Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3288059 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
Шо има врска неатестираниот плин во муабетот...И мене не мие атестиран плинот,ама мие регистрирана колата,така да...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Неатестиран плин како бомба да возиш. Така ми кажаа кога прашував, сеа колку е вистина, ја незнам.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Кога ќе ти се шмугне некој на местото за паркинг, а ти  чекаш со запален мотор подолго време да излезе некој друг

http://on.net.mk/video/razno/odmazda

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Неатестиран плин како бомба да возиш. Така ми кажаа кога прашував, сеа колку е вистина, ја незнам.

Неатестирани се и уредите што излагаат од Плимонт. Атест е само документ, лист хартија.

Отсутен Chlink

• Легенда
Мартинчо за мене и за тебе тоа е ама ако те фати полиција они ти викаат за нив ека е бомба. Ме свашташ, малце смешно ама тоа ти е. До душа од кај знае он дали не ти го ставал Митре у канал позади куќа :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Мартинчо за мене и за тебе тоа е ама ако те фати полиција они ти викаат за нив ека е бомба. Ме свашташ, малце смешно ама тоа ти е. До душа од кај знае он дали не ти го ставал Митре у канал позади куќа :D

Хахахахахахахахахахахаха аман бе члинк :D :D :D

Отсутен Chlink

• Легенда
Абе какви муки сум имал јас. Mу давам кола да ми стават плин, профи демек. За карбураторски плин се работи. После 30 мин. Ми се јавува еден другар, абе члинки ми вика шо бара колава твоја кај овој  мојов будала комшија. Кога идам шо да видам, со клешти и чекич плин ми местат :D :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Добро тоа, сфаќам. И кај нас има такви луѓе, за 300 евра ми нудеа за Алфата, демек и документи за атест давале.

Али ти прочитај го само она болдираното, Митре ти го става у канал, се згазив од смеење :D

Отсутен Chlink

• Легенда

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Шо има врска неатестираниот плин во муабетот...И мене не мие атестиран плинот,ама мие регистрирана колата,така да...

Ne znm sto ti trebalo i kolata da ja registriras..
Vozi gaga Mile.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен MecheTo

• Легенда

Ne znm sto ti trebalo i kolata da ja registriras..
Vozi gaga Mile.
Пред неколку години кога беа казните по 3000ден,не ја регистрирав воопшто,сега ја регистрирам колку да се речи...И пак не добив одговор на прашањето,шо има врска неатестиран плин во случај на сообраќајка(не се важи одговор од типот можи да дојди до експлозија или незнам шо),туку шо има врска со осигурувањето и покривањето на штетата

Отсутен Chlink

• Легенда
Плинот се атестира или се проверува неговата сигурност. Ипак се става уред кој содржи запаллива материја/гориво. Неможеш ти викам туку така да ставиш кај митре у канал. Мала грешка голема последица.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Тоа значи ако направиш сообраќајка и имаш неатестиран плински уред ТИ ја покриваш штетата,односно те рачунаат како нерегистриран/пијан/без возачка дозвола(пошо во овие ситуации во секој случај си крив).Тоа дали е опасно или не,не ме интересира...

п.с И ако плинот не е атестиран тоа незначи дека е монтиран пред куќа,пред зграда,во визба или незнам каде...Јас можам да наместам плин и во Плинмонт(пример) или било кој друг реномиран сервис за монтирање на плински инсталации и на крајот пак да не го атестирам

Отсутен Chlink

• Легенда
Тоа значи ако направиш сообраќајка и имаш неатестиран плински уред ТИ ја покриваш штетата,односно те рачунаат како нерегистриран/пијан/без возачка дозвола(пошо во овие ситуации во секој случај си крив).Тоа дали е опасно или не,не ме интересира...

Тоа нема врска. Ако направиш собраќајка а не си крив, другиот ќе те наокнади. Ама и тогаш ако те откријат дека имаш не атестиран плин ќе си платиш за не атестиран плин.

п.с И ако плинот не е атестиран тоа незначи дека е монтиран пред куќа,пред зграда,во визба или незнам каде...Јас можам да наместам плин и во Плинмонт(пример) или било кој друг реномиран сервис за монтирање на плински инсталации и на крајот пак да не го атестирам

Тоа "може" е проблемот, јас лично за плин кога се збори подржувам казнување за не атестиран плин. А за фолии и слични срања, НЕ.
« Последно менување: 08 Април 2012, 22:49:40 pm chlink »