Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900735 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Се почесто налетувам по булевариве на коли безобразно оставени на лента со 4 жмигавци, и тоа повеќе коли на размак од 10 до 50 метри.
Не можеш прописно да испланираш навремено престројување.

Вртење полукружно и сечење на 2 полни линии кој каде му текне како да е влезено во учебници при полагање за возачка.
Го гледаш со жмигавец и мислиш ќе се престројува кога одеднаш ти сече пат за да сврти полукружно.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Кој тоа денес реши да исправа неправди со блокирање на сообраќај на народ кој врска нема со тоа?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Кој тоа денес реши да исправа неправди со блокирање на сообраќај на народ кој врска нема со тоа?
Мислам дека имаше штрајк поради високиот данок на имот надвор од централното градско подрачје како и најавата за покачување на цената на струјата во приградските населби и села во околина на главниот град.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Мислам дека имаше штрајк поради високиот данок на имот надвор од централното градско подрачје како и најавата за покачување на цената на струјата во приградските населби и села во околина на главниот град.

Или пак овие дрски лајна.

https://mk.tv21.tv/protest-protiv-presudite-vo-sluchajot-sazdovski-baraat-predmetot-da-odi-na-povtorno-sudene/
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928

https://mk.tv21.tv/protest-protiv-presudite-vo-sluchajot-sazdovski-baraat-predmetot-da-odi-na-povtorno-sudene/
Omg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

• Легенда
  • Малерозен дрводарец

Omg

Нема никаков господ тука, златен.
Дрскост од највисока мера.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928

Omg

Нема никаков господ тука, златен.
Дрскост од највисока мера.
Отишле со паметот...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Офтопик сум, пошто не ме изнервира у сообраќај, и ме изнервира вчера (не денес), али:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Се скина?

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
Офтопик сум, пошто не ме изнервира у сообраќај, и ме изнервира вчера (не денес), али:

Краток ти е лостот. Кај мене ги пуштав со 3 продолжетоци од големо крцкало... За ќотек се

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Се скина?
Не, пушти, ама сите пет на тоа тркало иста процедура. Една љуска + на бандашите. Беше на сервис пред месец дена у АутоСК ремени да менуваат, и тоа тркало се вади за пристап. Другите ги имав јас стокмено со момент клуч, си поминав лесно.
Кога ставав зимски, еден ваков клуч го напраив у облик на С со цевка од 1.40, и не пушти. Ќе треба со оние алатине за камионски штрафови да ги вадам, torque multiplier: https://youtu.be/ynyU2iJbg1o

Краток ти е лостот. Кај мене ги пуштав со 3 продолжетоци од големо крцкало... За ќотек се
Шипката е 50цм точно и + има 10-тина цм од самиот клуч (не е до крај набутана). Веројатно поради аголот не се добива фина претстава дека е солидно долга. Јас сум 90-тина кг, и скокам... Читај погоре, сум имал и полоши ситуации, ќотек малце е...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Ептен се идиоти. Утреден треба гума на автопат да смениш, нема да можеш од некој што нема 2 грама мозок. Битно он си ја завршил работата.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ептен се идиоти. Утреден треба гума на автопат да смениш, нема да можеш од некој што нема 2 грама мозок. Битно он си ја завршил работата.
Тоа, тоа ме љути најмногу! Мање битно што се мучам дома пред гаража, ама ако ми се деси вакво нешто на пат, не носам шипка, а и ваков клуч обично не носам.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец

Туууу... :(
И јас еднаш вака, ама тежината изгледа ме спаси.

Макар што, не е дека успеа баш од првпат.
Мислам 3, 4 обиди имаше.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Да не се повтори, ама ако се повтори, ќе си викнеш помош и ќе земеш постар клуч и лост од 1.5м, дур запнуваш да олабавиш другиот со чук троа поголем нека удира по клучот.