Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909845 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Ме изнервираа точачиштана по патон до средно, да им го начукам тоа точакот у гз, да не можеш раат да се издуваш до горе, таман се израдував нема коли коа глеам точкоини еден куп по патон и возат по сред лента, мрш бре у пизду материну таму вози по крај. Или па имаше групи од по 3-4ица земале цел коловоз го фатиле, па маму ви ебам неписмено после ќе испадне јас сум дивеел со колата по водно.

Нагоре е 40 дозволено ;)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Ме изнервираа точачиштана по патон до средно, да им го начукам тоа точакот у гз, да не можеш раат да се издуваш до горе, таман се израдував нема коли коа глеам точкоини еден куп по патон и возат по сред лента, мрш бре у пизду материну таму вози по крај. Или па имаше групи од по 3-4ица земале цел коловоз го фатиле, па маму ви ебам неписмено после ќе испадне јас сум дивеел со колата по водно.

Нагоре е 40 дозволено ;)
+1

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Taksist...stoi na sred desna lenta i ceka patnici...onaka...si stoi fraerot bukvalno na sred lenta predvidena za normalen soobrakaj..nitu na mesto za taksisti, nitu da se potkaci na trotoar...
Vo sred centar karsi Soul pub...koga e guzva bidejki site odat na rabota..abe ic ne mu cue.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804

Вакво за такви... И за оние што „знаат“ да се паркираат на убаво исцртани паркинзи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Веле само вакво за нив! Дигање колата и фрлање во Вардар, па после нека се мислат!

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Племето негово..Од автопат сакам да се уклучам во спореден пат и одозгора оди една кола, и наместо да ме пушти да отидам прв, тој се спушти и се разминавме за влакно..Племето педерско негово, се знае дека секогаш тој што оди нагоре има предност, и ова непишано правило го практикувам..

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"

Нагоре е 40 дозволено ;)
Yeah right, преку тастатура сите сме мудреци, ти да не не си ја издувавал колата нагоре, 40 си возиш нагоре и не те нервира некој кој што се шуња по сред коловоз, кај што не му е место. Немој да ме јебеш шо би рекол Кили ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Хаха Кили ѕвер! Сум го рокал и јас нагоре, ама во 2-3 сабајле кога немало живо пиле дури и се имам бапнато во банкина, а кога знам дека има луѓе и точаци не се брзам до толку заради тоа што и јас сум го потел газот нагоре со точак и знам како изгледа да ти прелета некој до тебе и не е баш пријатно чуството. Точаците имаат право да возат на тој пат исто колку што имаш и ти со кола, во врска со тоа што некој не се однесува како што треба односно завзема поголем дел од лентата отколку што треба тоа не е во ред меѓутоа има свирка блендирање и 99% од нив се тргаат.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
ако не го отепам комшијата Мартин да не се викам !
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
да ги утепам сите комшии по ред може и јас го претерувам со 4коли пред кука ама они го зајдуваат кај мене точно има место за колите ама они ко за бељаа сакаат баш кај мене у врата да паркира

а страшно ме нервираат сите оние што закочуваат сообракај загледувајкисе у некоја жена и онака ништо друго не глеа се врати 180степени :-X

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Контрол !
Полнолетен си сеа :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Хаха Кили ѕвер! Сум го рокал и јас нагоре, ама во 2-3 сабајле кога немало живо пиле дури и се имам бапнато во банкина, а кога знам дека има луѓе и точаци не се брзам до толку заради тоа што и јас сум го потел газот нагоре со точак и знам како изгледа да ти прелета некој до тебе и не е баш пријатно чуството. Точаците имаат право да возат на тој пат исто колку што имаш и ти со кола, во врска со тоа што некој не се однесува како што треба односно завзема поголем дел од лентата отколку што треба тоа не е во ред меѓутоа има свирка блендирање и 99% од нив се тргаат.

;D

i si potpevnuvase

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
Контрол !
Полнолетен си сеа :D

преѓе ке ми викаше полиција неможел да помини со комбето ... а тука место има за камион да помини па падна една тура карање, од утре пошнувам со работа на гаражата ке му ебам мамата ...

а остај то преѓе од полиција куртулив за малку и дали знај некој дали смејш да паркираш пред спортската сала во Битола ?
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
Пред некој ден во Кавадарци беа згазени две малолетни деца на мотор со возило мерцедес,децата биле на возраст од 12 и 13 години,па кој прост родител му дава на 13 годишни да возат мотор,пред 4 часа едно детенце ама 12 години мах. гледам вози скутер ми го сечи патот,се качува на тротоар и пак излегува на мојата лента,едвај застана,го заобиколив и си продолжив.На 50 м застанувам на семафор и само што ми се отвори зелено а да тргнам и детето со скутерот ме заобиколува од лева страна  и ми излегува пред кола и врти десно ова сето на сред раскрсница закочив нагло,а само што тргнав.Ми идеше да го следам и да ги поредам неговите со пцовки,ќе те стави во бела а напатен сум од малолетни со скутери.Пред 2 години,паркиран пред една сендвичара во градот,само што сакав да ја отворам вратат со голема брзина два скутери поминаа и едниот удари во ретрвизорот,а се тркаа двајцата.Не застанаа,тргнав по нив,го фатив едниот,тој што ме удри,па и на тепање нурна,му залепив некоја воспитна,па лекарско извадил,па ме тужеше,но и јас извадив лекарско и јас го тужев,а детето малолетно,не смее да вози мотор,не смее да биде низ град после 00 ч а ова беше во 2 часот по полноќ,еднаш осудено бидејќи згазил бебенце во количка со скутерот,но татко му бизнисмен синот разгален,но кога видоја дека има тужба од моја страна,ме молеа да ја повлечам.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Баш тогаш има повеќе коли него ли ја коа бев околу 8 саатот, претицав еден сто кец доле кај што е стартот на трките и се разминав со една опел астра ми се чини што се симнуваше, и толку коли имаше до средно, а точаци еден куп. Иначе во 2-3 сабајле на водно или идат да клецаат, или да се издуваваат, па поголема е веројатноста да ти излета некоја кола и да го јадеш. Во врска со вториот болд, не ме нервираа тие што си возеа до крајот и коа ќе ме слушнеа дека идам од позади се прибираа уште повеќе до ивицата од патот, а јас бидејки немаше коли ќе ги заобиколев оставајки повеќе простор, ама тие што возеа по сред улица, за нив само точакот у гз :D

Денешни фрустрации и нервози.
Идам прееска на бензинска, кога гледам задниот браник изваден од лежиште на левата страна и доле малку вдлабнат на граница со кршење/пукање и траги од бојата на другата кола која што колку што успеав по трагите да видам била црна или ме бапосала со пластичниот неофарбан дел од браникот. Ми зовре глава, пола саат пцуев, вчера си ја видов десната врата колку траги од туѓи врати има, синојќа ја паркирав паралелно на средина од паркинг колата и ми го лупосал некој браникот. Абе ја на полигон би ги буткал не по 3 по 30 пати, додека не научат како се паркира и отпаркируе. Ма стока неписмена, дебили и дебилки кои што немате осет за паркирање, па иди бре таму на ливада паркирај ја колата кај што знаеш, негде кај што си сигурен/на дека можеш. Најтрагично е што повеќе простор оставив од левата страна синојќа коа се паркирав и на девојка ми и реков еј абе овие од десно имаат помалце простор, и она ми вика ај бе добар си камион може да се отпаркира, и не од десната, од левата човече кај што имаше повеќе простор, па иди бре/ма утепај се коа не можеш на толкав простор да се снајдеш.

Се враќам прееска околу 2 и пол, си пуштив усб да ми свират песници, 2рата песна заврши коа стигнав на паркинг, најдов место и се паркирав кога завршуеше 5тата, 3 песни во просек по 3.5/4 минути, 10ина минути барав паркинг и на крај морав на зелена површина да ја оставам, па утре ќе станам порано да ја поместам, да не ми ја соберат. Проблемот е што во повеќе од 5 ситуации имаше коли кои што зафаќаат простор за 2. Некој паметен си напраил аутоплац на грбот на станарите, си паркирал 4-5 коли кои што долго време се на паркинг, и капак на се има 3 комбиња на паркинг. Не можам да коментирам стварно, ќе биде целиот пост исполнет со пцовки а јас сум културен момак и утре ќе пишам е-маил до општина, ама при крај ми се нервите, се почесто се случува ова.
« Последно менување: 14 Јуни 2012, 03:50:47 am Kimi R »