека не сум таков во сообраќајот кога не возам кола

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Ич не ја сакам и избегнувам да ја користам партизанска, арно ама некат мораш да поминеш. Па какви дебили се тоа пешаците тоа чудо едно, ме глеа да идам, глеа дека не возам споро, глеа дека е црвено за пешаци, глеа дека од другата страна исто има пешаци кои што чекаат културно да им се упали зелено и ослободителот решава дека е негова улицата и може коа сака да помине. Па на мајка ти пи*ката копито едно неваспитано. И тоа не е се, на следните семафори сасвим иста ситуација али овој пат у главна улога манекенка, ја свирам, не бре брате она на писта е, не потрчнуе ја треба да кочам на мое зелено. Бреее дебилизам, стварно не можам да си објаснам.

Друга работа што ме нервира се глупите кучиња кај мене на булевар. Ме нервираат зашто сакам животни(особено кучиња), а некој ден некој ќе ги стаи под тркала. Се затрчуваат ко ненормални, и ти застануваат пред кола и не ти даваат да поминеш, обично се по две едното стои пред кола другото трча по гумата и пробува да гризне од тркалото или евентуално браникот. Ова се дешава коа се искача од паркинг на булевар и дека поспоро се вози па користат ситуација. Друга полоша ситуација е си искочил на булевар забрзуваш 60-70 на саат и кучињава ти улетуваат контра, камикази човече, вчера среќа немав кола од десно па успеав да го избегнам, иначе ќе го бапосав ќе го парчосав и него и колата. Стварно не знам зашто имаат такви суицидни нагони кутрињава.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
a kade zivees ti da te spasam jas...ke se zgolemi samo proizvotstvoto na kobasici malce vo okolinata  ;)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
немој,греота е

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
ваљда се шали, иам пишано дека сакам животни и кучиња. иначе у ново лисиче живеам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
a kade zivees ti da te spasam jas...ke se zgolemi samo proizvotstvoto na kobasici malce vo okolinata  ;)

Аииии ненормален чоек еј. Нуме.... ти за ресетирање си друже. Утре ќе ти ѕвонам.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
Еј мене што ме има спотерано малер. Не дека јас сакам да ги газам животниве ама кога возам со тикото они БУКВАЛНО се фрлаат под кола и после тепај се ти со воланот да го избегнеш. Нуме вози позади мене и собирај... што да ти кажам
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.