Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3283986 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
За да ги продадат становите и за да земат пари...
Што толку чудно и нејасно имаш? :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Какви комедии ауууу, комшииве чекаат цела ноќ, и а се тргне кола одма трчаат на папучи и пижами да си ја стаат колата до к.рот. ПА преку улица бе има паркинг за 1000 коли. Само ќутек.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
денес ме изнервира еден пациент-скутерџија, возеше не повеќе од 40, на средина на брза лента...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Једини голф кој би го поседувал е голф палица за такви ситуации:
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
денес ме изнервира еден пациент-скутерџија, возеше не повеќе од 40, на средина на брза лента...
a imalo i brza lenta a?
ova e naucna fantastika za golem del od vozacite kaj nas

Отсутен Chlink

• Легенда
Во правило нема ама кога нема гужва и кога постојат две ленти левата служи као за поминување или побрзо возење.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
a imalo i brza lenta a?
ova e naucna fantastika za golem del od vozacite kaj nas
Во правило нема ама кога нема гужва и кога постојат две ленти левата служи као за поминување или побрзо возење.
фала многу, пријатно...

не може некој со скутер, со 2ца на него, едвај иде 40 и ми седи на сред лента вози...без разлика, брза, спора...треба на десно од лентата да си вози. кај му е него сообраќајната култура? нели му текнуе дека е на погрешно место? 90% од скутерџиите се вакви фаци. без осет, без обзир. па коа ќе му свирнеш, уше се ку*чи.. вика, пцуе... да фатиш, да му искочиш, жив да го закопаш со се мотор...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Се` што надминува 1м оддалеченост од тротоар е брза лента! Скутерџијата со 35 на саат само со голф клаб по нога за да го насочиш кон неговото место (во рамките од 1м оддалеченост  од десниот раб на коловозот“
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
Се` што надминува 1м оддалеченост од тротоар е брза лента! Скутерџијата со 35 на саат само со голф клаб по нога за да го насочиш кон неговото место (во рамките од 1м оддалеченост  од десниот раб на коловозот“
tocno po pravilo skuterot treba da se dvizi do 1 metar oddalecenost od trotoar i so brzina do 45km/h

Отсутен Chlink

• Легенда
Со оглед на тоа дека нас лентиве ни се по 1.5 метро исто ти се фаќа :D :D :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Или коа ќе фатат да ми се шуњаат лево и десно на еден сантим од кола... и оп ќе се напрчи прв на семафор, а двајца на него.. едвај трга, кочи цела лента позади него....страшно !

Отсутен nsx-r

• Легенда
Или коа ќе фатат да ми се шуњаат лево и десно на еден сантим од кола... и оп ќе се напрчи прв на семафор, а двајца на него.. едвај трга, кочи цела лента позади него....страшно !
Treba da vozis i motor i kola za da mozes da se odnesuvas kako sto treba vo soobrakjaj obicno skuterite gi vozat deca i neznaat kako da se odnesuvaat vo soobrakjaj

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Тоа што зборувате на 1,5 метри од тротоар е велосипед со мотор, еве јас возам скутер ама никогаш не возам 35 и секогаш возам во средина на лента заради моја лична безбедност што впрочем и е препорачано. Какви волови постојат кај нас ќе те избутка од лента само за една кола понапред да отиде. Не викам дека културата на возачите на скутерчиња е на високо ниво, баш напротив меѓутоа има луѓе што си возат чесно и поштено немојте сите во ист кош да ги ставате. :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Zatoa rekov 90%. Sekogas ima isklucoci...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
А бе томе, не се наоѓај одма погоден од ситуацијата :) Овде збориме за тие лошите и  автомобилисти и  скутерџии.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!