Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903129 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Мисли на вуфери во туѓа кола што ги тресат стаклата на мојата кола.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
....glupi soobrakajni resenija vo Skopje.

Zasto koga odam po rekord nemozam da svrtam levo nakaj Paloma Bjanka ili levo kaj parkingot vo blizina na Josip Broz?

Zasto koga izleguvam od parkingot kaj Gusto mora levo da go kruzam celo Sobranie i da cekam redici radi eden semafor koj e zelen 5 sekundi a crven 85 sekundi, namesto od Gusto da se uklucam desno na glavna i pokraj Soul pub i poshta da otidam pravo na Goce Delcev?

----------

Vuferi...
Go razbiram merakot i jas imav 2 desetki vo gepek....
Bitno zatvori si prozor i  teraj si go merakot..a ne vo guzva na crven semafor so otvoren prozor da stoi do mene i od nego da ne mozam da zboram ni na telefon, ni so sovozac, nitu pa moja muzika da pustam.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213

Zasto koga odam po rekord nemozam da svrtam levo nakaj Paloma Bjanka ili levo kaj parkingot vo blizina na Josip Broz?

Zasto koga izleguvam od parkingot kaj Gusto mora levo da go kruzam celo Sobranie i da cekam redici radi eden semafor koj e zelen 5 sekundi a crven 85 sekundi, namesto od Gusto da se uklucam desno na glavna i pokraj Soul pub i poshta da otidam pravo na Goce Delcev?

----------

Vuferi...
Go razbiram merakot i jas imav 2 desetki vo gepek....
Bitno zatvori si prozor i  teraj si go merakot..a ne vo guzva na crven semafor so otvoren prozor da stoi do mene i od nego da ne mozam da zboram ni na telefon, ni so sovozac, nitu pa moja muzika da pustam.

za kogo kako,ne se malce sto direkt uletuvaat,secat lenta i se priklucuvaat na ednosmernata od rekord nakaj paloma

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Stratro, ќе ти го решат проблемот мноооогу скоро!

http://www.plusinfo.mk/vest/44828/Rekord-kje-stane-peshachka-zona-na-koja-kje-vozat-samo-avtobusi-na-JSP

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
...abe Skopjevo...sve moj do mojega...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

незнам колку години имаш ама јас се секавам на времето кога можеше... и тоа беше период кога скопје немаше ни половина од сегашните автомобили... еве зашто:

ке застане еден со упален жмигавец за лево (еве ти си тој сакаш да идеш лево) и чекаш некој од спротивната лента да застане и да те пропушти... со оглед на тоа дека не е една туку 2 ленти се од спротивен правец, треба да се изнајдат 2 хероја кои ке застанат и ке те пропуштат, што во денешно време е реткост еден да се најде а не па двјца и тоа баш во исти момент... во меѓувреме додека си ги чекаш хероите да те пропуштат, позади тебе се прави колона од возила се до чичко стоилко кои неможат да продолжат право заради тебе, ти ги блокираш нив...

и да.. пред да кажеш дека може со семафор тоа да биде решено, одма ке ти кажам дека неможе, затоа што определеното време ке се подели на двата правци по пола и тек тогаш оние 18 секунди зелено ке станат 9 и ке проаѓаат само по 3-4 коли и по некој јунка на жолто према црвено, а тоа значи ТОТАЛЕН СООБРАЌАЕН ХАОС во нај нај нај строгиот дел од центарот на скопје...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
И така ќе ја затворат таа.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

ке биде тоа за 3-5 години НАЈ МАЛКУ... полека бе братко... прво проширување на климент охридски... после мостов што го пуштија со тазе ограда од миљон евра ке ја урнат оградата за да го прошират мостот, па оваа зад собрание што иде како се викаше (димитре туцовиќ ли како беше) да се прошири или во центар ке се направи тотален хаос од гужви... јужен булевар е еднонасочен, и има 3 ленти па е општи хаос и гужви, а замисли тек сегашниве коли, дополнителни 2 ленти што проаѓаат низ центар да се пуштат по тој булевар... колона и гужва до зелено пазарче ке биде... мисли ли овој градоначалников наш со тоа што му е меѓу рамења или не?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
katastrofa e da se vozis po Skopje. Samo nervi kines. 90% vreme si vo nekakva guzva. Sepak za zdravje e podobro da se vozi tocak po zelenite alei i da uzivas.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

ке биде тоа за 3-5 години НАЈ МАЛКУ... полека бе братко... прво проширување на климент охридски... после мостов што го пуштија со тазе ограда од миљон евра ке ја урнат оградата за да го прошират мостот, па оваа зад собрание што иде како се викаше (димитре туцовиќ ли како беше) да се прошири или во центар ке се направи тотален хаос од гужви... јужен булевар е еднонасочен, и има 3 ленти па е општи хаос и гужви, а замисли тек сегашниве коли, дополнителни 2 ленти што проаѓаат низ центар да се пуштат по тој булевар... колона и гужва до зелено пазарче ке биде... мисли ли овој градоначалников наш со тоа што му е меѓу рамења или не?
Лајк за ова добијаш, не ми текна! :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

Лајк за ова добијаш, не ми текна! :)

па така де... ке треба после нова ограда од уште по екстравагантен стил.. може накај 2 ке фати...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Може на оградата ке им текне да стават и лавчиња..полека едно лавче посребрено = 200 E па сметај...Пљачкај додека можеш...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
200е? Лол волку мала бројка одамна немам чуено. Ваљда мислеше 200.000е.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
200е? Лол волку мала бројка одамна немам чуено. Ваљда мислеше 200.000е.

Толку ке им биде набавната цена, а нас ке ни плеснат 200,000 Е дека коштале...

Отсутен Stratro

• Легенда

незнам колку години имаш ама јас се секавам на времето кога можеше... и тоа беше период кога скопје немаше ни половина од сегашните автомобили... еве зашто:

ке застане еден со упален жмигавец за лево (еве ти си тој сакаш да идеш лево) и чекаш некој од спротивната лента да застане и да те пропушти... со оглед на тоа дека не е една туку 2 ленти се од спротивен правец, треба да се изнајдат 2 хероја кои ке застанат и ке те пропуштат, што во денешно време е реткост еден да се најде а не па двјца и тоа баш во исти момент... во меѓувреме додека си ги чекаш хероите да те пропуштат, позади тебе се прави колона од возила се до чичко стоилко кои неможат да продолжат право заради тебе, ти ги блокираш нив...

и да.. пред да кажеш дека може со семафор тоа да биде решено, одма ке ти кажам дека неможе, затоа што определеното време ке се подели на двата правци по пола и тек тогаш оние 18 секунди зелено ке станат 9 и ке проаѓаат само по 3-4 коли и по некој јунка на жолто према црвено, а тоа значи ТОТАЛЕН СООБРАЌАЕН ХАОС во нај нај нај строгиот дел од центарот на скопје...

A sega sto se pravi?
Vozis po rekord pa vrtis desno na semaforite nakaj Soul pub , pa ajde polukruzno levo nakaj istite semafori (pak seces 2 lenti ) za da stignes do Paloma Bjanka. :)

Zamisli nekoj sto doaga od kaj QB od kade treba da kruzi za da stigne do Paloma Bjanka ako saka da vozi po propis.

Inaku imam dovolno godini da se sekavam koga ulicata Dame Gruev bese dvosmerna i funkcionirase sosema dobro bidejki namesto site vraboteni od ministerstvata, Paloma Bjanka, Intex i Plaza da gi terash po edna ednosmerna ulica pozadi Sobranie, del od guzvata si vretse odma desno.