Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2901131 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Koj vozi sekoj den preku Bit pazar znae deka noviot peshacki most e promasena investicija.

Sekoj den peshascive namesto da se kacat na mostot i da si pominat bulevar,  gazat i ripaat zardinjerii i redovno mi skokaat bukvalno pred kola...od starci do deca.

Normalno,od dzandari vo ovie predeli nema ni traga...moze da gi sretnes  20 metri podole koga ke te zastanart zasto na 40 C vo Juli ne si upalil svetla.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
^ И плус тоа, новиот семафор што е уствари за пешаци е џабе ставен. Пак поминуваат на црвено, дека нели бизнисот им пропаѓа, пиперките ќе поскапат за тие 30 секунди што ќе стојат и мора да се брзаат.   
А џандари таму несмеат да се курчат, одма че го паљи со бенѕин. Избегавам да идам од таму, баш поради дивото племе кое владее на тие простори.

Инаку јас во жардињериве би ставил некое решение со електричен удар, па да паѓаат како муви,тогаш би требало да се научат на ред. ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Или кога ќе се престрои некој за лево < лево да си иде a не право ^ .. ;D
И тоа...:D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Нема семафор што не е промашена инвестиција. Досега не е ставен.

Се повеќе и повеќе се стои по семафориве - чекајќи ништо. Само да си почекаш, онака ради реда.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Semafor samo za pesaci na ednosmerna ulica koja ne e del od raskrsnica e cista glupost...kako onoj noviot kaj evropski univerzitet..
Cesto stojam posle rabota tamu za dzabe..a i zastoj na soobrakajot se pravi pozadi ..pak za nisto.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Проект на МВР на РМ.

Ако случајно излегуваш од дома,извести ги надлежните кога ке излезеш,со кого,како за и зошто.

И за несреќниот кој го казниле го жалам,но во такви времиња живееме.И јас сум казнет зошто не сум ја поминал улицата на пешачки (а до пешачки имаше уште 10-15м)и уште 50 други ја поминаа улицата на истото место(точно пред Епинал во Битола)но ме видоа студент со торби во рацете со ранец на грбот и ме опалија 25 евра во 8 наутро.Но лицето му го помнам,а и домашната адреса,па кад тад ке му направам штета од 50 евра.

тоа највеќе не иритира
скапано југо не пушта пешаци и добива казна од 300 евра
црна x6ка не пушта пешаци и поминува на црвено никому ништо
тоа е проблемот,а закони си се закони и мора да се почитуваат

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
Ама да бев еден и единствен што поминав таму,да не се жалам ама на тоа место поминуваат во една минута по 20-30 пешаци и од сите тие само мене тука нешто не штима,а законот треба да важи за сите а не само за поединци.И јас сум за закони и санкции ама не за поединци.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
Нема семафор што не е промашена инвестиција. Досега не е ставен.

Се повеќе и повеќе се стои по семафориве - чекајќи ништо. Само да си почекаш, онака ради реда.
Не чекаш ради реда...све тоа они плански имаат осмислено. Чекаш за да си потрошиш што е можно повеќе бензин и да си земат они поише парички хеххехе :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Ее во Јапан кај што имаше пешачки мостови, доле на булеварите имаше метална ограда од метро и шеесе...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
^ И плус тоа, новиот семафор што е уствари за пешаци е џабе ставен. Пак поминуваат на црвено, дека нели бизнисот им пропаѓа, пиперките ќе поскапат за тие 30 секунди што ќе стојат и мора да се брзаат.   
А џандари таму несмеат да се курчат, одма че го паљи со бенѕин. Избегавам да идам од таму, баш поради дивото племе кое владее на тие простори.

Инаку јас во жардињериве би ставил некое решение со електричен удар, па да паѓаат како муви,тогаш би требало да се научат на ред. ;D

нема потреба... градоначалникот велеше дека ке изгради ограда но и ден денес нема ограда таму.. изгледа никој за под 1 милион евра не му се нафаќа да му ја прави...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Нека стави кучиња на сајла, по можност некои збеснати.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Ништо, тие ќе трчаат по мачки и овие пак ќе прерипуваат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Dobro osmislena rgjosana ograda si vrsi rabota. So razor wire gore. Ne e ni skapa ni nisto. A se kamuflira so grmufcinja i drva i izgleda prekrasno.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
ме изнервира еден таксист...Си одам за накај дома и патчето 2м е широко... и пред мене еден таксист вози ама се брзаше и има една уличка права и една лево и јас бев за право, и тој појде право (за да врати во рикверс за да влези во уличката од лево), ама ме виде дека сум зад него и ми пушти простор за да поминам од десна страна и јас само што почнав да го узминувам, сврти воланот и почна наназад да враќа (мислеше дека сум заминал по уличката од лево)во меѓувреме му свирев и пак си продолжи да враќа, и за 5цм ќе ме удреше...Ја сврат колата и си замина од кај што дојде....А и +тоа радиото му беше на многу гласно пуштено така што не ми ја слушна свирката....

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Ova prvpat slusam ama znam deka ne bi trebalo taka da ja vozi. Barem nekoi probni da stavi. idi vo stranstvo povozi taka kola... ne znam dali so 500 eur iliso povekje ke pomines. Inace ako plesnal cash za nova kola ke ima i 500 eur za kazna koga ne im kazal od kaj sto ja kupil kolata da mu ja registriraat i da mu stavat tablici.. Na gotovo da si ja zeme.

Море, човекот колата само што ја купил од автоплац, и да си однесе до доам е муабетот..Поминал низ центар, го стопрел џандар и го оплеснал..И што е најинтересно, типот беше мртов сериозен дека ке го качи џандарот на хауба следниот пат кога ке го стопре. Јса му велам абе знаеш ли колку е ненормален тој..Тој ми одговара, јас сум беттер полуд од него, што значи ке го качи и око нема да му трепне.