Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632253 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Мотор без гласен ауспух и навечер без дугачки е опасност за себе и за другите. Секако доколку се вози брзо :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Почнаа скутерчињата, аман за аман, знам дека сте мали и економични, има горе десно од тебе велосипетска лента која е предвидена и за тебе (49cc), само стој ми подалеку од левото крило и ако веќе одиш по една лента немој да ја менуваш како да си сам на патот, не можам уште еден на душа да носам, аман за аман

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
^Еден однесе?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен ARMEX

• Сениор
Одамна, ама не посакувам никому

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
se fativte za skuterite,eve jas vozam eden i mozam da kazam se dodeka nema naglo vrtenje menuvanje na lenti bez zhmigavci i bilo kakvo nepredvideno dvizhenje skuterite ne se voopsto zagrozeni zosto koga ti mozes so cela kola da vozis makazici zosto jas da nemozam so skuterce kaj sto go zbira segde i da koga si na motor ti pazis na site,nemozes da ocekuvas tie da pazat na tebe,a najvekje mi e strav od se sto ne e SK tablici,zosto lugjeto neznaat kade odat se zagledal levo i vozi nema gajle 50 metri pominuva a gleda bara nesto,mnogu cesto mi se slucuvalo ova i toa e nesto najopasno koga si na motor.
E sega sekogas ke ima i takvi bez mozok,se pika megju koli a sigurno vozese 60-70 so golem motor toa e preterano a na takvite porano ili pokasno im doagja krajot

Отсутен ARMEX

• Сениор
Возам и скутер од 12 години(тогаш беше томос автоматик) па знам многу добро како е, ама со почитување на правилата и прописите и не сум имал проблеми со него, а за колегата наш денес поштено ми идеше да го излупам, камиказа оригинал, ми смени трипати лента без најава нормално, евн наплаќа за користење жмигавци нели

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Возам и јас скутер ова ми е више 8ма година и до сега не сум направил глупост, веројатно заради тоа што јас самиот си пазам за мене и секогаш имам резерва, инаку морам да признаам дека на семафор се пикам стално напред ама што да правам затоа ми е скутерот за во ред и со кола ќе чекам :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
ne deka nema nesto sto me nervira u soobrakajov, ali edno sum siguren deka vcera so S16 MNOOOOGU GI IZNERVIRAVME site ucesnici vo soobrakajot koi ja koristeja ul.Ilindenska...
pozdrav S16 ;)

ps. definitivno mora si nabavam on board kamerce i da go instaliram so eden hard od 1tB :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
Најмногу, ама најмногу дупките, кои кога возиш 100км/х се појавуваат од нигде низ цела лента и немаш шанси да ги мотниш... е тогаш, ко ќе погодам некоја/неколку се најчесто в срце ме мава  >:( Исто и тркала на патот, кој возат дупло помалце од другите. Се влечкат по патот како кизнај шо да има на пат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Ако патот/коловозната лента од некои причини е попречена,без разлика дали е полна,дупла полна,испрекината,имаш право да ја пресечеш,односно да ја заобиколиш препреката,притоа да не ти иди возило од другата страна,да не загрозуваш никого...Ај сеа тој застанал,ами ако се работеше за дефект шо ке правеа другите,ке чекаа 2 саати дур да дојде влечна служба...

затоа реков дека ќе ти се насере, пошто тој ќе ја истресе чварката и ќе тргне во моментот кога си решил да го заобиколиш :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3846
Ме нервира кога на паркинг ќе ми ја блокираат колата полицајци со цивилни коли, и  на задна полица им стои ротационото светло а они си седат на кафе во кафичот у близина. Пајак неможеш да викнеш па се скапувам од свирење, а доста често се случува ова. Ме нервира кога некој на 2 смерна улица со 2 ленти се прави паметен и претицува за да стаса 20сек(пример веро тафталиџе) порано, а уште повеќе ме нервира кога ќе му се појави кола од спротива и нагло ти се пика пред тебе а ти немаш друго што да направиш освен нагло да закочиш и да се молиш тој задтебе да гледа. Нинџи у собраќај, што мислат секаде ги собира. Кога некој интелектуалец се престроил за право со надеж дека ќе им се пикне побрзо за тие што се за друг правец а во меѓувреме додека чека да го пуштат во таа лента прави колона зад него, и во обратна ситуација од оваа, односно кога се престорил за друг правец и зорле насила се пика пред тебе. Зошто сум со таблици од друг град, обично не свирам и не кревам некоја голема врева дури и кога ќе ми се случи нешто од ова зошто обично има коментари "Сте дошле од провинција кај знаете да возите така е тука", но таа е не ми се влегува во конфликти и расправии.
П.С. И многу ме нервира во собраќај што на некогаш пешачки премин не пропуштаат бремени жени, или луѓе\жени со количка за бебе. Може воа не е за тука ама ме нервира и ова :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
 "Сте дошле од провинција кај знаете да возите така е тука"
Шо се секираш и така 70% од Скопје потекнува од провинција,и уствари која провинција Скопје е провинција  :D :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
ne deka nema nesto sto me nervira u soobrakajov, ali edno sum siguren deka vcera so S16 MNOOOOGU GI IZNERVIRAVME site ucesnici vo soobrakajot koi ja koristeja ul.Ilindenska...
pozdrav S16 ;)

ps. definitivno mora si nabavam on board kamerce i da go instaliram so eden hard od 1tB :)

Ама и после тоа ги нервиравме кога се сретнавме со Жути  ;D

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
zuti go izvadiv od takt :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
"Сте дошле од провинција кај знаете да возите така е тука"
Шо се секираш и така 70% од Скопје потекнува од провинција,и уствари која провинција Скопје е провинција  :D :D :D :D
Проблемот е во тие што доаѓаат од провинција и возат во скопје ко` во провинцијата од која доаѓаат. во Пробиштип и во Кратово, се вози со 35 на саат. И доаѓа таков и вози по партизанска 40 (убрзал, пошто во скопје сообраќајот е подинамичен) у 3-та лента.

А инаку и Париз сигурно не е 10.000.000 роџени парижани, така да и Париз е провинција според тоа а? Иди таму вози со менталитетот од Кичево или друго некое место со под 2.000 регистрирани возила, да видиш дали ќе преживееш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.