Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3175589 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44861
  • Il Moderatore
Е, за овој треба посебна медаља да измислат. Медаља за најкретен или слично нешто.

Се паркира со електрично возило, на место за полнење - и.. ни кабел, ни полнење ни ништо. Јака сиромаштија, нема за паркинг да плати, мора да користи место за полнење, јер никој не казнува на овие места.

Да си знаете и вие со неелектричните, слободно паркирајте на места за полнење, никој не казнува таму. Ни порака не мора да праќаш ни ништо.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3343
  • Хюндай Тюсон
Па и онака принципот на дедицирање паркинг места за електрични е непоштен. На мене тоа ми е нешто слично како рамковниот договор дека мора да се прима одреден процент од малцинствава а не најдобриот кандидат. Јавен паркинг се знае како треба да функционира прв стигнат прв услужен.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Па и онака принципот на дедицирање паркинг места за електрични е непоштен. На мене тоа ми е нешто слично како рамковниот договор дека мора да се прима одреден процент од малцинствава а не најдобриот кандидат. Јавен паркинг се знае како треба да функционира прв стигнат прв услужен.
Плаќам струја по висока цена (поскапо од паркинг за времетрањето на паркирањето) или ако заврши полнењето плаќам окјупанси кој исто така не е ефтин. Не гледам ја како е тоа поврзано со рамковните.
Ако истото тоа го плаќаат и овие што го зафаќаат паркингов а не полнат, и ако градот е ОК со тоа - пеќи. Тогаш нека не ги означува местава, туку само нека си има рандом полначи, па ако имаш среќа наполни си.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
А скапата струја ја плаќаш на градот или на евн? Ако веќе местово е со полнач од евн или било кој приватен оепратор и сакаат да е дедицирано за нив решението би било тие на градот да му плаќаат за целиот временски период кога работи зоната. Но некако скептичен сум дека така е во пракса.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4041
Ја ископаа перо наков и така остана, среќа нема некоја поголема белја...

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
А скапата струја ја плаќаш на градот или на евн? Ако веќе местово е со полнач од евн или било кој приватен оепратор и сакаат да е дедицирано за нив решението би било тие на градот да му плаќаат за целиот временски период кога работи зоната. Но некако скептичен сум дека така е во пракса.
Јас сум сигурен дека ЕВН бара и добива места - и за тоа плаќа некој закуп. Не може да поставува инфраструктура без да има дозвола од градот. На крајот, мене не ме интересира односот на ЕВН со градот, мене ми е битно обезбеденото место за полнење, да се користи за таа намена, а не за паркинг. 
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
Јас сум сигурен дека ЕВН бара и добива места - и за тоа плаќа некој закуп. Не може да поставува инфраструктура без да има дозвола од градот. На крајот, мене не ме интересира односот на ЕВН со градот, мене ми е битно обезбеденото место за полнење, да се користи за таа намена, а не за паркинг. 

Епа значи одобруваш и секој тротоар да се земе за одреден закуп и да стане кафич а ти да се движиш на улица. Без разлика дали  газдата на кафичот печали 95 проценти а градот 5 проценти од профитот. Иста е работата и со паркинг местава.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2475
Денес видов типче кај Веро до Сити Мол, ганц нов Мерцедес Е Класа, го качи на тротоар, излезе од кола, се искилави мкнејќи го бетонскиот столб за да го откорне и да ја паркира колата на тротоар. 40 ебани денари е паркинг во Сити Мол за 4 саати.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
Ne bil nov mercedesot 😂

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
Имал за кија земал мерцедес и сега нема за паркинг. Што тука не е јасно?