1. На новиве семафори по партизанска би поставил по еден џандар, фино лепо оваа стокава од народ за која не важи ни зелено ни црвено да и го олесни џебот...Се понашаат како Скопје да го ослободиле...Кај на црвено поминуваат па уште и се бунат...Само мораш да закочиш, да го пропуштиш, иначе ке треба да го лежиш...
2. не ми текнува што беше од што ме изнервираа овие првиве непрокопсани стоки...
3. А се сетив...Ме изнервира еден кондом што вози 30, отворил прозор, пуши цигара, збори на телефон и вози по двете ленти...Белата му е во средина на колата...И џабе свирење и блендирање...После 2 минути му текна дека се понаша како на таткому и мајкаму да е улицата...
4. Немам ништо против пушачите, нека се отрујат ако сакаат, но со тоа скапаните цигари се поголеми потенцијални прекршители и извршители на сообраќајни незгоди него кој било други...
- пред недела дена на една жена и падна жар во кола и на сред партизанска уштопа како да згазила човек. Разотвори сите врати и почна да скока како заклана кокошка и да скока низ кола за да не ја запали. Да и ебам све живо женско у фамилија. Направи гужва, колона, небаре се случила апокалипса...
- денеска на еден СЕЉАК истото му се случи, само овој не закочи него од што се подаде по цигарата која му падна доле, прво мене ке ме собереше пошто со воланот инстиктивно заврте лево а потоа од коа му се расвирев и испцув све по сипсок, гледајќи накај мене ке удреше во тој пред него....Али како не се случи ништо само господ знае...Викам како не се запали све да ти се изнае*ам со се кола...
И за овие казна би тртнал и тоа од 300 евра.!.