Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3341980 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44983
  • Il Moderatore
Се што е над земја изградено се плаќа комуналии, се под земја нема комуналии.
Што пак не` носи до муабетот дека е поефтино  гаража од стан. Небитно, еве, нека е исто по цена, да не мудрувам за цената, ти повеќе знаеш, идејата е да се пружи квалитет на живеењето, не само да се брка ќарот.  Ќарот сам ќе дојде кога ќе пружиш екстра велју.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Toa e toa, onie "prepersi "po amerika voda mozat da ni nosat :) :) :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Кога можеле пред неколку илјади години во Кападокија да направат подземен град, што е проблем денес ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22284
Да требаше денес да се селам во Скопје или негова околина, без размислување би си направил куќа со гаража во амерички стил на плац  во Илинден.
Чисто, растеретено, поефтино, а и почисто.

До Центар би одел или заради работа или заради провод, а Аеродром без пари да ми го нудиш не го сакам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30629
    • CARclub.mk
Многу зависи каде во населба Илинден. Ако си блиску до град, јадеш загадување. Треба да избегаш нагоре, Ајватовци, ово-оно за да е (по)чисто и раат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5398
Не е ни Ајватовци решение, има загадување и од Џонсон Мети. Колеги мои пред пензија што се а со генерации што живеат тамо зборуваат дека од кога е тамо таа фабрика има некој чуден чад и мирис кога работат. Особено 3та смена...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22284
(Не) загаденоста ја пишав погоре како последна причина..

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Ајватовци не беше најгоре? Од каде таму загадување?
А сопиште го загадува ли нешто?  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
Лежечките на Антон Попов предизвикуваат поголем ризик по безбедноста на пешаците, плус во сообраќајот.

Претходно, имаше слалом за да се избегнат, сега поставиле и на другата лента за да се спречи слаломот.

На возачите вниманието (погледот) им е насочено во лежечкиот  и возилото пред нив, пешаците се надвор од видик.

Не сум сигурен дали видов убаво, тртнале нов пешачки на кој едно возило кое излегуваше од Еурофарм ќе собереше пешаци..
41°59'13.4"N 21°25'58.3"E
MK, Антон Попов 7, Скопје 1000
https://goo.gl/maps/489cAcQrapzeojvVA

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Инџилеринг...

Токму истото ми текна денес.
Од слаломашите ќе наебе пешак.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
Нема веќе слалом бидејки поставиле и карши, на другата лента, и сега имаш делумно навлегување во туѓа лента од оние што сакаат само со две десни тркала да ги поминат. Сега вкупно 5 комада треба да се прегазат во еден правец, пред пешачки и после пешачки.

Опасноста за пешаците е од возачите што нишанат како да ги поминат легнатите, и јас сум од тие :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Тоа неможам да го разберам, зошто со десната страна  поминува со тркалата над него, дополнително влегувајќи во спротивна лента, а не со левата, ако веќе мора со една страна да поминеш?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44983
  • Il Moderatore
Мора да се десните јабучици и спони поефтини ;D

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
Тоа неможам да го разберам, зошто со десната страна  поминува со тркалата над него, дополнително влегувајќи во спротивна лента, а не со левата, ако веќе мора со една страна да поминеш?
Возачот помалку се деранжира при прерипувањето ;D

Не сите ги газат така. Јас (и многу други што ги гледам пред мене) гледам со сите 4 да поминам на најтенкиот страничен дел, но некои се поставени како трапезоиди...
А на таа улица никогаш немав видено дивеење, од гужва и коли што вртат во лево, едвај се возеше 40км/ч.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Оние во Козле кај Макпетрол ми се неразбирливо поставени. Таму асфалтот се има дигнато и сакал нејќел ќе си намалиш. Која е поентата што ги ставија незнам.
У секој случај подобро што ги преместија, предходно беа ептен ризични посебно тој на излез од бензиската.